Glittrig söndagskväll

2011-03-30 @ 12:11:12
Efter vår heldag på Louvre åkte jag hem och vilade lite....

Senare på kvällen precis innan kl 21.00 möttes vi upp igen vid Eiffeltornet. Det börjar glttra varje heltimme på kvällen så vi skulle se på det på nära håll.

några minuter innan 21.00.....



Sen slog klockan 21.00 och det började glittra för fullt!



Det är verkligen jättefint! Svårt att fånga på bild dock. Ni som har mig på facebook kan kolla på en liten filmsnutt jag lagt upp där då jag filmat eiffeltornet när det glittrar.

Efter vi sett det gick vi till en reataurang som var jättetrevlig. Jag åt en liten grönsallad till förrätt med valnötter, parmesan, olja m.m. En god fiskfilé på spenatbädd och till sist creme brulée, självfallet ;) den bästa jag ätit hittills faktiskt!

En mycket trevlig kväll.

//F

Louvre

2011-03-30 @ 11:35:16
hello. Jag har mått lite halvkrassligt och var så trött imorse att jag stannade hemma. Sov hela dagen och rensade och städade en del här hemma, får ju finbesök igen på torsdag!! :D <3

Jag ska visa bilder och så från i söndags. Jag vaknade relativt bakis från lördagsnatten.... men jag pallrade mig upp och gick till Louvre med H. Jag har aldrig varit där så det var intressant och se allt. Det är verkligen enormt stort! Vi hann inte se allt men det "viktigaste". Jag hade ont i fötterna, var törstig och bakis så kanske inte den mest ultimata dagen att besöka Louvre haha..


Går man in denna ingång istället och inte den via glaspyramiden slipper man typ en 2-timmars lång kötid.
 
den här delen av en skulptur var supergammal, över 2000 år FÖRE kristus.. helt sjukt.


Napoleon III ´s lägenhet....:

ni fattar inte hur STORA de här kristallkronorna var..... helt sinnes.

sminkbord gjord utav bland anna guld och kristall...


kronjuveler.

Venus & Eros

kejsare Augustus.

Antikens Grekland:

grekiska segergudinnan Nike


den kända statyn av Venus

Venus (Afrodite)

Athena


Antikens Egypten:

Isis

Sphinxen

supergamla egypiska skrifter

gjord flera 1000 år före kristus

gamla smycken från egypten


gamla skrifter, målningar och böcker från Egypten.

Konst m.m:


den stora konsthallen

"liten" tavla... tog upp en hel vägg i den enorma salen.

det här var min favorittavla. Det såg exakt ut som ett fotografi, eller till och med levande ut. Man väntade bara på att han skulle börja röra på sig i stort sätt. Otroligt bra målat. Ingen annan var som den.

Napoelon's kröning. Någon kung från sverige eller så va tydligen med också hahah... komer inte ihåg så noga.

många vackra tak

Och nu tll höjdpunkten ;)

Mona Lisa



//F

I live among the creatures of the night

2011-03-29 @ 00:06:36
Hej!

Den här helgen har jag haft fullt upp! Har haft besök och varit ute fredag och lördag och hittat på en massa möjligt där emellan.

Fredag:

Det var sommarväder i Paris och temperaturen låg på drygt 21 grader. Det var en skön dag på kontoret också och jag slutade tidigt.

men först blev det lunch från greken...


greken: "men hej på dig!! hur mår duu? vad vill du äta idag?"
jag: "jag vet inte, ta lite olika saker, men inget med kött bara."
greken: "okej okej! jag vet jag vet! Jag vet vad svenskarna vill ha. På 70-talet när jag hade pizzeria i göteborg, dom alla kalla mig för PIZZAKUNGEN!"
jag: "jaha okej.... va roligt"
greken: "ja vissstt! en pizza kosade 15 kr, det var mycket då! Du skulle bara ana hur MYCKET pengar jag hade!"

*en timmes konversation följer sen här typ* hahahaha. Tänk er världens gulligaste grek som pratar svenska fast lägg på en grekisk/fransk brytning hahha.

jag älskar greken <3

Efter jag slutat åkte jag hem och mötte bella och bytte om. Sedan åkte vi och mötte H och drack vin på ett trevlig ställe där vi satt utomhus i värmen Sedan gick vi och åt på en trevlig restaurang som hette Germain. Väldigt nära där jag och bella bodde förut. Our old hood. Det är väldigt bra område, Paris "östermalm" om man ska jämföra med Stockholm.


germain

jag åt världens godaste tryffelsvamp tortellini

och creme brulée till efterrätt. Min favorit. Dock var denna inte den bästa jag ätit. men helt ok.

Efter middagen gick vi till en känd bar som ligger på S:t Germain och vi satt ute och drack deras "paraddrink" som tyvärr smakade skit. Sen kom en kvinna förbi som var sminkad som en påskkärring (oavsiktligen) och hon ställde sig på trottoaren och sjöng det gräsligaste jag någonsin hört. Hennes taktik var nog mer utpressning än att man skulle bli imponerad och ge henne pengar. Efter det (och att en uteliggare svepte en av våra vidriga drinkar) åkte vi hem.

Lördag:

Efter en skön sovmorgon möttes vi upp och strosade runt lite. Det var supersupervarmt, men samtidigt kvavt i luften (då det började regna sen på dagen) så det var V-A-R-M-T.

Vi gick förbi Louvre bland annat och lite närliggande parker osv.


Louvre

pyramiden utanför Louvre

vid Louvre

Seine

Notre dame

notre dame

notre dame

Efter vår lilla promenad åt vi på ett ställe. Efter det var vi mätta och skulle till Louis Vuitton butiken på Champs-Elysées vilket är en bit att gå. Så vi tog cykeltaxi en bit haha. Det var kul.



Det var verkligen enormt därinne. Och sen hade dom även en juvel-avdelning, kläder och en bokhörna hehe. Tog inga bilder därinne, jag var för upptagen med att springa omkring o kolla på allt. Men tar nästa gång. Lär bli fler besök där....

stooora LV-huset.

Det började spöregna vid vårt besök där så jag var genomblöt genom mina converse trots jag hade paraply hjälpte inte det.. Så vi åkte hem för o byta om osv innan vi alla skulle mötas upp igen för middag.


jag och bella tog varsin öl som jag köpt hos greken hehe. Mythos drack vi jämt när vi va på Zakynthos i somras så jag blev innerligt lycklig när jag såg dom såldes hos greken hehe.


 Jag och bella åkte sen till ett ställe och mötte upp F & H på ett ställe som heter Café Lizard. Maten var tyvärr inge vidare... Jag beställde någon vegetarisk rätt. Vet knappt var det var, var extremt mycket ärtor typ... o jag gillar inte ärtor. Men det var trevligt annars.

Efter middagen gick vi till en närliggande bar och drack vin m.m och även Mojito som vi fick roliga lys-drinkpinnar i.

jag skulle självklart fota. Mitt sällskap börjar vänja sig vid det här laget nu haha....

När barerna började att stänga (vid kl 2), och då det blev sommartid så gick tiden sanbbt. Vi gick vidare till en klubb som jag och bella har tänkt prova tidigare. Det var ett bra ställe. Det var någon grej där också den kvällen så alla gick runt med masker. Jag norpade några till oss.


våra lys-drinkpinnar användes flitigt även här. (på mig begäran) och alla va tvunga att ha med sig en var man än var.

Skriver om söndagen osv imorrn.
//F




And therefor... I shall never eat meat ever again

2011-03-25 @ 17:11:07
Råkade gå in på den fantastiska sida där folk samlar citat över 100 världsberömda vegetarianer. Jag älskar den sidan haha. Om jag någongång skulle tvivla på varför jag inte äter kött egentligen (vilket jag aldrig gör) så räcker det med att läsa något citat bara, eller se bilder från slakthus, eller se någon video, gärna som Peta har gjort om djurens vardag och köttindustrins baksida, om man kommer genast ihåg- just varför jag aldrig mer kommer äta kött. Jag är inte vegetarian, jag äter fisk och skaldjur men jag äter inte rött kött eller fågel.

Att inte äta kött i Paris är inte det mest lämpliga, men det går självfallet. Men varje gång jag säger att jag inte äter kött undar alltid någon varför. Och jag har inga problem att svara på det. Jag kan berätta om varför i flera timmar, men skulle jag gå in på detaljer så skulle de flesta tappa matlusten, på ett bra tag. Jag anser inte att man ska "rub it in" och tvinga folk att anamma ens åsikter eller värderingar. Dom som väljer att äta kött har gjort ett val, precis som dom som valt att inte äta kött, och det måste man respektera.

Det jag blir sååå trött på bara är de intelligensbefriade människor som alltid lägger till någon kommentar som  "är det inte viktigare att rädda barnen i afrika än DJUR".

Och självklart vore det så, om man nu kunde göra det. Men då frågar jag istället. vad gör DU överhuvudtaget för att göra någonting överhuvudtaget bättre?

Oftast ingenting. Men att attackera någon som väljer bort något av etiska skäl får ofta det påslängt att det finns andra mer viktiga saker att stå upp för, men som dom ändå själva inte gör ett skit för. Men så är det alltid. För att dämpa deras egna skuldkänslor försöker dom lägga på det på någon som iallafall försöker göra någonting överhuvudtaget, för det är enligt dom "inte rätt sak".

Jag bryr mig inte överhuvudtaget om dessa kommentarer längre. Det är ganska underhållande. Jag vet precis vad dessa försöker göra och att det är ett försök till manipulation. Men som man säger: "Don't try to manipulate a manipulator" hahaha....

Att folk fortfarande orkar, tänker jag bara. Jag kunde innerligt ärligt inte bry mig mindre om VAD dom tycker o anser o bla bla. Dessa människor har ändå inte förstått någonting överhvudtaget ändå. 

Jag tycker att alla borde veta vad dom äter iallafall, man behöver inte köra upp en bild på en halvdöd kö som torterats i flera timmar på ett slakteri för att sen bi en hamburgare, men jag tycker man borde ha ett öppet sinne och se vad det egentligen är man gör än att bara blunda och tänka "det är bara mat"



Jag ska säga den censurerade versionen till varför jag slutade äta kött.

1. Rött kött är en stor bidragande orsak till att få högt kolestreolvärde och hjärtproblem. 

2. Djur som avlas fram inom köttindustrin har mycket kemikalier och anabola inpumpade i sig. 

3. De flesta djur som föds inom köttindustrin har oftast aldrig sett dagsljus under hela deras liv. Förrän den dagen dom forslas ut till lastbilen där dom körs till slakteriet.

4. Många djur som produceras till kött får för mycket växtprotein så att dom är mycket större än vad dom egentligen skulle va för dom har producerat alldeles för mycket muskelprotein på ett då onaturligt sätt. Ofta gör detta så att djuren bryter benen av deras onaturliga tyngd.

5. Köttindustrin släpper ut enormt mycket växthusgaser och är en av de största miljöbovarna. 

6. Skulle fler människor sluta äta kött skulle vi på sikt kanske kunna stoppa världssvälten. 

7. Kycklingar är troligtvis de mest illabehandlade djuren av alla. De flesta får bo inomhus i burar gjorde av galler så små att dom inte ens kan stå upp. Deras fötter åker igenom gallret dessutom och många dör innan dom ens ska slaktas. Av trängseln och att inte kunna stå upp.

8. Grisar står ofta i bås hela livet tills det är dags för slakt. Det är precis så mycket utrymme att dom kan stå där. Dom kan inte vända sig och inte lägga sig. Dom flesta får panik och blir galna av det livet och tuggar frenetiskt på gallret framför dom och skadar sig själva.

9. Transporterna (speciellt utanför sverige eller bokskap till sverige ifrån andra länder) är så tätt ihoppackade att djuren står på varandra och bryter benen eller klämmer ihjäl varandra under transporten.

10. Djur känner smärta, rädsla, lidande precis som människor. 

11. Grisar har en intelligensnivå som är densamma som delfiner. Dom har alltså samma mentala kapacitet som barn på 3 år. Vilket är högre än tex hundar.


Som sagt, jag respekterar allas val. Många har frågat varför jag inte äter kött. Och här har ni några anledningar och hur jag känner om saken :)

puss//Felicia


 

They say that if you ever get married, it will be to a millionaire, but they don't know where you come from, and they don't give a damn.

2011-03-25 @ 13:41:50
Igår kväll åt vi på en jättetrevlig thailänsk restaurang som låg i ett supermysigt kvarter med massa olika restauranger, fina byggnader och roliga affärer.


förrätt (visste inte det var det, men det var 3 rätter och man valde bara huvudrätten själv.) Det var jättegott, men jag kunde bara äta soppan, det andra var kycklingbitar och små tunnbrödsrullgrejer med kött i. Så jag kunde inte äta så mycket av det dessvärre. Men det var gott!


Till huvudrätt åt jag fisk i någon god kokosmjölk-sås. Det var det enda jag kunde äta på menyn hehe, men det var supersupergott!!


Man fick ris till som var i en stor "te-påse" som las sedan i en korg haha...


efterrätten var himmelskt god! Tyvärr var jag proppmätt så orkade inte så mycket. Men det var någon slags glass med kaffesmak, ris med pistage (tror jag) och sen kokosmjölk med små "gelékulor" (sådana vi åt också på det kambodjanska stället förut också). Sojanudlar tror jag det hette, detta i någon kokosmjölk. Det var såå så sååå gott!!

Det var väldigt fint och mysigt inrett. Jag gillade det jättemycket. Det var nästan som att man va hemma hos någon i dens vardagsrum. Fanns en soffa också som man kunde sitta och ta det lugnt i efter maten.



Efter middagen gick vi runt lite och kollade på saker. Vi gick bland annat förbi Marc Jacobs butiken.


och dääär.... och DÄÄÄÄÄR kära vänner. I glasmontern hängde troligtvis världens finaste klänning....


seeeer ni vilken klänning det är.... ?

Om inte.. här är den på en bättre bild


Den klänning som Kate Hudson hade på sig iallafall på omslaget av Elle tidigre i år...

Nu var ju butiken stängd men ska definitivt dit igen o spana in den närmare. Nu fick jag spana från skyltfönstret med näsan helt platt tryckt mot rutan.

//F

Veckans

2011-03-25 @ 11:42:59

Bella: "I'm a crazy mothafu*ker"


(bella-kopia, ja får inte lägga upp några bilder på henne på min fantastiska blogg så ni får en lookalike istället)

I walk the surface of this town, with high heels above the ground.

2011-03-24 @ 18:38:02
Igårkväll kom Bellas klasskompis F hem till oss och skulle hjälpa oss att installera in internet. Vi skulle behöva göra det från våra hyresvärdas lägenhet men dom var skitkonstiga igår och helt plötsligt skulle dom lägga sig så vi hann inte installera det. Ikväll går det förhoppningsvis. Stackars F ska komma till oss ikväll igen hehe.

Som tack för hjälpen lagade vi (Bella) middag. Den var riktigt smarrig!


jag fixade till det lite fint iallafall... och köpte vin... så jag bidrog med nått hehe

mycket gott!

Idag var jag superduktig tyckte jag. Jag gjorde en liten sallad hemma som jag tog med mig till jobbet och åt till lunch tillsammans med min gazpacho som jag har här.


Lyxade till det extra också genom att sno lite balsamvinäger som man SPRAYADE på och tryffelolja från jobbet haha. Och salt & peppar. Jag måste köpa sån där spray-balsamvinäger. Jättekul, och smart...

Jag hade iallafall körsbärstomater, avocado, basilika, soltorade tomater. Och gazpacho till som sagt. L på kontoret blev mäkta imponerad av min lunch haha. "vad duktigt det där ser ut då!" haha.

Bara för jag åt så nyttig o duktig lunch åt jag mitt felköp igår som jag hade kvar. kanske världens godaste chokladkaka.


mmmmmm....

i den här fina lilla kartong-"väslan" bär man hem sina bakelser o så från koditorierna. Jättesöt haha.

NU ska jag åka hem! Får besök från Stockholm idag också :)

LOVE// Felicia

Bli lycklig- ha en affär!

2011-03-24 @ 12:06:35
Har ni sett reklamen som är överallt om "dejtingsidan" Victoria Milan? Det är som sagt en dejtingsida, främst riktad till dom som redan har ett förhållande. Det går alltså ut på att hitta någon att vara otrogen med. Det är superhemligt och man är helt anonym också.

Jag förstår inte själva grejen. Eller affärsidén är ganska genialisk, för den inställning folk har till förhållanden och äktnskap är ganska bedrövlig. Jag anser att man gifter dig inte, och inte ens har ett förhållande om man har inställningen att "jag kan avsluta det när jag vill". Speciellt inte äktenskap, det är sorgligt det tas så lätt nuförtiden. Har man ingått ett äktenskap är det heligt och tanken är väl iallafall att det ska hålla hela livet?

Jag förstår att man skiljer sig. Man växer isär blabla. Känner man verkligen att man är olycklig i ett förhållande/äktenskap ska man verkligen inte vara kvar. Men bryt upp då istället för guds skull, och börja inte med en massa affärer och otrohet.

Gifter jag mig nåongång kommer det vara med någon jag absolut inte kan tänka mig att leva utan. Att jag känner det är svårt att andas utan. Och någon som jag utan tvekan vill spendera hela mitt liv med. Även vid problem och livskriser. Inte någon jag kan tänka mig att vara otrogen emot. I så fall skulle jag aldrig överväga äktenskap eller ens ett förhållande.

Jag förstår inte grejen med dom som är tillsammans med någon "bara för att". Jag hatar folk som frågar "varför är inte du i ett förhållande?"

Jo för jag är hellre är lycklig själv än halv-lycklig med någon jag inte egentligen ser någon framtid med.

Jag förstår bara inte grejen.

VÅR

2011-03-23 @ 16:50:26
Hej!

Nu är det heeeeelt underbart väder i Paris. Hört att det är något varmare i Stockholm också?

Idag och igår är det upp mot 20 grader. Det så himla skönt. Även igårkväll var det ljummet. Har haft min lilla skinnjacka och höll på att svettas ihjäl i den nu på dan. Går runt i min ihåliga tröja. så det är VARMT!

Som varmast kommer det tydligen bli imorgon eller torsdag, och då får jag även finbesök från stockholm! Blir mycket trevligt.

Man märker att det är vår här nu, alla människor kommer ut ur sina små bon haha. (mer än vanligt). Ne men det är mer liv och rörelse. Tex igår gick jag först förbi ett café där dom höll på o spelade in en film. En miljon strålkastare o kameror. Jag stod och stirra som en tönt ett tag.

Sen var det en photoshoot, nån modefotografering vid floden jag brukar gå över. Då var det en killa som stod med tröjan uppdragen till halsen så han visade sin mage med 17289 st magrutor. Och fotografen var helt galen o fotade som en galning. Modellen stod helt oberörd där bara. Med sin mage. Och jag stod och stirrade som en tönt. Och gick stirrandes därifrån sen, snubblandes några gånger. Mycket roligt.



sol!


Lunch! Min favorit. Eller... en av iallafall. mini-chevrepizza (som jag börjat käka på hehe...) och gazpacho. Jag ääälskar det. Köper det hela tiden och har i kylen på jobbet. Finns färdigt i tetra hemma i sverige också vet jag. köp det! sååå gott. Brukar ha tomater i också, men hann inte köpa igår.


fika.... te och mandel-croissant.

Kom hem rätt sent på kvällen. Bella hade ätit så jag åt min pestopasta som var kvar från igår och gjorde en sallad till med supermycket mozzarella i. Tycker det alltid blir för lite.... men nu var det nästan för mycket, även för mig haha..


sallad: basilika, färska tomater, soltorkade tomater, mozzarella, avocado. Olja, salt & peppar.
Pasta: spagetti, pesto, soltorkade tomater, basilika, mozzarella.
(dock jag överskattade mig själv en aning och orkade bara äta upp salladen...)

Bella hade fixat fint på vårt matbord! :)



LOVE// F





curves = fashion

2011-03-23 @ 13:47:42
Är det inte fantastiskt att kurvor är hett nu. Jag har alltid tyckt det var hett, men det är roligt att Marilyn monroes kroppstyp anses som mode igen.

Så med det sagt vill jag bara tacka gud för mitt ass och mina boobs. Eller egentligen tackar jag mig själv och Dr. Göransson för dom. Hur som helst.

I love it.



PS. Jag kan även passa på att be om ursäkt till min mamma. Kan inte varit mysigt att klämma ut mig för nästan 22 år sen med mina höfter.

LOVE// F

Sunday in Paris= Marknad & ett besök i "india town"

2011-03-21 @ 19:40:12
Som rubriken lyder var det söndag igår vilket betydde besök på en marknad som var på en gata precis där vi bor. Och sen ett besök på vår älskade indiska restaurang.

Jg sov som en stock under lördagsnatten. Det var fullmåne och jag har drömt jättemycket och jättekonstigt de senaste dagarna vilket jag även gjorde denna natt. Jag la mig väldigt sent men jag vaknar ändå ganska tidigt här, men jag sov ända till kl 14.30 ahaha. helt sjukt.

Jag och Bella gick då till marknaden som låg vid oss. Det är den marknaden som åker runt i Paris som vi redan varit på 10 ggr ungefär haha..

Det fanns ändå en hel del nytt man inte kände igen.


Det finns mycket roliga smycken, men det mesta är väldigt dyrt dessvärre...


exakt exakt exakt på pricken sån här spegel fast i silver har jag och mamma hemma (i stockholm). Jag har den i mitt rum hemma. Blev sjukt förvånad när jag såg den haha, var tvungen o ta kort på den. Det är inte direkt en vanlig spegel så det var kul.


men det går ju att hitta billigare saker på marknaderna också såklart. Denna ring var jag tvungen och ha, köpte den för 5€

Sedan blev vi hungriga (as usual) och gick in på ett ställe precis vid marknaden och åt.


Jag beställde en smörgås med chevré, tomat och basilika. Den var god.

Då vi åt lunch väldigt sent (då jag vaknade halv 4 haha) så åkte vi till Indiska restaurangen sent också. Man kunde se hur vår lilla indiska servitör blev lättad när vi till slut kom på söndag kväll haha.

Jag åt räkor med curry och en massa annat till. Och sedan en mango-lassie efteråt. Och vi blev alldeles för mätta, som vanligt.

//F

Jag föddes en lördag, mamma kalla mig för disco-tjej, så på en lördag- ja då vet ni vart ni hittar mig.

2011-03-21 @ 11:42:09
Hej.

I lördags åkte vi på dagen till någon design-marknad. det var Balmain, Lanvin, Chloé m.fl. Det var flera saker som var jättefina men det var fortfarande väldigt dyrt dessvärre även om det var "utförsäljning" så vi köpte inget.



Sen blev vi hungriga och gick till Le Pain Quitodien. Jag åt en jättegod sallad med olika grillade grönsaker och mozzarella, ricottaost. Mycket gott.



Efter det gick vi runt lite o kollade innan vi åkt hem.


Del av Louvre


 

På ett torg var det en man som gjorde jättestora såpbubblor. Jag var helt faschinerad, lika faschinerad som småbarnen som sprang efter bubblorna och jagade dom. "jag vill också, jag vill också, jag vill också jag vill också jag vill också!!!" sa jag ungefär 100 gånger. Bella tyckte jag också kunde springa runt o jaga dom o putta undan småbarnen medan hon filmade mig, men jag höll mig. Ångrar mig nu bittert.





Sen på kvällen skulle jag och bella ut en sväng. Först var vi på baren Murmure (dit jag gick själv i fredags och träffade massa roliga människor haha...) Vi hade redan druckit en flaska vin hemma så vi tänkte främst äta där. Vet inte om det var för alkoholhalten jag hade i mig men maten smakade fantastiskt! Jag tror den gör det nykter också.


Jag åt en risotto med olika skaldjur i. Den var såååååå god.


Bella åt en thailändsk sallad som också va jättegod.

Han med blå halsduk var där också, han kom fram och hälsade. Nu hade en orange halsduk. Så hans nya namn är "han-med-blåhalsduk-som-hade-en-orange-sen". Känns som det är lättast att luska ut vad han heter egentligen, för om han fortsätter byta färg på sin halsduk kommer han få ett väldigt långt namn till slut.

Han som inte hade något hår o hade glasögon och jobbade på franska armén var också där. (Hans namn måste jag också lära mg... det började på X iallafall kommer jag ihåg)

Och min favorit var där också haha. Gubben från Swarowski som babblade på en massa som vanligt. Thierry heter han har jag lärt mig nu. Han addade mig på facebook.

Bobby var där också, men han hälsade jag inte på. Jag lärde mig hur man säger "du är vacker" till en kille. Vilket jag jälvklart sa till alla jag såg i fredags, så bla sa jag det till Bobby 500 ggr. Fast han såg ut som en mentalsjuk Samuel L Jackson med krulliga gråa polisonger som sagt.... Så jag kände mig något obekvm med situationen i lördags.

Sedan åkte jag och Bella in till själva stan då vi skulle börja beta av alla klubbar och barer vi hört om. Har dessvärre inga bilder ifrån där vi var. Men vi var på Regine och Black Calvados. Och ingen av dom var någa höjdare tyvär. Men då vet vi det till nästa gång....

Jag tog iallafall mest bilder på saker vi gick förbi haha, mycket skyltfönster.


Bella tog 3 exakt likadana (suddiga) bilder på mig.
Bella:"Nu har du TRE bilder du kan välja emellan till bloggen!"
haha, alla suddiga. Men här är 2 av dom...


Bella klistrad mot rutan utanför Balenciaga haha


Balenciaga


ful bil.


"ååh bella kolllaaaaa, fjäääärilaaaar... den vill jag haaaa :( "
Jag hade väldigt stort behöv av denna i lördagsnatt. Hade mycket starkt ha-begär. Osmidigt att ta hem på planet dock...


Fendi home .

Bella: "aamen gud va tacky! shit, att ha en fendi-kudde liksom"
Jag: "Jag vet... helt sjukt tacky...."
Jag: "Jag vill ha en fendi-kudde....."




fullmåne


utanför four sesons hotel

Sen var det sent och vi tog en taxi hem.





nikita.

2011-03-20 @ 19:26:15

Saknar min Nikita, nikki-pikki SÅÅÅ myket just nu. Kommer aldrig leva utan ett djur. Det är otroligt smidigt, men fruktnsvärt tråkigt samtidigt.



Hur kan man älska en sådan liten varelse så otroligt mycket

Some peopele never go crazy. What truly horrible lives the must lead.

2011-03-19 @ 13:08:20
Hej!

Hoppas ni har haft en bra fredag och bra lördag this far. Igår kom jag hem från kontoret och åt en äcklig soppa. Som jag inte åt upp. Kollade på the social network (den om facebook). Var uttråkad. Bella var på bio med några från klassen. Jag lyssnade på samma låt i ca 1 timme och började fixa till mig. Jag skulle vara hemma så förstår inte alls varför jag började sminka mig osv. Men tydligen ville jag gå ut, och då får man hänga med bara. Jag gick ut, själv och satte mig på en bar. Beställde rött vin och såg allmänt svår ut. Inom en timme hade jag fått ca 5 glas till (av olika människor) och var inte så nykter och svår längre som när jag kom dit haha. Jag hade pratat med hela stället och alla var superintresanta.

En var en duktig affärsman som hade massa egna firmor och bla varit med i en stämning gentemot H&M då dom hade kopierat från chanel. (han representerade chanel) och han hade en snygg chanel klocka. Och en blå halsduk. Han beställde alla sina kläder från Givenchy, och jag låtsades veta precis hur deras kläder ser ut.Kommer inte ihåg va han hette.

Sen var det en man utan hår och med glasögon. Han jobbade för den franska armén. Tydligen högt uppsatt. Men jag orkade inte lyssna så mycket på vad han sa, förutom när han gav mig vin. Dessutom försökte han i blå halsduk "fixa ihop" mig o flintisen från armén, så det var inte så kul. Kommer inte ihåg va han hette.

Sen hade vi en man som var fnissig och feminin (tror jag). Han hade ett väldigt sällt utseende. Nästan för snällt. Och en aning för blåa ögon. Pedofil kanske tänkte jag, medan jag låtsades lyssna på hans sammarbete med SKANSKA o hur hans företag bygger vägar o skit i allingssås (av alla ställen på jorden). Tråkigt. Han hette francois kommer jag ihåg. Bara för att jag kallade han för fransesca och tyckte jag var asrolig.

En annan konstig människa var Bobby. Jag vet inte om han hette så (troligtvis inte) men jag kallade han för Bobby iallafall. Han såg ut som Samuel L Jackson, fast en Samuel L jackson som är inlagd på ett mentalsjukhus. Han var mycket märklig. Han hade krulliga gråa polisonger. Jag kände för att klippa av dom hela kvällen. Tror han var chef på stället. Kanske däför jag fick mycket vin. Jag vet inte. Jag frågade inte.

Sen har vi min favorit. En rätt gammal man med grått hår och blåa ögon som hade varit chefsdesigner på Swarowski och hade en massa olika märken, fast tydligen var ingen aktiv nu. Jag förstod inte riktigt. Han känner VD´n på swrowski så jag fick hans mail och skulle höra av mig då jag sa jag vill jobba där. hehhe. Han var väldigt gay och ääääälskade fashion så jag älskade honom, självfallet. Han var underbar. Vi pratade om mode, och han sa han analyserar folk hur dom är genom att se på deras skor och väska. Han älskade min väska (som jag köpt för 10€ i nån billig affär) så jag var klart godkänd. Jag hade en stark karaktär också tydligen. Och jag blir väldigt missnöjd när saker inte sker som jag vill. Sant förvisso. Han pratade om alla kända designer han jobbat med. Han älskade Dior, och John Galliano's design (chefsdesignern på Dior) .
Men han sa:
"Galliano, he is so silly!, I can't stand him, but his creations.... aaaaah his creations. They are not silly. it is love"

Jag kommer inte ihåg va han hette, men jag fick hans mail iallafall som sagt hehe.

Sen kom Bella förbi. Där satt jag på uteserveringen till en bar med ca 25 okända människor omkring mig hahha. Det var trevligt. Sen gick vi hem.




Love/ F

black swan

2011-03-18 @ 14:55:37
Igårkväll när jag kom hem såg jag Black swan. Den har ju varit superomtalad, men det är ingen direkt som har gillat den av det jag har hört eller läst.

Jag tyckte den var bra. Gillar psykiska och konstiga fimer. Dock tycker jag den var lite för mycket "hollywood-inspirerad". Den kunde vara lite mer överraskande och ännu mer psykiskt störd... om man säger så hhehe. så det kändes lite som om det gjordes en kompromiss att det skulle va både och. Vilket var lite synd, men det gjorde det enklare att kolla på... Men jag ser gärna saker som är svårare, vilket inte detta var.

Man förstod precis allting och kunde räkna ut det mesta. Sen var den lite seg i början och det kändes som allt hände snabbt i slutet. Hade hellre velat se hur allt ökade mer o mer under filmen. Men storyn var bra och det var bra koppling till just svansjön, och att Nina (natalie portman) vill egentligen vara någon annan än den hon är och hon har en perfekt fasad som hon inte orkar ha längre. Jag tycker den var bra. Vacker och mycket sorglig och deprimerande. Och natalie portman är så vacker att man dör lite.



Har ni sett den? Vad tycker ni?

//F

where do you go to my lovely? when you're alone in your bed.

2011-03-18 @ 13:17:01
Min nya favoritlåt hehe...

mellis...

2011-03-17 @ 18:09:14
Den där sushi-salladen va man inte mätt på länge! Tog ett mellis bestående av en mini chevré-pizza som är såååå god. Och sen en tartlett av nötter och caramell....



gud nu mår jag lite illa.....

I am a highway man, on the road again

2011-03-17 @ 16:48:46

Hej,

Igår var det ju varmt som sagt. Hänger inte med i svängerna. Har varit superväder här de senaste 2 dagarna iallfall. Idag tog jag min lilla skinnjacka och trodde det skulle bli lika fint väder idag men icke! Fryser idag faktiskt :(. Svårt o veta med vädret här.....

Igår var jag iallafall hos lite olika leverantörer och på fabriken. Bussen från fabriken kom aldrig!! Jag väntade hur länge som helst. Och då jag såg rätt trött och sliten ut var det typ en miljon människor som raggade på mig medans jag satt och väntade (dom gillar mig när jag ser risig ut tydligen....) Det var bland annat 2 killar i en sjuuukt snygg cab som stannade o ville jag skulle åka med dom. var en milliter från att säga ja, men sen avböjde jag. Tänkte att detta skulle mamma inte gilla ;)

Så jag satt snällt o väntade på bussjäveln!


jag igår, då det var varmt.... kolla min nya fräsiga väska också.

Idag har jag varit hos lite olika leverantörer osv. Tänkte gå till min svensktalande grek och köpa smarrig lunch men det var stängt!! Så jag gick till mitt sushi-ställe istället och köpte en sallad...


det var gott. men hade vart godare utan den där dressingen.... blir nog vanlig sushi nästa gång.

Och jag pratade nyss med Frida, hon sa hon kommer den helgen som berättade att hon ska stanna tors-mån istället, kul att lilla loppan kommer stanna lite längre hihi :)

passion

2011-03-17 @ 15:34:54

"If you can resist your passions, it is not you that is strong. It is your passions that are weak."


/Rochefoucauld

It's getting hot in Paris

2011-03-16 @ 19:24:08
HEJJJJJ

Igår och idag har det varit svinvarmt. och det är väldigt skönt på kvällarna också. Jag hade min rätt tunna skinnjacka på mig idag och det var såååå varmt! Fan hinner ju inte med vädret här, har ju flera jackor som jag tänkt använda som är för varma o ha nu.

För bara någon vecka sedan skrivade man upp elementet på max och man frös på golvet osv. Nu måste man öppna fönstrena för att få SOME AIR! Ska inte klaga, känns underbart att värmen kommer nu!

Idag har det varit mycket spring och mycket stressss. Jag åt min lunch för 15 min sen typ.. hehe. Så nu ska jag dra mig hemåt!


vår-katter

JUST DE, appropå katter. Hos en leverantör jag va hos idag hade världens gosigaste katt i butiken haha. så jäkla gullig. o jag gosade massa med den, har ju stor brist på djur- kärlek här :(


kissekatten. som gick på allt o satt på alla pappren som hon som jobbade där skulle ha hahhah.. påminde om mina katter hemma.

NU ska jag åka hem.
PUSS/Felicia

Cela aussi va passer

2011-03-15 @ 17:43:54




This too shall pass
Även detta skall passera


Cela aussi va passer


So don't play with me, cause you're playing with fire

2011-03-15 @ 11:54:04
Hej mina små darlings.

Jag har inte haft något internet alls i lägenheten så har inte kunnat uppdatera här på bloggen i helgen. Dock har det inte hänt så värst mycket så ni har inte missat något direkt.

I lördags sov jag ut och sen åkte jag till showroomet som skulle tömmas (då det är slut nu) och fixade lite där.



Det var fint väder också på förmiddagen så invigde min vår-trench





sen började det regna lite så det va inte fint väder så länge dessvärre.....

På söndagen åkte jag o bella en snabbis till en marknad, vi gick snabbt lite kort bara och köpte inget direkt. Bella köpte lite rökelser och jag en liten vattenpipa. Sen åkte vi till vår indiska restaurang och åt en massa. Och våran lilla indiska servitr kom hela tiden med nya saker som vanligt. Vi sa vi ville äta det som alla indier åt hela tiden haha, så det blev mycket genuin indisk mat. Vi pekade på allt indierna åt och sa "Whats that!!?" "We want that!!" hahah typ ingen aning om vad vi beställde. Uppenbarligen är jag och bella födda i fel land. Sen tog vi vår rökelse o vattenpipa och åkte hem från india-town och såg en film som utspelade sig i Indien. I fel land som sagt hehe... Jag o bella vill åka till Indien ungefär ett halvår. Jag skulle verkligen vilja det. (förlåt mamma...)

Igår var det måndag och det var riktigt fint väder! Varmt var det också. Nu börjar våren komma på riktigt här. Sol i stort sätt varje dag så det är skönt.


suuunshiine!

Idag sägs det bli ca 18-19 grader! Är inte beredd på denna plötsliga värme. Har inte ställt om mig psykist och garderobsmässigt för detta ännu. Återstår ännu att se om det blir så varmt. Väldigt fint väder och soligt är det nu iallafall!

Pusss så länge!//
Felicia

I don't care

2011-03-14 @ 15:00:52
- Are you gonna leave me?
- I thought I already did.

- How long have you been here?
- I don´t know.
- More than a week?
- More than a week.
- More than a month?
- More than a moth.

- When are you comming back?
- I don't know.

- If we're gonna do this, I'm gonna feel shit tomorrow.
- That's fine by me.

- I never ment to hurt you on purpose.
- I don't care.

- I love you.
- I don't care.


J DAUPHIN teaser

2011-03-11 @ 10:12:39

Onsdag

2011-03-10 @ 12:57:35
Kom precis på att igår har jag varit i Paris i 3 veckor. Tiden går snabbt, men det känns ändå lite... känns som jag har varit här i flera år, samtidigt som det känns som om jag åkte hemifrån igår.

Iallafall. Igår var jag på kontoret och det var lugnt, sedan skulle jag åka till fabriken. Vilket var förvisso helt okej. Men dom sa att det skulle ta EN timme att göra klart allt o jag skulle vänta på grejerna. Men det tog typ TRE timmar. Jag var helt död. Och jag fick sitta i världens tåkigaste rum som inte har ett skit förutom en pall och ett bord typ. Och jag hade inte ätit lunch.......... jävligt irriterande, och jobbigt. Hade jag vetat det skulle ta så lång tid hade jag åkt någonstans så länge. Medan jag väntade och var sååååå uttråkade spelade jag in massa sjuka filmer och tog massa kort hahahahah....





hehehe.... nu jävlar fik ni bilder på mig också ;) kanske laddar upp mina störda filmer också hahaha... får se.

När jag till sluuuuuut kom tillbaka till kontoret igen var kl nästan 17 så jag var rätt hungrig... Gick till ett libanesiskt ställe i närheten (då min svensktalande grek OCH sushi stället hade stängt...) Det var gott! Ganska dyrt tycker jag, men smarrigt.


falafel, hommus, vegetarisk moussaka.


Igår var det Bellas kompis Emies sista kväll här i Paris, hon åker hem till stockholm idag. i åt på hotel du nord som ligger nära kontoret så jag mötte upp tjejerna där för att käka middag där. Jag o bella har vart där en gång innan och då beställde bella en jäääätegod tonfiskrätt, så den beställde jag denna gång.


Jag och Emie.
Bella: " men felicia du måste ju leeeeeee!!"


resultatet... ni förstår varför jag inte ler haha. "Hej jag heter Felicia och är 12 år, gillar min ponny som heter stjärnan och har ett rosa rum" stämmer iochförsig ganska bra... har ju lila rum. Ingen ponny dock. haha IAALLAFALL....

Dessert blev det också.


en supergod chokladmousse-kaka typ. Med varm bärsås och vit sesamglass. Och nått "friterat" basilika blad, jordgubbe och mynta. Jag älskade den. Speciellt chokladkakan, såååå god.

Tisdag

2011-03-09 @ 19:19:06
Igår var jag runt hos lite olika leverantörer. Det är rätt intressant o åka runt o besöka flera olika ställen då man ser massa olika saker man säkert inte skulle sett annars, då vissa ställen skule man nog inte åkt själv till.

Jag gick förbi en rätt rolig butik bland annat vid en leverantör. Dom hade massa klockor i olika färger som jag gillade. Jag valde mellan dessa 2.


båda var jättefina.... och båda är extra fina till sommaren och speciellt när man är brun. Jag köpte den mintgröna till slut efter en lång stunds velande. Kanske köper den kornblåa också.... hatar beslutsångest. brukar aaaalltid köpa båda grejerna när jag har beslutsångest men nu måste man ju tänka "mer på ekonomin" så jävla trist.....

Sen skulle jag gå till sushi stället igen men på vägen dit gick jag in på nått grekiskt take-away ställe som såg bra ut. Jag beställde någon mix-tallrik med massa olika saker. Jag pratade lite med han som jobbade där som visade sig att han hade bott i göteborg några år för länge sedan och han pratade rätt bra svenska haha, mitt nya favoritställe for sure! dessutom hade dom Mythos där!! (därför jag gick in hehhee, en jättegod grekisk öl) tänkte på frida o emi då ;)


var supergott! fick pitabröd till också...

På kvällen åkte jag in till Marais och mötte Bella & E då vi skulle gå på den marockanska restauranten vi var på när bellas familj var här, 404 heter den.


Jag åt grillade grönsaker. Sen beställde vi in couscous också som vi alla delade på, var smarrigt.


Blev mynta-te efteråt!

Måndag

2011-03-09 @ 18:10:32
I måndags blev det ett besök på fabriken på morgonen och sen var det relativt lugnt under dagen.

Det har varit soligt hela helgen i stort sätt, och det var det i måndags med. Jätteskönt.


på kontorets franska balkong. sjukt högt upp r vi, på högsta våningen så vågade inte stå långt ut eller speciellt länge hehe.


Till lunch åt jag jättegod sushi från ett ställe i närheten av kontoret. Fick miso-soppa till och en god liten sallad också. Mycket gottttt

På kvällen efter jobbet, mötte jag upp Bella & E på en restaurang i närheten av kontoret som vi hört talas om. Ett kambodjanskt ställe som tydligen ska va jättebra. Vilket det var också!


först provade vi en stor räk-vårrulle med nudlar, grönsaker o massa gott i, som vi 3 delade på. Det var krossade jordnötter på och en jordnötssås till med.

 
Jag åt en jättegod rätt sen som var med ris och blandade kalla och varma grönsaker och någon god marinad på. Och scampi till som var suuuuupergoda och marinerade... mmmmm..


vi beställde in någon efterrätt sen som vi inte riktigt visste var det var. Nån banan i mjölk och nån slags gelé-liknande grej i också. hahaha, ingen höjdare direkt, men ändå godare än vad det ser ut och låter som..

Efter den goda middagen strosade vi hem.




helgen

2011-03-07 @ 23:32:14
Hej!

Jag ska uppdatera vad som hänt i helgen.

Det var tänkt först att jag skulle behöva jobba hela helgen men så var inte fallet så det var skönt. Jag skrev några inlägg i lördags då jag var hemma heeeeeela dagen. så skönt. På kvällen åkte jag in till Marais och mötte Bella & E där vi åt på en restaurang som är sjuuuuukt poppis. folk står o köar i flera timmar. Det är maträtter från mellanöstern som är där så det är mycket röror och falafel och annat smarrigt.

Jag beställde in lite väl mycket röror dessvärre haha... och några få falafel. Men jag kom dit så sent så var stressad när jag beställde så visste knappt vad jag tog. Men det var jättegott! men mindre röror till nästa gång... och mer mat... maaaaaaaaaaaaaat. hehe



Efter middagen satt vi på ett ställe och drack lite, men gick hem ganska tidigt och sov sött.


På söndagen sov jag också ut. sååå skönt. Och det var jättefint väder och soligt!



Gick upp och ut i lägenheten, men ingen var hemma haha. Efter ett tag så om Bella & E hem då dom hade varit och köpt vääääärsta frukosten som hade ALLT.


apelsinjuice, kaffe, yoghurt, jordgubbar, avocado, paprika, ägg, baguette, och en massa ostar!

Efter frukosten skulle vi till en marknad (as usual...) och åkte för första gången fransk tvärbana.



Jag skulle inte handla något (as always... hahah) men jag hittade lite grejer jag köpte ändå.


halsband som jag tänkte skulle vara fint till sommaren med en vit tunika/blus eller liknande. Gillar det oranga och turkosa- de är så somriga tkr jag. älskar dom färgerna och de pärlemorvita snäckskalen på.


armband med samma färger också ungefär....


blev en (till) ask också......... kan inte hjälpa det.



Efter marknaden åkte vi till Champs-elysees. Vilket är i stort sätt det enda stället dom har öppet på söndagar.
Innan vi kom till själva gatan så stannade vi till på ett crepes-ställe och köpte en. Först kunde jag inte bestämma mig för vilken smak jag ville ha så stod o velade i evigheter, sen hade dom inget kaffe så då fick jag beslutsångest över vad jag skulle dricka. så stod ännu en stod o sa: "eeeeeeh.... eeeeeeh... "
Crepes-killen tyckte jag va helt knäpp och asgarvade. Det blev till slut en crepes med socker och citron och en vatten hehe.

creperiet (eller vad man säger...)

soooool!

Vi satt i en park och åt våra crepes.


"Bella ta en till bild på mig nu när jag har min crepes och ser asnöjd ut och gör tummen upp" Ja, hon tycker jag är knäpp. hehe.

Efter crepes-pausen gick vi till själva shoppinggatan på champs-elysees. Vi gick på H&M, Zara, GAP och massa olika butiker. Jag såg massa saker jag ville ha men var duktig och köpte inget....

Blev lite inne på Sephora dock...


vanligt överlack, mintfärgat nagellack och ett guld-beigefärgat nagellack.

Det guldiga hade jag häromdagen och matchade min tröja hehehe. är ju modevecka i paris liksom. Gotta make an effort...





Efter några besök i butikerna strosade vi vidare på Champ-elysees.


Louis Vuitton huset..... Jag vet, jag dog också.....


sedan kom vi fram till triumfbågen. kolla dom små "prickarna" uppe på triumfbågen, var en massa männsikor som stod där uppe och fotade. Såg ut som massa myror. Ska också va på triumfbågen någon gång. Är fin utsik enda bort till slutet av champs elysees på andra sidan vid pariserhjulet.


turistbild.

Efter det så åkte i till La Chapelle och åt på vår indiska restaurang i sann söndags-tradition.


våran älsklings servitör är han som ni ser i vit skjorta. en riktig liten cutie!!


mitt älsklings nan-bröd med ost i. och en sås man får till. Ser inte så gott ut kanske hahaha. men det är himmelsk, I promise!


jag provade en ny rätt. det var gott indiskt ris med olika kryddor och grönsaker i. Det var gott, men gillar fortfarande "fängelsebrickan" mest....

Sen blev det gulfi till efterätt såklart!







de senaste dagarna

2011-03-05 @ 16:04:15
Som jag har nämnt har det varit fullt upp på kontoret nu de senaste dagarna. Det har varit showroom och sen började den jättestora mode-mässan igår. Så jag har åkt kors o tvärs över hela paris i stort sätt konstant och fixat olika saker. Men jag har iallafall varit till stor hjälp och det är ju kul, även om man blir helt slut. Så det var riktigt skönt jag kunde vara ledig idag, som inte var tänkt först.

Jag har då åkt runt mest och fixat olika grejer, bland annat igår så var jag uppe i ottan (strax efter kl 6..) för jag skulle befinna mig på fabriken vid kl 9 och lämna vissa grejer. Och sedan skulle jag vänta att dom blev klara med massa saker. Fanriken ligger långt ut så man får åka ca 1,5 - 2 timmar dit så därför fick man gå upp i ottan.


i det rummet är ateljén med de nya kollektionerna från Dior, JP Gaultier m.m som är super topptoppptopp hemliga... hihihihih. ska "råka" smita in där någon gång ;)

Alla åker bil dit för det ligger så off för det första och sen bär man på så dyra och hemliga saker att man vågar inte riskera att åka något annat. Men jag åker buss och RER-tåg (pendeltåg) och metro (tunnelbana), så vår kontaktperson Nicole var alldeles förskräckt och gömde påsen jag fick med massa väskor i till ett värde av typ 10 000 € i fem andra påsar så man inte skulle se en glimt hahaa.

Sen åkte jag direkt till Palais de Bourse där mässan hölls. Dock var det super hög security så man kom verkligen inte in utan ett passerkort. Massa inköpare som var fixade till tänderna och modemänniskor sprang omkring och villa var klädda och utstyrslade helt galet! hahaha, kunde knappt hålla mig för skratt ibland. Jag stod där med min stora påse med massa väskor i värda en halv förmågenhet, men ingen av mina "chefer" kom ut och mötte mig som dom sagt. Till slut pallade jag inte utan gick fram till en (KNALL-orange hårig) kille som jobbade där och övertalade han att släppa in mig. "This is a fashion emergency!!!!!!" hahahaha (nej jag sa verkligen inte det....)

Så han sa till alla vakterna att släppa in mig heheheehehe......

Jag lämnade av påsen i vårt lilla bås där dom var förvånade att jag hade kommit in hahah. Sen kollade jag runt lite snabbt o sen var jag tvungen att gå illa kvickt för jag skulle fixa andra saker..


palais de bourse där mässan är. ENORMT.


trappan ner med röd matta.


vårt coola bås inne på mässan. jag kunde inte vara där dessvärre för det var så litet och sen behövde jag fixa en massa :(


massa snygga grejer!


fanns en miljon bås där som hade massa snyggt. ska försöka kolla mer om jag nästla mig in en till gång hehee (obs, jättesnygg kille (svensk) till höger....)

Sen åkte jag och handlade lite mer grejer (lyckades nästla mig in ännu en gång på mässan hehehhe)
Och tillbaka till kontoret och gjorde dessa snygga vinflaskor, med designern jag praktiserar för, hennes logga på flaskorna, hann inte klart dessvärre men så här ska alla se ut!


snygga va!

Efter jag hade fixat klart massa och gjorde en sista grej fick jag åka hem. Blev inte så jättesent som de dagarna innan så det var skönt. Jag tog en lång dusch och sen kom Bella och hennes kompis från Sverige E hem som ska bo hos oss i några dagar!

Dom skull ut och äta på ett ställe nära hem så det orkade jag släpa mig ut på hehe. Vi hade tänkt äta på det bra spanska stället egenntligen som vi käkade grillad tonfiskfilé på, men det var dessvärre fullbokat. Så vi gick till det stället där jag käkade "dagens fisk" och bella fick entrecot med en brinnande timjankvist på hehe.

Jag valde "dagens fisk" igen.. inte så mycket att välja på för min del och det var rätt gott förra gången.


helt OK. gillar dock inte när fisken inte är helt urbenad som denna inte var. och för lite sås.... och väldigt snarlik den förra "dagens fisk" som jag åt haha... menmen, helt ok.


tjejerna åt hamburgetallrik.

Till det drack vi 14%-igt vin och jag som var helt slut blev rätt full på 2 små glas haha....
Sen gick vi hem och soooov! Så härligt....

Imorse hade Bella och E varit vakna ganska länge så dom ville äta frukost på det stället vi var på när bellas familj var här som är helt fantastiskt- pan quotidien. Men kl var bara 10.45 så jag sov vidare istället hehehe.....

Ikväll har vi bokat bord på ett ställe som ska vara helt sjuuuukt bra tydligen. Jag har inte ätit där men jag har hört om det och Bella och E (som har varit i Paris mycket tidigare) älskar det stället så det ska bl kul o prova!

Hoppas ni får en fortsatt trevlig helg!!
//Felicia

I'm going blind, I'm going under, under ground.

2011-03-05 @ 15:06:42
Fyfan vad risig jag är hahaha. Jag ser ut som något som katten har spytt upp. Fotografen som ska fota mig o några andra modeller (hahaha asså vafan jag vill inte "modella" med massa riktiga modeller... kommer göra ett ass of myself...aja nu har jag lovat. faaaan) nästa lördag (tur som fan jag sa nej till idag, ser ut som ett monster), iallafall fotografer mailade och ville ha ett foto på mig. på ansiktet som hon kan ge makeupartisterna och frisörerna. men kan inte ta ett nu så som jag ser ut hahahaha....

någon av dessa kanske??



"Hi Lauren, is it OK if I send you some photos of just my hair? I look like something the cat just threw up. Nice to meet you next saturday!
//Felicia"

Det blir väl bra?

Paris vs Stockholm

2011-03-05 @ 14:38:30

Igår morse åkte jag ut till fabriken och väntade i typ 2 timmar på att alla väskor skulle bli fördiga som skulle visas upp på mässan samma dag (stress stress, bråttom bråttom). Medan jag väntade gjorde jag en "antingen-eller-lista! över paris & stockholm. Det alternativ som är i fet stil, är det alternativ som jag väljer då alltså hehe ;) here it is:

       1.  MATEN

PARIS            STHLM
     
Kommentar: Sorry men maten här är bättre.... och det är billigare att äta ute på restauranger. Det blir mer och mer vanligt i Sthlm men det är fortfarande en "större grej" att gå ut oh käka där. Här i Paris är det bara det man gör, det är mer ovanligt att äta middag oftare hemma än att göra det ute. 



    
 2.  MÄNNISKORNA

PARIS                  STHLM

Kommentar: Även om fransmännen är mer (utåt sett) mer artiga när det gäller att hälsa, säga hejdå, och be artigt och säga tack osv så är svenskar överlag mer genuint trevliga, tycker jag iallafall. Svenskar är mjukare också, fransmän är mycket hårdare och tuffare. Det är mycket mer "Du-får-klara-dig-själv"- tänk här, som inte är i Sverige. Men Sverige är ju som sagt "mellan-mjölks landet" och alla ska ha ett skyddsnät o blabla. Vilket det inte aaaalls är här. För det första är det uteliggare ÖVERALLT. Det kan man inte säga om Sverige alls på samma sätt. Fast det är mer om systemet o samhället än om just människorna i sig, men det speglar ju fortfarande av sig på dom. Så säga vad man vill om "MESIGA" sverige, men vi har artighet mer etsad fast i ryggmärgen, och vad ere för fel med att vara artig egentligen??? Godtrogen är en helt annan sak. Och ibland är LAGOM just lagom, och fan bäst haha. Go sweden! (nu vävde jag in punkten artighet i denna också)

      3.  LOKALTRAFIKEN

PARIS                       STHLM

Kommentar: Denna punkt var riktigt svår! Egentligen är SL (faktiskt..) bättre på alla sätt (nej jag skojar inte), MEN och det är ett stort MEN, så kommer tunnelbanan här varje freaking minut, från morgon till kväll (sen börjar dom gå lite mer sällan). Att det går ett tåg nästan direkt när man kommer till perrongen är ett STORT plus, i mitt tycke. Det som är bättre med SL är i stort sätt allt annat då haha... tågen är mycket fräschare, större, har mer plats och sittplatser, mycket modernare och åker inte lika skakigt. Dessutom blir man inte halvt IHJÄLKLÄMD i sl's tågdörrar hahhaa. Det blir man här. Står man iväg när dörrarna stängs, så TOO BAD FOR YOU. Det krävs typ 5 människor att bända upp dörren igen. Så man ska alltså INTE gå in eller ut när det tjuter, vilket alla gör ändå... Så jag måste säga både Sthlm och Paris. Sthlm är bättre på alla sätt, förutom tiden alltså...

        4. STADEN

PARIS              STHLM

Kommentar: Jag älskar älsklar äääälskar Stockholm och tycker det är en jättevacker stad, jag älskar det är så mycket vatten osv. Och det kommer altid vara mitt hem. Meeeeeen Paris går inte att slå i skönhet... det gör bara inte det. Som vår kontaktperson Nicole på fabriken sa när vi pratade om hur jag trivdes här.

Nicole: "So, how do you like it here in Paris?"
Felicia: "I love it, it is hard not to know french, but still.... it is so beautiful.. and yeah.. you know, I just love it"
Nicole: "Yes, I know. What can you say... Paris is Paris"

Och det är precis så det är. Svårt att förklara, men Paris is just... Paris... ;)




        5. SHOPPING

PARIS                STHLM

Kommentar: jag vet inte... beöver jag ens kommentera detta? hahhaa. men är det nått Paris är bra på så är det ju mat, vin, skönhet och mode. Så shoppingen är oslagbar. verkligen. Speciellt om man har en feeeeeet plånbok. 



      6. NÖJESLIV/ UTELIV

PARIS                     STHLM

Kommentar: Nu har jag ju inte provat så mycket på utelivet här så egentlgen kan jag inte svara på det, men saken är iallafall att det finns såååå mycket för ALLA. Vill man sitta på en bar till solen går upp, kan man göra det, vill man ut o dansa till kl 7 på mogonen på eeeenorma 3 vånings klubbar går det. ALLT i stort sätt och då måste man välja Paris på den punten. Även om Sthlm är grymt med. Men fått känslan av att det finns så mycket mer här, och så mycket mer olika saker. I sthlm kan det lätt bli lite enformigt och svårt och hitta nya saker.

        7. PRISER

PARIS          STHLM

Kommentar: Tyvärr måste jag ge denna till Paris också. Priserna ligger på i stort sätt samma nivå som i sthlm, överlag. Meeeen att äta ute som sagt och vinet (aaaaah det underbaaaara vinet haha) är mycket billigare, och det är ju det man lägger mest pengar på hehe. Shoppingen är ungefär detsamma, man kan hitta billigt till svindyrt. 

      8. BOENDE

PARIS           STHLM

Kommentar: Paris har oftare vackrare lägenheter och byggnader som är äldre och har tex spegeldörrar och vackra utsmyckade tak, öppen spis m.m. Men det är svinsvinsvindyrt här Det är det i Sthlm också, men jag tror det här är strået vassare, och överlag så är lägenheterna av bättre kvalité och (i mitt tycke) bättre planerat. Men det är nog för jag är van vid det sättet förvisso. Men pluggar man eller inte jobbar och får en BRA lön är det nästan omöjligt att bo i Paris stad, utan måste bo en ganska bra bit utanför. Jag och Bella hade fruktansvärd tur med våran lägenhet, den ligger rätt nära till allt och lägenheten är stor och fin. Hyresvärdarna kan LÄTTT få MINST det dubbla som vi betalar nu, men vi hade tur som sagt. Så det låter sjukt, men Sthlm vinner angående boende hehe. 

    9. TRAFIK

PARIS         STHLM

Kommentar: Folk säger att stockholmare kör som galningar, och att dom gående inte har någon respekt. Det stämmer förvisso, men ta det gånger 1000000 och du har Paris trafik. Så Sthlm vinner. 


  10. ÖPPETIDER

PARIS           STHLM

Kommentar: Det är öppet längre här överlag i Paris, men nästan aaaaaallt är stängt på söndagar, vilket det inte är i Stockholm. Så dom får delad plats på denna punkt.


Sååå, nu kommer jag inte på fler punkter. Hade "artighet" och "vin" också men dom har jag ju vävt in i andra så =) Om ni kommer på nått annat så säg till! eller överlag om ni vil jag ska skriva om något.

PUSS//
Felicia


snabb update

2011-03-04 @ 20:18:32
Hej! Jättedålig uppdatering, I know men jag har inte haft en sekund över, bokstavligen. Den stora mässan började här idag där vi är med och det var massa massa grejer som ska fixas. Så jag har åkt runt som en tok över hela paris typ och fixat en massa, från tidig morgon till sen kväll. Ser dock ut som att jag kan vara ledig imorrn och det är jag tacksam över. Ska sova sova sova imorgon haha.

Så då vet ni varför jag inte skrivit så mycket nu senaste dagarna. Jag lovar att skriva imorrn då jag (förhoppningsvis) är ledig.. (man vet aldrig om man får rycka in). Så nu är jag heeeelt slut. Bellas kompis kommer hit ikväll också o ska sova bo här några nätter. dom ska ut o käka o så, men får se om jag följer med. är som sagt d.ö.d. Men det har ändå varit roligt o kunna hjälpa till.

Jag hör av mig mer imorrn!!
PUSS PUSS och trevlig helg!!
//F

tis & ons

2011-03-03 @ 16:15:38
Det är jättemycket på kontoret nu då det är showroom och nu mässa. Kommer att få va här över helgen också och hjälpa till o fixa.

Ger iallafall en update från i tisdags och igår- onsdags.

I tisdags satt jag o väntade på det förbannade UPS-paketet som till slut kom (som jag skrev i ett inlägg smått hysterisk hehe)
Jag ruschade iväg till showroomet med paketet (som innehöll delar av den nya kollektionen som skulle visas upp).


såå såå såååååå snygga grejer!! jagdör. vill ha allt allt alltt!!

På väg tillbaka från showroomet hände en lustig sak haha. Jag gick rätt snabbt med den stora rullväskan som skulle tillbaka till kontoret. Trottoaren var rätt smal på en gata så man kunde bara gå en person på rad och det var svårt att gå om mig med min enorma väska också. Jag hör hur några bakom mig ropar "excuse moi!! madamee??!!". Dom fortsatte ropa, så ett tag tvärbromsar jag skitirriterad då jag antar det är några idioter som PROMPT måste gå förbi mig på trottoaren. Så kommer dom 2 tjejerna fram som ropat (helt andfådda) och börjar snacka franska med mig. Jag säger jag inte fattar ett skit och dom blir överlyckliga att jag kan prata engelska. Jag antar dom är turister o vill fråga om vägen, men dom börjar fråga massa saker vad jag gör här i paris osv. Dom båda är amerikaner och den ena har tydligen startat ett nytt klädmärke som ska va klart i slutet av detta år. Dom har tydligen letat efter modeller här i Paris med kurvor, och inte pinnsmala (som "vanliga" modeller är) men har inte hittat några. Hon ville ha någon modell som såg ut som Marilyn Monroe och det finns bara jättesmala eller tjocka människor i Paris, och typ inte en enda blondin. Så hon var överlycklig när hon såg mig haahaha.

Hennes kollektion ska tydligen vara från "normala" storlekar till plus size. Så särför hon inte ville ha en modell-smal modell. Hon tyckte jag var för liten egentligen (tur som fan för det hahahah...) men hon tyckte ändå jag passade så bra in på "marilyn moroe konceptet" så hon ville jättegärna ha med mig. Photo shooten skulle vart nu på lördag, men då ska jag jobba då så kunde inte. Men nu har dom flyttat fram photo shooten bara för jag ska kunna vara med så det blir nästa helg nu hahahha... vaaad har jag gett mig in på. Jag får se det som en rolig grej och lättförtjänta pengar.... Och att ja är så snäll och hjälper den stackars designern som inte kunde hitta någon icke-pinnsmal modell. Jag gillade hennes idé också om att inte ta in en jättesmal modell då de flesta här i Paris faktiskt ser väldigt urholkade ut och inte alls sunda. Det är skillnad på att bara vara väldigt smal och inte se frisk ut. Och jag älskar Marilyn Monroe, och jag tar det som en stor kompling att bli förkbippad med henne haha :D så därför kommer jag nog ställa upp. boobs and ass är ett ovanligt förekommande här i Paris, tur att sweden har skickat hit lite då haha.


första mars- och sunshine in paris. Våren är påväg!

Onsdag:

Igår var jag på kontoret till rätt sent. Det är mycket och göra som sagt. Och jag missförstod en grej dessutom så när jag nästan var hemma så fick jag åka tillbaka till kontoret igen.
Jag var bland annat förbi mitt nya andra-hem BHV som är en jättestor galleria som har ALLT, alltså ALLTTTT!! haha jag älskar den, men den är så stor så man virrar bort sig hela tiden. Den ligger precis väldens vackraste byggnad: Hotel de ville


hotel de ville

Nör jag kom hem hade Bella gjort couscous och blandat det med olika grönsaker som aubergine, zuccini (stavning... ? haha) osv. Var myket gott. Till det hade jag några vegetariska "bullar" som var supergoda! Smakade mycket som den vegetariska burgaren som finns på MAX :)



Och eftersom ni saknar mitt vackra utseende lägger jag upp några bilder på mig också!! Allt för att tillfredställa er....



haha inte så roliga kanske men har dessvärre inga mer.... ska bli bättre o ta kort på mig själv! eller berdra bella att ta mer bilder på mig =) haha

PUSSS
//Felicia

I AM FREE

2011-03-01 @ 16:20:27
 I REPEAT , I AM FREE.  PAKETT HAR ANLÄNT, JAG REPETERR, PAKETET HAR KOMMIT. JAG GÅR NU UT IFRÅN KONTORET. THIS IS A TRUE HALLELULJAH MOMENT.!!!

Tell me what you think!

2011-03-01 @ 13:58:35
Bonjour!!

Känner ni våren i luften? Är det marvelous där hemma? fåglarna kvittrar o solen skiner? Inte? ne inte här heller so don't worry. I och för sig skiner solen nu och det är liiiite varmare.. det har faktiskt varit jättekallt här. imorse var det superkallt, och igår. Så på så sätt känns det lite vårigt när solen kommer fram.

Annars har jag suttit på kontoret o väntat på det där UPS paketet som fortfarande inte kommit. Dock kom ett annat paket, men inte det som vi väntar på. O budet tjatade om nån jävla stämpel som jag skulle stämpla med i hans dokument o jag fattade ingenting, men till slut sa han att de va okej att bara signera. EFTER jag sprungit runt hela kontoret och letat febrilt efter en jävla icke-existerande stämpel. Sen rev jag ner världens största låda med pennor, tejp, gem o massa skit i så jag skrek rakt ut. Vår stackars kontorsgranne blev lite nervös när jag höll på o svor som fan på svenska haha. det är en fördel. man kan säga vad man vill (när ingen annan svensk är i närheten vill säga) o ingn fattar ett skit. 

Sen har jag ätit. Lunch. maaaat maaaaaaaaaaaaaaat , maaaaaaaaaaaaaaaaaat. 

Jag vet att denna blogg nästan är som en matblgg och det är mest bilder på mat. Men vi äter mycket roligt och det är det man mest tar bild på. Vill ni jag inte lägger upp så mycket matbilder gör ja inte det haha. Jag kommer ändå fortsätta äta hahaha. Jag känner mig som Julia Roberts i den där filmen "Eat Pray Love" och hon hittar alla 3 sakerna på olika ställen i världen. Jag antar jag har hittat MAT här. det andra återstår o se vart det blir hehe.

Men säg gärna till om ni vill se bilder på nått speciellt! mer eller mindre av något? skriva mer eller mindre? Ge mig råd. Jag brukar bara flumma på när jag skriver, det kanske är jobbigt att läsa. men jag vill ge er så mkt info som möjligt :)

Men säg gärna vad ni tycker!


så sant så sant....


From Paris with love AND FOOD!//
Felicia