Det engelska kungliga bröllopet

2011-04-30 @ 15:16:18
Var det någon som inte såg THE royal wedding igår mellan Kate Middleton och Prince William? Jag och L på kontoret satt och kollade live och halvgrät haha. Gud va vackert allt var. Dock var både Kate och William så spända att dom såg så sammanbitna ut och inte alls förälskade, vilket var tråkigt. Men man kan ju inte ens ana vilken press dom har på sig.

Det allra vackraste var nog ändå Kate själv. Jag tycker hon är otoligt vacker men igår var hon strålande vacker. Hennes hår, perfekt och örhängna var nog de finste man kan ha. Brudbuketten var otrolig och min favoritblomma är liljekonvalj så jag älskade den. Dock kunde den har sett lite mer "fixad" ut, den såg nästan lite hemmagjord ut där ett tag. Om man nu ska vara petig. Men valet av blommor var fantastiska.

Och sist men inte minst... KLÄNNINGEN. Den var PERFEKTION. Inte undra på när den kommer från Alexander McQueen (designad av Sarah Burton)... herregud. Jag tappade andan när jag bara såg den snabbt när hon satt i bilen. Så fantastiskt fin. Spetsen, släpet, v-ringningen... Om jag någon gång gifter mig skulle jag vilja ha något väldigt likt den.

Jag är inte överdrivet förtjust i slöjor direkt, men den Kate hade var väldigt vacker och speciellt med tiaran hon hade.

Kate Middleton anländer till bröllopet i en vacker bröllopsklänning designad av Sarah Burton från Alexander McQueen.Håret ärr stylat i stora korksruvslockar och urringningen väl tilltagen.

Vi önskar dom all lycka till! :)

Love// Felicia

Milano

2011-04-29 @ 19:00:19
Igår bokade jag en weekendresa till Milano i mitten av maj. Kommer att bli jättetrevligt och bra tror jag! Ska hälsa på min fina vän Laura som jag inte träffat på hur länge som helst som har sin praktik i just Milano. Vi går i samma klass och det var bara hon och jag som valde att ha våra praktiker uromlands. Så nu har vi inte setts på evigheter! Så ska bli så kul att träffa henne och besöka Milano som jag hört mycket bra om men aldrig varit i. Jag har faktiskt aldrig varit i Italien överhuvudtaget så det ska bli mycket spännande.

Tror dock inte Milano klår Paris men vi får se, kanske blir kär i den staden istället ;)



Love //F

maaat

2011-04-29 @ 17:27:24
Hej! Vädret har helt plötsligt blivit skittråkigt här och jag har inte gjort något kul eller speciellt de senaste dagarna. Jag har bara maaaat att visa er. Men det vet jag ju att ni gillar.


I onsdagskväll åt jag detta till middag. En av mina favoritsaker att äta är detta. Att det går snabbt och lätt att slänga ihop gör det ju ännu bättre. Och är relativt nyttigt! Och framförallt supersmarrigt. En avocado, en stor tomat och en mozzarella. Sedan har jag balsamvinäger, olivolja och salt & peppar på. Det enda som jag egentligen vill ha till också är basilikablad, men detta funkar bra med.



Igår vid lunch var jag sugen på det jag åt kvällen innan. Köpte även en liten chevre-pizza som jag älskar. Jag överskattade lite migsjälv och blev proppmätt. Men det var gott. Jag använde inte olivolja den här gången, utan en tryffelolja som finns på jobbet som jag jämt tar av. Den är såååå god! Den ska jag köpa hem sen. Lär finnas i sverige också. Det är verkligen jättegott och ha på sallader och så om man brukar använda olja till det.


goda tryffeloljan

Trots jag var proppmätt gick ändå en mandel-croissant ner efter ett tag hehe


De senaste dagarna har det inte varit så fint väder... Är rädd för att bli förskyld igen och nu när man är van vid riktig sommarvärme känns allt annat superkallt. Så det har blivit trenchen de senaste dagarna :( OCH sjal...


men har försökt varit lite somrig iallafall med mina blommiga tygskor..


Igår gjorde jag ingen superspännande middag, men det var gott. Makaroner med pesto till en soja-burgare (vegetarisk alltså) med smaker från "medelhavet" hehe. Vet inte om det smakade medelhav men det var iallafall de godaste soja/vegetariska sakerna jag ätit här i Frankrike hittills. Till det hade jag lite grönsallad med salt, peppar, olja och balsamvinäger.

Jag var duktig och gjorde extra mycket som jag skulle ha som matlåda idag till jobbet men den glömde jag självklart hemma imorse....



så det blev en sushi-lunch istället. Blev jättemätt...
Sedan fick jag en liten glass av L på kontoret. Men den gick bra och äta ändå hehe.

Idag har Bella haft ett jobbigt prov i skolan så ikväll ska vi ut och äta lite iallafall på nått ställe. Troligtvis det kambodjanska. Tror vi inte orkar utgång men får se om den saken!

Ni får ha en jättebra fredag och helg! Skriver mer senare i helgen.
Trevlig Helg!
//Felicia

Jag & Greken

2011-04-27 @ 23:10:32
Jag köpte som sagt lunch hos Greken igår. Därmed är ett "Jag & Greken"- inlägg på sin plats. Jag har förstått att ni, som jag, gillar Greken väldigt mycket ;)

Greken: Meeen heej duuuuu!! Du är tillbaka!
Jag: Ja nu är jag tillbaka!
Greken: Vaaa rooligt! Hur du mår? Varmt i Sverige?
Jag: bara bra tack, mjo det var ganska varmt, men det är ju varmare här.
Greken: Ja, jag läste om KONGEN!!
Jag: Ehh.. aha, om kungen?
Greken: JA! I tidning!! Dom hoppa på han, Karl Gustaf!! KONGEN!!!
Jag: aa aha okej... du menar att dom skrev han hade varit otrogen och så?
Greken: JA! Jävla journalister, det är SKRÄP!! Bara massa SKIT idag!
Jag: jo.... kanske det.
Greken: Vet du vad?! Vilka som skrev det om KONGEN!! Det var JÄVLA UTLÄNNINGAR!!

*här håller jag på att skratta ihjäl mig men försöker dölja det*

Jag: hehe,...... joo det kanske det var.
Greken: JA! Dom vill bara förstöra för KONGEN!! Han är GULLIG! Jag har alltid tyckt kongen är gullig!
Jag: jo.. han är söt.

Greken: Du vill ha öl? ....du gilla grekisk öl?



//F

update

2011-04-27 @ 22:57:53
Hej! Tänkte uppdatera er lite sen senast och visa bilder jag inte lagt upp.

Jag kom ju tillbaka till Paris som sagt i söndags. Bella mötte upp mig och vi satte oss vid vårt "stammis-hak" och drack lite rosé (med mitt bagage vid sidan om haha, törstiga liksom, hinner inte ens hem och lämna av bagaget innan vindrickandt sätter igång). Det var riktigt skönt fast kl var ca 12 på natten. runt 22 grader och ljummet.



Jag och bella har pratat om att vi ville ha coca cola-flaskorna som Karl Lagerfeld designat. Och när jag kom hem till lägenheten stod denna fina på bordet som Bella hade köpt till mig.


när vi handlade mat sen så såg vi en annan sort som vi genast köpte! Nu fattas bara en till för att ha en komplett samling ;)

På måndagen sen då vi var lediga låg vi och solade i parken som jag skrev förut i ett tidigare inlägg.

Igår var det första dagen tillbaka på kontoret! Jag sprang lite ärenden. Bland annat till ett ställe som den här lilla krabaten var på. Jättesöt och snäll hund som jag satt och klappade hela tiden. han gillade mig jättemycket. Vet inte vad han hette men han ser ut som en typisk "Bruno". Så nu kommer jag kalla han för det.


bruno skulle sitta bredvid mig hela tiden :)

tiiitta på den lilla lilla lilla mysiga tassen! så söööt

Vid lunchen gick jag såklart till Greken och köpte mat! Han hade saknat mig.


maaaat :)

Det var väldigt fint väder igår hela dagen och soligt, och på eftermiddagen var temperaturen på drygt 25 grader. Jag som vill bli lika brun som Bella är försöker sola vid varje tillfälle som ges. Jag satt ett tag på balkongen på kontoret och stekte. Jag blev faktiskt lite solbränd av den lilla stunden. Jag kunde inte sitta där ute länge då jag typ inte såg ett skvatt på datorn för det var så ljust.


på balkongen. kisar som en galning och ser ingenting haha


Tyckte att jag hade gjort väldiga framsteg med min solbränna haha.

Idag var det inte så supersoligt hela dagen så hann inte sola något... Kännr mig redan lika blek som innan.

Nu ska jag lägga mig. Slog nog världsrekord idag på antal gäspningar i minuten. Har gäspat helt hysteriskt.
Sov så gott!
//F

Bella får nog av min allätar-musiksmak

2011-04-25 @ 23:41:49
Bella: Asså.. Felicia.... vafan är det du lyssnar på??.. är det HANSON??
Felicia: eeeh.... aaaa
Bella: assåå nää.. nu får du ta och ge dig. seriöst.


hanson back in the days

Semester i Stockholm!

2011-04-25 @ 21:54:35
Det kändes konstigt att skriva "semester i stockholm" hehe. Men jag har ju då som sagt haft en veckas semester kan man säga och då åkte jag tillbaka till Stockholm. Först var det främst över helgen då jag fyllde år men sen blev min mamma dålig så då stannade jag över en vecka vilket var skönt och trevligt.

Tänkte visa lite bilder och så från min lilla semester i Stockholm :)

Jag kom till Stockholm den 15/4, förra fredagen på min födelsedag. Mamma mötte mig på arlanda och det var så kul att ses och krama henne och min lilla vovvsing som också var med.


lilla nikki i bilen på väg från arlanda efter att ha hämtat upp mig

Vi åkte hem och jag möttes av alla katterna som ville hälsa. Och några paket mamma hade lagt fram till mig och fina blommor överallt och MASSA fjärilar pyntade här och var då jag älskar fjärilar. Så himla fint! <3


lilla mandus ville hälsa


fina fjärilar!

Jag fick bl a ett roligt spel där man ser vem som är "typiskt svensk" och så får man mer poäng ju "svenskare" man svarar på frågorna. hahha det var jättekul. Har jag tagit med mig till Paris.

Mamma hade satt små fina fjärilar överallt på min hylla i mitt rum! <3

en till fjärilsdekoration i mitt fönster

lilla walle ville gosa lite också

Sen gick jag och mamma till en restaurang i närheten och åt en fiskgryta med aioli. Det var smarrigt.

Efter maten åkte vi och handlade lite bakelser. Den här lilla söta var min.

Pappa kom också förbi och fikade och gav mig hans traditionella födelsedags/julklappskuvert hahha. Alltid lika fina med miljoner klistermärken på<3

På kvällen åkte jag och mamma till Ica maxi för att handla saker till mina 2 kalas jag skulle ha i helgen.
Då träffade jag på dom här små galningarna.

Jossan, Fia och jag haha....

jag & fia <3

resten av kvällen tog jag det lugnt och gosade med mina älsklingar <3

På lördagen sov jag ut rätt länge och gosade ännu mer med min finaste lilla Nikki


kärlek.

gos-walle <3

nellie!

På lördagskvällen hade jag mitt födelsedagskalas för mina vänner. Det var jättetrevligt och jag är jätteglad att jag fick träffa så många av dom och att dom kom <3 Mamma hade kämpat med att göra lite olika sorters plockmat som var jättegott. Hon är så duktig min lilla mams. Jag har nog aldrig fått så mycket komplimanger för maten heller. Något som bara skulle vara lite snacks till drickan hehe, men mamma är så duktig hon <3














Tack så mycket igen mina fina tjejer (och chrissi hehe) för att ni kom, dom fina presenterna och för att ni är bäst! love you

På söndagen blev mamma dålig och fick åka in till sjukhuset. Vi skulle ha kalas för mina syskon och deras barn så jag ville jättegärna träffa dom så jag fick hjälp av pappa istället att ordna lite.



va snälla och ha överseende med denna bild. Jag hann inte sminka om mig och jag var bakis haha....



Lilla älsklingen Emmy!! Världens sötaste <3 Extra fin blev hon i sin kusins stora paljett-rosett diadem också haha älskling <3

de flesta på kalaset!



massa fina blommor som jag fick efter fre, lör och sön!

Senare en dag i veckan (när jag hade bestämt mig för att stanna i Sverige några dagar längre) träffade jag Caroline och åt som vanligt på Sturehof, och deras gudomliga hummersoppa. Däremot var våran servitör allt annat än gudomlig... men det orkar jag inte gå in på nu. Men det ska ha jävlar få betala för hahah....



man var ju inte LITE avis på carros bränna heller.....

Efter hummersoppan delade vi på en dessert. Mycket gott och en mycket trevlig kväll.

Nu i fredags hade min vän Amanda ett event på Café Opera. Några tjejer som hon hade bjudit in skulle först äta middag där, få goodiebag och sedan ha drinkbord. Vi skulle alla vara vitklädda också. Det var en jättetrevlig och rolig kväll, dock blev jag kalasfull så jag drog mig hemåt ganska tidigt men det var väldigt trevligt!






Jag drack lite rött vin innan jag åkte till Café Opera och bad att jag inte skulle spilla på mina vita kläder haha. Det skulle vara så typsikt mig.. men jag klarade mig! Däremot rev jag sönder mina strumpbyor på stället redan innan middagen hade börjat....... bra jobbat.

Kvällens vackra värdinna- Amanda!






Igår, söndags var det dags att packa ihop alla mina saker och en massa sommarkläder som jag skulle ha med mig till Paris. Igårkväll gick planet från Arlanda, och jag lämnade ett vackert Stockholm bakom mig ännu en gång för ett litet tag.


Vackra Sverige <3

Och ett vackert Paris välkomnade mig tillbaka<3

//F

En dag i solen!

2011-04-25 @ 19:53:35

Hej! Idag har det varit underbart väder. Varmt och soligt utan ett moln på himlen. Efter jag och Bella ätit lite frukost gick vi till en närliggande park för att sola lite.




blek och osminkad haha....

Jag har fått en aningen färg efter idag men knappt synbart. Bella däremot är brun som attan!! Den jäveln.....

//F

Back in Paris!

2011-04-25 @ 13:36:14
Heeeej!! Nu var det lääängesen jag skrev. Men som de flesta av er vet så har jag varit i Stockholm, och en visit som skulle blivit över en helg blev en vecka. Min lilla mams blev dålig och jag ville helst inte åka tillaka hit till Paris då när läget var osäkert.

Men nu är jag tillbaka! Jag har haft det underbart hemma och träffat massa älsklingar och gjort en massa skoj.
Dock är det också skönt att vara tillbaka. Har saknat min och Bellas lägenhet, Bella såklart! och staden. Sen att det är varmt som svensk högsommar här nu är inte heller helt fel!

Idag är det jättevarmt och bella och jag ska ut och sola lite nu tänkte vi. Då jag åt antibiotika förut under de fina somardagarna har jag inte kunnat vara ute i solen, och väl hemma i stockholm hann jag inte så jag ligger efter med brännan! Är ett vandrande lik.


tillbaka i min paris-säng! Nu ska jag ut och få sol på min bleka kropp! Hörs mer sen.

PUSSS//F

Hemma <3

2011-04-15 @ 19:16:49
Nu är jag hemma i Sverige! Det har varit en jättefin dag och det har varit sol hela dagen dessutom. jag har haft en jättebra födelsedag hittills. Träffat mamma och pappa och alla mina små djur.

Speciellt den här lilla krabaten som jag älskar så oerhört mycket.



22

2011-04-15 @ 00:29:23
Klockan är 20 minuter över 12 och jag är officiellt 22 år nu.
Jag kan inte längre säga jag är 21 år. Om ett halvår blir det mer och mer närmare jag fyller 25 och längre ifrån då jag var 20. hahaha, sådana konstiga saker sitter jag och tänker på.

Annars känns det inte för fem öre att jag fyller år. Troligtvis för att jag är i ett annat land. Men imorrn (eller idg blir det ju..) åker jag hem till fantastiska Stockholm!

Det ska bli fantastiskt. Min mamma, familj, min lilla vovve, alla katterna och mina underbara vänner m.fl <3 ska bli sååå så kul!

Jag har packat ner allt jag vill ta tillbaka till stockholm som jag inte kommer behöva mer här. Sen tar jag med mig massa sommarkläder tillbaka hit sen. Lite byte i garderoben.

Bella är och möter uppp sin kompis som ska vara här över helgen. Bra tajming att hon kommer när jag åker. Hon fyller också år idag, roligt sammanträffande. Hon åker från Stockholm till Paris för att fira sin födelsedag. Och jag åker från Paris till Stockholm hehe.

Om jag inte skriver imorgon så hörs vi när jag kommit till Stockholm!
Ha det så bra så länge



PUSS från födelsedagsbarnet Felicia

Jag & Greken

2011-04-14 @ 20:03:45
Idag var jag och köpte lunch hos Greken, igen.

Dagens konversation:

Greken: Neeemen hej!! jag trodde du hade åkt till Sverige?!
Jag: Nej jag åker imorgon, jag fyller år då så åker hem över den och helgen
Greken: Jaha okej! Du fyller år?!?! Då du dricka massa ÖÖÖÖÖL!?
Jag: hahaha.... jo kanske blir en del...
Greken: jaaaaa, öööööööööööööööl!

Min mat blir klar och jag ska betala, plus förra lunchen jag inte hade pengar till haha. (som han redan glömt bort, men jag påminde han, snäll och genomärlig som jag är)

Greken: Men dududududu!!
Jag: aaa... ?
Greken: TA EN ÖÖÖÖL!!
Jag: hehe nja jag tror det är bra, ska till kontoret o så nu...
Greken: NEEEEJ! Ta en ÖÖÖL! grekisk ÖÖÖÖL! mythos!! Du gillar!! Det är på mig! Jag bjuder. Ta en ÖÖÖÖL.
Jag: okej då.


min ÖÖÖÖÖL. tidig födelsedagspresent av greken haha....


maaaat. love it. Fick liten dessert också (uppe till höger) Grekisk youghurt med honung. hihihi. yummy

//F

vad hände med värmen?!

2011-04-14 @ 19:55:44
Det är så jäkla kallt här idag! Jag fryser ihjäl! Ingen sol är det heller, och det är ca 13 grader. Inne på kontoret är det kallt också! Jag vill inte ha det här pissvädret, vart tog sommarvärmen vägen? Och var kommer den här kylan ifrån??? från Sverige säkert. Jag som ville värma upp mig lite med sommardagar nu innan jag åker till Stockholm imorgon!

Däremot ska det bli väldigt kul att få komma hem en helg. Träffa alla mina fina. Jag längtar så så så så mycket till imorgon :)

Hoppas att det blivit varmt här i Paris när jag kommer tillbaka sen, så här kallt kan vi inte ha det.
Det gick från riktig sommarvärme runt 27 grader till det här fisiga vårvädret på ca 13 grader.

Jag fick ta fram min kappa igen och MÖSSA. MÖSSA!! Okej nu överdriver jag en ANING kanske (men inte mycket..) men har haft öroninflammation precis så då får man var försiktig.


Så här har jag sett ut de senaste dagarna. Från att ha invigt min sommar-långkjol häromdagen till detta! Till råga på allt gå jag runt o ser ut som plupp. Kolla min frilla liksom.


plupp. visst ser ni likheten?

Igårkväll lagade jag och Bella en sallad som middag. Den var jättegod.


Den kanske inte ser så härlig ut men det var den. Vi hade i sallad, tomat, gurka, mango och chevré-ost. gott gott!

//F


Tisdag kväll

2011-04-13 @ 16:16:16
Igår efter jobbet mötte jag upp Bella. Vi tänkte äta middag på vårt kambodjanska ställe som ligger ganska nära kontoret. Dock öppnar restaurangen kl 20 så vi hade drygt en timme kvar tills dess så vi gick runt lite i affärer så länge.


mitt häst-porslin <3 Tillhör den tekannan jag blev kär i förut med hästar. Inte så lätt att frakta hem till Sverige dock på flyget desvärre.....


häst-porslinet har fått konkurrens av det här fina porslinet som jag såg igår på Habitat också. Jättegulligt. (fyfan vad gammal och tråkig jag känner mig som bloggar om PORSLIN just nu........)


tänkte på pappa när jag såg den här assischen. Den kostar 30€ om du är intresserad kära far.

Jag skulle egentligen inte köpa något men jag fastanade för några tygväskor med olika mönster på. Jag valde mellan lime-grön med katter på eller en turkos med hundar på. Båda var fina på sitt sätt. Och jag har ju både katter och en hund så eftersom det inte skulle bli orättvist (nata... haha) så köpte jag båda. Brukar jag köra vid beslutsångest.


gröna med kissekatter på

turkosa med hundar på.

Sen gick vi till en jätterolig affär som hade hur mycket kul som helst. Jag ville ha massa saker men köpte inget mer. Duktig.

nappflaskor. Beer eller Vodka hahaha. Tyckte jag va kul. Tänkte först köpa en till min lilla brorsdotter men jag vet inte vad föräldrarna skulle tycka om det... ? hahah


Platsglas med bilder på katter & hundar där dom rörde på sig när man rörde glasen, om ni förstår. Jättegulliga.


en till té-kanna jag vill ha....


pistol-koppar. Dom kände jag inget behov av att köpa hehe, men annorlunda.


det var HÄR jag blev galen! Det fanns huuur många fina små neccessärer, plånböcker m.m med djurmotiv på. Kunde inte bestämma mig, ville ha ALLA! så det blev ingen alls... (men jag kommer tillbaka)


necessär men en chihuahua på! Hur söt?? Liknar min egen chihuahua Nikita också! Fast en brun. Den blev jag kär i.

liten necessär med gulliga grisar på. I die.

Bella tycker jag är en riktig djurtönt. När jag visade mina tygväskor sa hon bara:"äähh men lägg aav...." hahahaha. I can help it! Jag älskar djur!! Tur dock jag inte ser ut som en djurtönt. Då hade de vart rätt illa.

Trots vi gått runt i lite affärer hade klockan inte blivit så mycket. Vi kände att vi inte orkade vänta till kl 20 då restaurangen öppnade så vi gick till ett pizza-ställe istället som heter Pink Flamingo och är känt i Paris då alla ääääskar deras pizzor.

rosa inredning...


en av de omtalade pizzorna! Den var väldigt god faktiskt, det måste jag hålla med om. Men kanske inte någon oh-my-god- upplevelse direkt.

//F

Summer & Food (do you need more?)

2011-04-12 @ 17:41:24
Igår gav Paris oss invånare en riktigt fin sommardag! Idag är det flera grader svalare men soligt. Men igår var det riktigt varmt och skönt! Jag var tillbaka på kontoret också på flera dagar då jag legat hemma med förjävlig öroninflammation. Så igår invigde jag min nya sommar- långkjol jag tog med mig hit. Och typ det enda somriga plagg jag har här haha. Ska bli skönt och komma hem till stockholm och byta garderoben jag har här!Bara massa tråkiga höstkläder. In med sommarkläderna!





Jag åkte till en leverantör och lämnade lite grejer och sen var kl nästan 14 och min grek stänger kl 14 för en siesta haha (älskar han) så var tvungen att skynda mig till hans lilla restaurang för att hinna innan han stängde!

Jag hann som tur var....

greken. han snackar på som vanligt o fattar ingenting haha <3

Greken: ojojoj varmt idag!
Felicia: Ja gud ja, jättevarmt
Greken: Jag vet inte hur varmt det är i sverige, men inte lika varmt tror jag.
Jag: Ne det är inte så varmt där än, jag ska åka till Sverige nu på fredag!
Greken: Ska du åka.... ? Till sverige....... ? På fredag...? .....NU ...... ?
Jag: aaa! ska bli kul, men jag kommer tillbaka på måndag.
Greken: Du kommer tillbaka!!!? Till Paris??!
Felicia: Ja.. jag komemr tillbaka, är bara där över helgen.
Greken: jaha men va braaaaaaaaaa :D:D:D:D:D:D *asglad*

HAHAHA så söt. han var rädd jag skulle åka hem <3


jag är nöjd i hissen med min mat haha

smaskens.

Jag hade inte hunnit ta ut pengar (då jag skyndade mig) så tänkte betala med kort. Men det var för liten summa för det.

Så greken sa: "det är OK , det är OK. Du betlar mig nästa gång bara!"
Jag: "Jaha men gud va snällt, va bra"
Greken: "Jamen absoluuuuut, vi är ju landsmän!"

hahahaha hur söt får man bli.

På kvällen gjorde jag pasta och med några slags panerade fiskbitar med örter i. Det var väldigt gott faktiskt, dom var från findus men har aldrig sett det i Sverige.



//F

Up above the ground

2011-04-12 @ 16:20:04

Hej,

Ska skriva lite och visa bilder från förra veckan och helgen lite senare. Det är dock inte så mycket att visa då jag vart hemma och sjuk mestadels av tiden. Men har lite grannsom jag lägger upp sen så jag kommer ikapp med mina uppdateringar! Är mycket stressande det här med att ha blogg! haha, man har dåligt samvete man inte bloggat och man får ångest om man inte får med allt och när man ska välja ut bilder. "är det rätt bilder jag har med??" haha... vad jag kämpar för er skull ;)

Jag tänkte visa lite från i söndags iallafall.
Vi var hemma hela dagen i stort sätt, jag äter ju antibiotika så då är det inte så bra och sola. Det var 27 grader ute och sol och jag låg hemma skitsur hehe.
Senare mot kvällen åkte jag och Bella till Indiatown till vår favoritrestaurang.

Efter middagen gick vi genom alla skumma förorter haha till Montmartre och Sacre coer. Sacre coer är en känd kyrka och ligger på Montmartre-kullen vilket är den högsta punkten i Paris. Så utsikten är jättefin över staden där.


Sacre coer uppe på kullen

har man "sl-kort" fick man åka upp för kullen i en linbana haha! love it.

linbanan

utsikt från kullen

jag framför utsikten... ser tyvärr inte så bra hur fint det är då det var mörkt.

Sacre coer. Det var huuuur mycket folk som helst som bara satt och hängde i trappan nedanför. Hade musik och det var tomma ölflaskar överallt, värsta utefesten typ....

jag framför Sacre coer

ett litet litet eiffeltorn. Det började glittra när vi var uppe vid sacre coer. Det var jättefint att se men svårt att få på kort tyvärr.

glitteri glitteri!

Jag och Bella har en grej att fota alla med enormt fluffhår haha. Här är en kille i gul tröja med en sådan frisyr som bella poserar bredvid. Han blåste mig jättehårt i nacken när jag gick förbi också. Obehaglig typ. Så därför förtjänar han att hängas ut lite här. hehe


Nedanför kullen ligger en miljon turistbutiker med allt möjligt krimskrams där alla butiker säljer samma saker.
Jag och Bella köpte varsin t-shirt som vi har velat ha..


fin =) nu måste jag skaffa en "I<3 Stockholm" t-shirt också så det inte blir orättvist..

//F


up to the sky

2011-04-11 @ 21:52:45
Här är lite bilder från förra lördagen när frida var här. Då var vi vid eiffeltornet och åkte upp där. Ingen av oss hade gjort det förut så det var kul!



Först käkade vi brunch på en uteservering. Det var välbehövligt, iallafall för mig då jag inte var i mitt esse från fredagsnatten hahaha.....(därav också enbart en bild på frida från brunchen....)



mot eiffeltornet. Första riktiga varma dagen, runt 23 grader och sol hela dagen.

fridis tar kort



det var lååång kö. alla skulle självklart åka upp i eiffeltornet denna dag. Men det gick överraskande snabbt ändå. Knappt en timme tog det.



utsikt från 2a våningen (finns 3 st våningar man kan gå av vid, dom 2 första ligger på mitten av eiffeltornet ungefär och det 3e allra högst upp!)

högst upp!



utsikt från den 3e våningen- allra högst upp!

Champagne-bar fanns även där självfallet...

Vi hoppade skumpan och körde lite posing istället (gillar killen i rutig skjorta som verkar vara mäkta imponerad av mina pose-skills)





//F

Vackra Caroline

2011-04-09 @ 17:36:05
Jag har en vän som heter Caroline. Hon har en fantastisk personlighet men hon är också en av de vackraste människorna jag har sett. Det har jag sagt till henne, och jag säger det nu också. Jag skulle aldrig säga det om jag inte tyckte det.

Så när folk säger dumma saker och sådana korkade grejer gör det mig förbannad. För du är verkligen så extremt snygg, söt och vacker på alla sätt.

Just so you know.



Love/ F

So you're gonna be a bitch? Well I can play that game too.

2011-04-09 @ 15:24:12

Är väldigt trött på en del saker... och en del människor just nu. Kan tyvärr inte gå in på detalj som ni säkert förstår. Men jag hatar människor som förväntar sig allt men ger inget tillbaka, för det första. Och sen när man försöker verkligen göra det absolut bästa man kan och det är superbra och man är the savior of the day och nästa dag är man inte något värt. Jag tål inte sådana människor och jag försöker göra allt för att inte ha några kvar i min närhet. För det spelar ingen roll vad man gör- i slutändan var det egentligen inget värt och man har lagt ner hela sin själ, för absolut ingenting.

Jag är inte direkt bra på och ta skit heller, och har aldrig varit. Speciellt inte när det är obefogat. Och verkligen inte när det är bakom min rygg.

Det var en störd kille på mitt dagis när jag var liten, som gillade att slå allt och alla. Och självklart när ingen fröken såg så man var alltid rädd att bli halvt misshandlad. Han brukade dra mig i håret stenhårt. Jag sa det till mamma en gång och hon sa "nästa gång han drar dig i håret, då drar du 10 gånger hårdare tillbaka i hans". Det är det bästa rådet jag någonsin fått.

Så fu*k you. Drar du mig i håret, tänker dra 10 gånger hårdare tillbaka.






Puss//Felicia

Tell me, how many times can you fall in love? How many loves make a life?

2011-04-06 @ 23:07:32
Min lilla tussunge Frida kom till Paris i torsdags och hälsade på över helgen. Jag mådde egentligen inte alls bra men det var jättekul och ha henne här!

Vi möttes upp på torsdagen där hennes buss stannade från flygplatsen och sen åkte vi mot där jag och bella bor. Vi åt lunch på ett ställe som ligger nära.


blev en risotto med svamp. Dock är den på vårt stammisställe min absoluta favorit fortfarande ;)

Sen gick vi hem, vi alla var ganska sega så vi köpte hem en massa mat istället och lagade mat hemma istället för att gå ut och äta middag.


Tortellini med massa smarrigt till som St agur ost, tomat, grädde, färska champinjoner m.m. Sedan hade vi ostbricka eftråt och rött vin till självfallet... Sen sov vi gott.
 
På fredagen åkte vi till Le Pan Quoitidien och åt en smarrig frukost.


jag o fridis i vår trapp på väg ut


Den goda yoghurten med musli!

Sen gick vi runt lite på stan och i lite affärer men hittade inget speciellt dessvärre (eller tur för mig). Vi gick in på Sephora, Louis Vuitton huset m.m. Sen fikade vi på ett Starbucks som också ligger på Champs Elysees.


ett besök på Laduree blev det också



Efter vår lilla rundvandring på stan åkte jag och frida hem och gjorde oss iordning superstressade och mötte Bella, kastade oss in i en taxi då vi hade bokat ett bord på ett ställe vi skulle äta middag på. På vägen i taxin åkte vi förbi eiffeltornet som glittrade precis då så frida fick se det också, även om det var ifrån en taxi hehe.
När vi väl kom fram till restaurangen som heter Chez Janou hade dom ändå inte ett bord till oss på ca 15 minuter.... Vi satt så länge vid baren och började dricka vin. Sen fick vi ett bord och vi beställde mat och så. Helt plötsligt blev det helt kolsvart i hela lokalen i stort sätt, och det var bara levande ljus som fick ge lyse åt alla gästerna haha. Maten tog en extrem lång tid också att komma och efter ca 40 min frågade vi servitrisen vad det var som händer. "The kitchen is closed.... it is dead... no food." jahapp... tack för att någon hade sagt något. Idiotiska människor. Tyvärr vet de flesta människor i Frankrike inte vad service är.... Vi fick som tur var iallafall vår vinflaska som "plåster på såren". Jag hade ändå vägrat betala...

Vi gick efter ett tag då vi svept allt vin förutom ett varsitt fullt vinglas som vi tog med oss därifrån haha... jättebusiga.

Vi gick in på någon annan närliggande restaurang och åt där istället. Och beställde en till vinflaska.


jag åt pasta tagliatelli med champinjoner i gräddsås.


frida, en anonym bella och jag

Efter middagen och vår andra vinflaska gick vi till en bar jag o bella har hört om. Dom serverade skumma ingefäradrinkar (som inte va nån höjdare) i typ plastglas för 3 €. Hela stället var ganska skummt och det var klottrat på väggarna överallt. Vi satte oss i en soffa bredvid bla en tjej som hette leslie (tror jag) hon berättade av någon anledning att hon tyckte eiffeltornet ser ut som ett manligt könsorgan, och hade det tex sett ut som en svamp hade ingen varit intresserad utav det. Det tyckte jag lät jättebra då och jag tyckte hon var skitsmart.....


rastafari-kille på klubben jag tog kort på.... jättediskret... trodde jag

frida ville ha leopard-masken som hängde vid baren.

Baren stängde efter ett tag och vi gick vidare. Det var omöjligt att få tag på en taxi och medan vi stod o väntade blev vi uppbjudna på någon hemmafest i en lägenhet. Det verkade trevligt. Jag stod och tog på en killes hår hela tiden för det var så lockigt. Hade jag varit nykter hade jag nog inte tyckt det var något speciellt, men då tyckte jag det var så EXTREMT lockigt... Han såg ungefär ut som Seth från tv-serien OC så vi kallade han för det. En kille på festen tyckte han var roligt och vevade runt sitt skärp precis vid bellas o fridas ansikten så han nästan slog till dom så då gick vi.

Vi fick efter ett tag, tag på en taxi då en ensam kille i bilen ville va snäll och plocka upp oss. Han betalade också halva vägen som han åkte så det var ju väldigt snällt. Vi åkte vidare till kubben jag och bella var på helgen innan. Ingen har NÅGONGÅNG frågat om legitimation eller så här i Paris, men bara för jag inte hade nått leg eller så med mig ville vakten se mitt. Jag tog då fram mitt europa-sjukförsäkringskort och mitt bankkort där det är en bild på mig, frida och en annan kompis nathalie på från vår resa till bulgarien- sunny beach för 5 år sen. Jag var helt stenseriös och rörde inte en min. Vakten började asgarva och släppte in oss.

På stället var bartendern glad och se oss. Jag och bella fick gratis shottar helgen innan och det fick vi nu med. ch inte en, utan ca 5 var och öl m.m..... vilket verkligen inte behövdes. Det var en rolig kväll men med alldeles för mycket dricka...

Sen åkte vi hem och sov gott.


trötta tjejer på tåget....





only yesterday was the time of our lives

2011-04-06 @ 22:37:35
Hej!

Har som sagt varit sjuk av och till och nu är jag det igen... har bland annat öroninflammation osv. En ordentlig en också. Läkarens egna ord, som jag besökte idag. Men nu har jag massa mediciner som jag fick utskrivet så hoppas att jag är bra snart. Det är fantastiskt väder här i Paris nu så man vill verkligen inte sitta hemma och vara sjuk :( Idag har det varit runt 25 grader och fantastiskt skönt, även nu ikväll. Man kunde sitta utomhus utan någon jacka, ett riktigt sommarväder.

Visar lite bilder från veckan som gått.


förra måndagen var det också fantastiskt väder. Jag och H satt ute och åt på ett ställe nära mitt jobb när jag hade lunch i solen. Jag blev solbränd efter den lilla stunden i solen.

jag åt musslor i vitt vin med pommes frites. Mycket gott.


en kväll åt vi på vårt stammis-ställe och jag den fantastiska risotton jag älskar.....


Vi (Bella) gjorde pastarätten Putanesca som är så himla god. Den är känd för att dom italienska hororna förr i tiden brukade laga den för den var enkel och snabb o göra. Dom va ju busy ladies.


En kväll gjorde vi (Bella) våra egna musslor. Dom blev riktigt bra! Tillagade i vitt vin, vitlök, dill, grädde och persilja bland annat.

Otippat att det bara var matbilder jag hade och visa från förra veckan ;)

//F

sjuk..

2011-04-05 @ 15:13:52
heeej, ledsen för dålig uppdatering.
har vart mycket att göra och mått dåligt av och till, sen var min bästa vän Frida här i helgen. Igår började jag må ännu sämre än tidigare och inatt kände jag att jag hade öroninflammation. Hoppas den här skiten går över snart.
Jag återkommer med långa inlägg o massa bilder på vad jag har gjort senaste tiden snart! I promise.

PUSS//
från en sjuk felicia