måndag kväll

2011-02-28 @ 22:32:48
sådär ja. Nuu känns det mycket bättre efter mina aggro-inlägg. Och så lyssnar jag på elvis- Suspicious minds. Livet leker. (eller inte haha...) 
Misstolka mig inte, visst, jag är jävligt irriterad på massa småsaker, men jag älskar den här staden och att vara här. Men jag blir fortfarande irriterad på vissa saker hehe.

Iallafall, ikväll när jag kom hem så lagade jag en mycket smarrig iddag (i mitt tycke iallafall) efter jag hade diskat allt porslin vi hade i stort sätt som ar smutsigt...................................... :):)



färsk tortellini fyllda med 4 sorters ostar. Till det gjorde hade jag creme fraiche och en jättegod blåmögelost som heter St Agur (brukar äta den hemma i sverige också). Till stekte jag lite färska champinjoner och hade en blandsallad med balsamvinäger på vid sidan av.

Och ja, jag älskar ost haha.

Som bella frågade häromdagen när vi packade in massa varor vi handlat i kylen (och typ hälften var olika ostar i olika former...)

Bella: "..... du gillar ost va?...."
jag: "aa... dåra?"

hahahaha.

Vi hörs igen imorrn!
PUSS o nattinatti//
Felicia

glömde....

2011-02-28 @ 22:17:27
- en fransk liten jävla fluga som kryper på min mobil hela tiden och är ful!!!! förssvinnnnnnnn.

- det DRAR överallt. ÖVERALLT!!!!! Lär er att täta ordentligt och spendera några kronor på isolering vid husbyggen. bara ett tipsssssssssssssssss"!!!!!!!

så.. nu e jag klar.


puss.

irriterad

2011-02-28 @ 21:59:11

ikväll har jag varit på sjukt dålig humör. Därför måste jag skriva ett neggo-inlägg nu så jag får ur mig allt och inte genomsyrar de andra inläggen av negativitet.... (varning för caps lock och överdrivet många !!!! -tecken)

1. Jag blir så jävla irriterad på alla jävla fransmän som inte kan gå normalt!!! Speciellt i tunnelbanan, det kommer ett nytt tåg VAAAAAARJE MINUT människor, VARJE minut!!!!! ni behöver inte JÄMT ruscha oh kasta er fram så man håller på o flyga av perrongen. DET KOMMER ETT NYTT TÅG NÄSTA MINUT. och dom ser inte eller BRYR sig inte att man har mycket att bära på er liknande. där dom går DÄÄÄÄÄÄR ska dom gåååå, gd förbjuda att flytta sig en millimeter åt höger eller vänster xDxDxD fransmän i kollektivtrafiken i ett jävla nötskal. tycker ni folk e jobbiga i tunnelbanan i sthlm? hehehehehehehehe. det enda jag säger.

2. varför ska det va en jävla orkester på VARENDA jävla tunnelbanevagn!!!!!!! ingen orkar lyssna och NEJ ingen vill ge er pengar. ETT TIPS!!!! Sälj dragspelet och SKAFFA ER ETT JOBB!!??

3. Om du är uteliggare o spenderar dina dagar med att tigga pengar, VARFÖR har du då en hund som du ändå inte kan ta hand om?!???? 

4. Är det inte dags att fransmännen lär sig engelska snart?????? jag menar det har bara gått 29192920 år efter det att frankrike var en stormakt. A REALITYCHECK SOMEONE????? PERHAPS??? NO?? INTE DET??? Jag vägrar nämligen att se en till film som SCORPION KING (som är skitdålig bara i sig) med DUBBADE FRANSKA RÖSTER!!

5. Det är jämt så jävla mycket disk i den här lägenheten och det är fan inget som är rent ens så man får fan diska hela tiden FÖR HAND!!!!! Det är fan det ENDA JAG GÖÖR HÄR HEMMA!! DISKAR!!!!!!!!!!!

6. varför har vi fortfarande inget internet i den här lägenheten!!!!?????? jag vill inte sno från hotellet längre som gör att man måste logga in om igen 10000 ggr i minuten. !!!!!

7. Jävla nattklubbshelvete eller vafan det är för skit som ligger under vår lägenhet!!! håll käften efter kl 23 så blir alla nöjda. har ni inget jobb att gå till dagen efter??????? OCH SLUTA RÖK. helvete.

8. jävla KÄRRING idag på tunnelbanan som släppte en dörr på mig så jag höll på o flyga 3 meter bak. FUL var hon också!!!!!! Känns bättre när jag tänker på att hon va så FUL. jävel.

9. UPS!!!! Jävla skit, jag har suttit hela dagen och väntat på ett paket som aldrig kom. Passa tidernaa?!?!?!???!? INTE DET??? jag glömde nog gå utbildningen: "LÄR DIG SITTA O VÄNTA PÅ ETT PAKET SOM ALDRIG KOMMER"

10. alla är antingen överdrivet HYPERSNABBA här så man flyger åt sidan när de svishar förbi eller så är de jättelåååångsamma. speciellt kassörskorna i matkassorna. DET ÄR KÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ.  LYFT BLICKEN OCH SE DET STÅR EN MILJON MÄNNISKOR I KÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ. och sluta tugga tuggummi o stå o gagga med din jävla kollega som också smaskar på ett grönt tuggummi. Ni är inte snygga?? ingen tycker det??? ÖPPNA en ny kassa istället??????? ingen vill övernatta i butiken. TACKKKKK. och lämnar jag fram mynt så är det inte FÖRSENT 2 sekunder efter jag lämnat sedeln. Jag vill ha jämna pengar tillbaka då ska du TA EMOT MINA JÄVLA MYNT, TACKA O VA GLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAD.


Så där ja... det kändes bra.

puss.


UPPDATERING: Detta inlägg vägras att publiceras på min blogggggggg!!!!!! Jag sliter av mig håret. en till irritationspunkt lades precis till i listan.

måndag.........

2011-02-28 @ 17:56:13
det är grått i Paris idag, och det är väldigt kallt och rått. Grått & rått!
Jag har till störst del suttit ensam på kontoret och väntat på ett paket från UPS som skickats ifrån Tyskland som är väldigt brådskande. Men den kommer aldrig så det är lite stressigt.... När jag inte suttit och hoat på kontoret var jag förbi showroomet som vi delar med 3 st(tror jag) andra märken.

 

Efter jag varit där och fått lite instruktioner från L och företagets kontokort gick jag till en affär eller snarare en enorm galleria som har allt mellan himmel och jord. Där skulle jag köpa lite olika saker. Bland annat en svart plexiglasskiva på 140x84 cm. När jag lyckats få den så hade jag inte direkt utrymme att bära på mer..................

jag bad snällt om en påse eller nått snöre att bära skivan i.

"eeeh.... un sac? s'il vous plait? (vilket är typ det enda jag kan på franska haha....)

men det blev ett NO på den frågan så jag fick bära den "lilla" plexiglasskivan tillbaka till showroomet :):):):):):):)


i say nothing.............................................

efter avlämnandet gick jag tillbaka till kontoret och väntar på förbannade UPS som aldrig kommer. Oc jag sitter fortfarande här o väntar. Idag känner jag mig riktigt viktig!! Och min 2åriga utbildning känns jävligt nödvändig hahaha...... tur man har förberett sig på sådana här svåra situationer!

ne men nu ska jag fortsätta...... med att vänta.

//Felicia

söndag (=marknad och indiskt med andra ord)

2011-02-28 @ 10:39:53
Hej!

Idag söndag tog vi sovmorgron igen. Efter det gick vi till en närliggande marknad som är här över helgen, det var samma marknad vi var på förut som var vid vår gamla lägenhet. Den åker runt till lite olika ställen i paris så nu var den här alltså så vi tänkte prova o gå dit igen hehe. Man kände igen en massa saker från tidigare (som dom alltså inte lyckats få sålt med sina överpriser är det inte undra på...) Jag såg bland annat det där armbandet som försäljaren själv prutade ner från 40€ till 10€ haha... men var inte ens intresserad att fråga vad han ville ha den här gången. Jag skulle egentligen inte köpa nått, men kunde inte motstå 2 saker som jag hittade...


en ask med änglar på. Jag är tydligen besatt av askar då det känns som om det är den enda jag köper hahah..... men den här är iallafall lite mer användbar än de andra. Jag tyckte den var så himla fin så kunde inte motstå. När jag stod o funderade på hur jag skulle göra också var det en tant som gick fram  fingrade på den o funderade om hon skulle köpa den så jag snodde den snabbt där hehehehe.

Sedan kunde jag inte motstå att köpa detta fina också:


Paris! - Hur skulle jag kunna stå emot ett paris-halsband! impossible...

Efter marknaden så va vi lite småhungriga och sugna på kaffe (som vanligt hehe)


Det blev crepes (frida- "vill ni ha lite creeeepes?" haha kan fortfarande inte sluta tänka på det varje gång jag hör ordet crepes..). Iallafall, crepes med nutella´blev det, serverad på någon "fräsig" stentallrik (?) haha. Och kaffe sålart! mycket gott.

Sen gick vi förbi jättefina konditorier som hade massa smarrigt o värsta kristallkronorna i taket och var sjukt fint inredda. Inte direkt som konditorierna i sverige precis.

 
Jag ville prova allt, men nöjde mig med en liten maräng som jag gick och smaskade på o smulade ner hela mig med :)

Jag hittade också ett par tofflor, har letat efter ett par nu ett tag då det är svinkallt på golvet. hade behövt dom mer i förra lägenheten egentligen, men det är kallt på golvet i den nya också.


Det fanns olika varianter och dom jag kollade på hade olika franska texter på sig, och det var ju lie kul tyckte jag. Så jag tog bara ett par som hägde där i rätt storlek (och färg hehe.. rosa) men sen när jag kom hem såg jag att det stod "I <3 Bathroom" på dom!!! hahahahahaha. vaddå i love bathroom??? hahaha sjukt. fett irriterad belv jag iallafall, men jag får väl gå runt med mina "I <3 bathroom" tofflor.... slipper frysa. men jävligt irriterande! haha

Efter marknaden och fikapaus traskade jag och Bells till eiffeltornet. Första gången jag såg det på riktigt nära håll.

(försök bortse att jag ser ut som en lodis typ haha.....)

hahahaha asså jag orkar inte hur jag ser ut på dessa bilder. men jag offrade mig för er skull då bella vägrar vara med på bild!! o det är inget obligatoriskt turist-framföreiffeltornet foto om det inte är någon framför det haha.

jag köpte 5 eiffeltorns-nyckelringar också för 1€ också hehe. Som den sanna turist jag är.


Efter det åkte vi till La Chapelle och besökte vår favorit restaurang - den indiska med massa mat och världens sötaste servitör haha..


Bharath!! Alla som kommer o besöker oss och stannaröver en söndag är tvugna att komma hit o äta haha. det har blivit vårt söndagshak.


nan-bröd med ost i.... så jäääääääävla gott. mmmmmmmm.. fan va sugen jag blev på det nu haha

jag beställde den vegetariska tallriken igen med massa olika grönsaksröror.. mmmmmmm...

den här gången satt vi vid ett bord med 4 platser så vi fick plats med alla våra tallrikar hahaha.

sen beställde jag Gulfi.. så jäkla god. den ser inge vidare ut på bild, I know, men den smakar heaven. Vår sötis-servitör sken upp som en sol också när jag beställde Gulfi haha. han vart skitglad att jag gillade den
jag: "do you have Gulfi??? Your not out of it today right???right? right? right? You gotta have it!! give me Gulfi now, please!!..... merci"

hahahaha smått hysterisk. Han stod bara asglad o nickade : "yes yes... gulfi, yes, we have" (lägg på indisk brytning)


bella beställde banan/kokos lassie. den var ocså god men mango-lassien var mycket mycket godare!

Efter vår middag rullade vi runt lite i dom indiska butiker i närheten. Vi gick in i en indisk matbutik o kollade runt lite. Det var alltid nån indier som följde efter oss o frågade om vi behövde hjälp. hahaha vasså såg felplacerade ut tydligen. Jag som blivit smått besatt i Gulfi frågade en som jobbade där om dom hade det. Dom hade det, men man får laga till det själv, så köpte själva mixen man gör det på. ska göra det sen när jag kommit hem till sverige!
den indiern som hjälpte mig var så jävla rolig också hahahaha han stod o fnissade år ALLT. ALLLLTTT. hahahahahaha, jag dör när jag bara tänker på det hahah. han hade så gulligt fniss också. gällt fniss med indisk brytning typ haha. jag dör.


Gulfi-mixen!

Sen åkte vi hem, mätta och belåtna.


2 fashionabla damer i metron...

Hoppas ni har haft en bra helg!!
PUSS//
Felicia

Fre & Lör

2011-02-27 @ 01:07:16
Hello darlings.

Hoppas allt är bra med er och ni har haft en bra helg såhär långt.

Fredag:

Det var ganska lugnt på kontoret på fredagn, lite smågrejer som vi fixade och så. Sen kommer vd'n till företag som ligger på samma våning som företaget jag har praktik för. Han var från england och hade en sådan posh brittish acent att bara det var superroligt. Men hans sätt och hur han uttryckte sig gjorde att jag höll på att skratta ihjäl mig på kontoret medan dom andra hade "möte" ute i köket. hahahaha han var så himla speciell, hysterisk och överdriven och fantastisk. Herregud vad jag skulle ha velat spelat in det. Går inte beskriva hur kul det var att lyssna på.


jag i hissen, as usual hehe

Efter jobbet öttes jag o bella upp och gick runt på Oberkampf och kollade runt lite. Dom har en del roliga affärer och så där. Vi hann inte gå in i så många dok då det började stänga och vi var skithungriga så vi åkte till restaurangen vi båda har blivit tipsade om skulle vara sjukt bra. Hotel de Nord heter den och ligger på gångavstånd till kontoret.

Då vi kom ganska tidigt till restaurangen och det knappt var några där (alla börjar käka middag kl 21 som allra tidigast här) satte vi oss ute då det var varmt igårkväll och drack kir royal.



Restaurangen ligger på en trevlig gata som är precis vid en flod som rinner förbi. Så det är väldigt fint och sitta och titta runt.



Restaurangen var jättemysig och fin. Jag och Bella blev satte i "the love-corner" som vi kallade det för. troligtvis tror folk vi är lebbar haha. Då klockan "bara" var 8 var det i stort sätt tomt i restaurangen. En timme senre var det dock proppfullt så jag och bella kom knappt ut från vårt "love-corner" hehe



Bella beställde tonfisk med sesam runt. Det var godumligt gott!! helt amazing, det ska jag också absolut beställa nästa gång.



Jag beställde pilgrimsmusslor med röd quino och sallad. Det var verkligen jättegott, jag älskar pilgrimsmusslor. men som sagt var bellas tonfisk snäppet vassare. Först fick jag ut värsta kötträtten som dom vägrade nästan ta tillbaka. "Oui oui scallops!?" haha ba men nej?? dom förväxlade scallops (=pilgrimsmusslor på engelska) med någon kötträtt. Men till slut fattade dom... tröga fransmän. (kötträtten kom med förövrigt på notan också haha så jag var nära på att köra en "därav ingen dricks" emelie och frida vet vad jag menar hehe, men fick inte för bella haha)


sedan beställde vi efterrätter: Vaniljpanacotta med rödabärsås


.... och creme brulee of course! what else... ;)

Efter den goda middagen gick vi tillbaka till Oberkampf då jag hört att det ska finnas många olika roliga barer där. Vi hittade en restaurang/bar (där vi tidigare ätit när bellas familj var här på besök) så vi satt där och drack lite.


kir royal igen. Jag drack även amaretto sour men den var inte så jättegod dessvärre.

Efter ett tag då vi hade suttit ett tag så hörde vi världens smäll från gatan. Då var det en bil som hade kört på en kille på moppe. Det var massa folk som sprang fram och stod runt killen som flög av och låg på trottoaren. Ambulansen kom sen, men det verkade som om killen hade klarat sig rätt bra ändå. Folk kör lite som idioter här dessvärre, och mopedister och cyklister tycker inte heller att trafikregler som rödlysen tex inte gäller dom...

Sen åkte vi hem och sov gott!

Lördag:

Då jag o bella är som ett gammalt par så sov vi ut rätt länge idag då gårdagens "festande" hade tärt lite på oss hahahha. Ne men vi har båda varit förskylda och var trötta så det var skönt och sova ut.

Vi gick sen till ett ställe i närheten som skulle ha en marknad men den hade stängt dessvärre. Vi gick i lite affärer då istället. Jag köpte denna fina skapelse på rean i en affär där:


en grå supermjuk tröja med rosetter och katter på hehe (bella tycker jag är värsta djurtönten vilket jag förvisso är också haha) och sen har den en svart rosett i ryggurringningen också.


mjaauuuuuu.....

Efter det (typ besök i 2 butiker) kommer jag och bella på att vi inte druckit kaffe idag (gammalt par-varning igen) och vi känner oss lite hungriga. Så vi sätter oss på något ställe i närheten.


vi åt någon tråkig sallad med chevre och valnötter. Dom hade gjort den rätt trist men den var ändå helt ok.


och sen blev det kaffe såklart hehe

Gammalt par konversation:

Bella: mmmmmm... gootttttt med kaffe
Jag: aaaa verkligen. jättegott kaffe var det också.
Bella: Ja faktiskt, smakade riktigt bra.
Jag: aaa mycket gott var det faktiskt. Som ett riktigt bryggkaffe. Som man aldrig kan få här.
Bella: ja precis, smakar som ett riktigt filterkaffe.
Bella: när jag går på starbucks finns ett kaffe som smakar nästan exakt som vanligt bryggkaffe. mycket gott.
Jag: okej vad trevligt.

hahahaha....... som sagt.

Efter vår lilla matstund åkte vi till det område vi bodde förut. Vi skulle möta vår föredetta hyresvärd och lämna nycklarna och jag ville även kolla i den roliga lilla smyckesbutiken som jag gick förbi förut när den var stängd när jag letade efter matbutiken om ni minns. 

Vi gick runt ganska mycket och hittade en massa kul. Dn lilla smyckesbutiken hade jättemycket roligt, smycken, ljusstakar, hundkläder m.m. Jag såg en jättesöt liten kappa som skulle passa min lilla vovve så kanske åker tillbaka o köper den sen hehe. Jag köpte iallafall lite saker till mig där.

 
Ingen bra bild dessvärre... mn jag köpte ett par större runda rosaaktiga örhängen med stenar på och en rosa ros på och en liten fjäril, och sen ett par glittriga röda hjärt-örhängen med ett matchande halsband till. 


och en söt liten ängel-ask. jag köper mycket askar kom jag på nu...... haha

Sedan hittade jag och bella en jätterolig butik som hade massa olika grejer, böcker, möbler, tvålar, krämer, lampor, hushållssaker, väskor m.m


snygg lampa..


fanns massa massa uunderbara tvålar o krämer o ljus men det var väldigt dyrt dessvärre.


ljus i en jättefin kopp.. men alldeles för dyr tyvärr.


massa snygga grejer till badrummet.


sen hade dom som sagt även mycket möbler o inredningsgrejer. Vad sägs om att ha detta "lilla" huvud vid tv'n kanske? haha


appropå tv... en tv-soffa!


guldbord o gröna stolar o typ en miljon pappegojor på..... why not 


barcelona........ need I say more? jag dör lite av dessa.


en... speciell trälampa. 


en klocka för dom som inte kan hålla tiden? hahahah. asså kolla storleken på denna! Ni ser ju hur stor den är då jag står bredvid haha. Den blir din för endast 18 000 kr!! Passa på, den är på rea.

Jag handlade en fin parfymflaska i en lila-glansig färg. Jättefin!

inte så bra på bild tyvärr.

Sedan gick vi och lämnade nycklarna till vår f.d hyresvärd. Sen gick vi förbi Bon Marche. Jag hade ingen kolla på vad det var riktigt. Bella hade beskrivit det som "typ NK"... meeeeeeeeeeeen förlåt mig men NK kan slänga sig i väggen. Detta var självmord för mig att gå in här. Jag kunde lika gärna skjutit mig innan liksom. Intet ont anande lilla jag traskar då in i BON MARCHE som mycket väl kan vara himlen på jorden.... jag får lite ont i hjärtat när jag ser dessa bilder o tänker tillbaka, så vi låter bilderna tala för sig själv. (dock är de inte så många då jag mest gick runt med hakann nere i golvet och var i chocktillstånd)




sonia rykiel....

elefanti! :)

herve leger.....

fin snäckspegel


Och sen.... ooooch seeeeeeen mina vänner. Dog jag och kom till skohimlen.


chanel....


ut o jobba i ett par chanel-jympadojjor kanskee??


döööööör. jag döööööööööööööör. kolla skon på översta hyllan... d-ö-r


miu miu....

christian dior......

När vi kom ut från Le Bon Marche stod jag och hyperventilerade typ i några minuter. Sen åkte vi hemåt....


Väl hemma vid vår station gick vi in på en närliggande restaurang.

bella beställde entrecot som det låg en timjankvist på som brann när dom serverade haha. Var jättehäftigt. Tyvärr hann Bella nästan släcka allt innan jag hann foto. (ibland glömmer hon att jag har en blogg som jag dokumenterar allt till!!! hahhaha) 


jag beställde "dagens fisk" som faktiskt var jättegod! 

Sedan gick vi hem. Bella däckade direkt i soffan och jag har suttit och kämpat med detta inlägg haha. men nu ska jag också nanna!

PUSS//
Felicia




 

torsdag kväll

2011-02-25 @ 11:12:11
Igårkväll när jag kom hem var Bella i full fart med att laga middag och försöka sätta på tvättmaskinen samtidigt. haha det var lite kaos där ett tag. Tur jag kom som en räddare i nöden (som den husfru jag är.. eller blivit) och lärde Bella hur man sätter på den franska tvättmaskinen och räddade pastan som höll på att koka över haha. Hon hade dessutom lagt tvättmedlet i fel fack så det fick bli en tvättmaskin-genomgång- (sorry jag hänger ut dig bells haha, men jag måste skryta hur husmoderlig jag är hehe)

Bella fixade iallafall en jättegod middag!


tagliatelli, rökt lax, creme fraishe, citron och en god blandsallad med gurka o tomat i med balsamvinäger osv. Tres bien!

Sedan korkade vi upp en vinflarra (ja efter middagen...) som vi köpt för 1,4€ (typ 12 kr hehehe)

inte världens godaste kanske men helt okej! (efter ett tag iallafall) Till det åt vi våra småfiskar (spiggsen malin hehe) och sen mörk choklad och jag lyckades trycka i mig någon chokladpudding-dessert också haha. smaskigt.


sällskap av självaste Justin Bieber hade man också..

Haha det var lite kul för Bella haaaaatar Justin Bieber och så när jag kom hem igårkväll såg jag det fetaste magasinet ligga på hallbordet och med Justin Bieber på framsida. så jag retade Bella att hon hade köpt ett tjockt magasin med bara bilder på Justin Bieber i och hon va kär i han i smyg haha. Justin Bieber- omslaget var egentligen baksidan och bella hade inte sett den utan bara den egentliga framsidan som var på några modeller. Men tror ändå det var för Justin Biebers skull ;) Du kan int elura mig Bells.

PUSS//
Felicia

kyss-sugen fransos nr2

2011-02-24 @ 15:34:56
glömde berätta. efter min & L's tripp till pyssel-butiken och moppeverkstaden så smet jag in i en matbutik som ligger typ bredvid kontoret medan L gick upp till kontoret. När jag var precis utanför porten så kommer en man fram o börjar snacka på franska. Jag säger jag inte fattar nått så han börjar snacka på engelska o fråga vart vägen till republique är. Jag pekar vart det är. sen säger han:

"excuse my accent, but I have to say you are very beautiful"
jag har fått tillsägelse av tjejerna här att man ska ite va trevlig så jag sa kort: "thanks......." (var tydligen ändå för trevligt)
men han börja mala på ändå om att han e plastikkirurg o jag är såååå perfekt (yeah sure)
Han ville gå o äta och försökta dra med mig men jag hade min nyinköpta smörgås på "special offer" pris som jag skulle upp o äta haha. han sa sen "I want to kiss you.... can I?"

asså?? hahah vad ere med karlarna här. Människan var 51 bast också. Känns för gammalt. Even for me... hahah. Nej fransoserna är inget för mig haha.

Jag berättade det för L sen och frågade om dom alltid var såhär på? haha. men hon sa att det hade hon aldrig vart med om. Så jag drar väl till mig sådana människor bara helt enkelt.....

//F

Torsdag- pyssel & getting my hands dirty

2011-02-24 @ 14:25:25
Idag var jag & L från kontoret och fixade lite grejer på stan. Först skulle vi köpa en viss orange tygfärg. Vi gick till en stor och jätterolig "pyssel"-butik som hade massa roligt. Jag äskar sådana butiker, speciellt när jag var liten men det gör jag fortfarande väldigt mycket tydligen. Massa roliga klistermärken, stämplar, keramik, mosaik och hur myckt färger och glitter och grejer överallt. Dit måste jag tillbaka! Kommer inte kunna välja vad jag vill ha bara så kommer väl lägga ner en förmögenhet där hehe. Men jätteroliga saker där iallafall. Man blev superkreativ direkt när man bara gick geom dörrarna hehe.



Jag känner för att måla. ska kanske köra den någon dag. köpa hem massa målargrejer o va lite fransk o köra konstnärs-tema ett tag haha. Vi har faktiskt ett stort staffli i lägenheten, men det har vi ställt i förrådsgarderoben. men det är bara o ta fram.

Efter den roliga pysselbutiken skulle jag & L kolla till en moppe, hur den var. 2 blondiner som inte fattade ett skit och var förbannade då vi blev skitiga, och ingen ville köra den så vi fick rulla den trippandes bredvid hahahaha, måste ha sett rätt kul ut.


skitig.


Hörs sen mina älsklingar//
Felicia

Black Pearl fortsättning...

2011-02-24 @ 14:07:17
Hej!

Jag satte på det nya nagellacket igårkväll och hittills har det hållt. Tyvärr är ju Chanels nagellack kända för att ha rätt kass kvalite till rätt högt pris. Men sjukt snygga färger. Men hittills har nagellacket inte flagnat eller så. It is still going strong! Och jag har ändå hållt på ycket med händerna idag, typ meckat med en moppe haha. inte riktigt.. men nästan (mer om det i nästa inlägg hehe)




Färgen gillar jag. Den är lite mer åt det grönare hållet än vad jag trodde. Men den är ändå snygg! den ändrar lite färg beroende på vilket ljus man är i. Ibland ere mer grått, o ibland mer grönt.


på bilderna ser den rätt grå ut, men den e mer grön.

Dom säljer massa fina Mavala nagellack i vår stora matbutik nära vårt hem. Där dåg jag igårkväll att mavala har ett nagellack med nästan IDENTISK färg som chanels black pearl. Kanske en aningen blåare istället för grönare som denna är.... Jag måste köpa den fär att prova. Den kostar bara 15€ mindre liksom haha... fan va sur jag kommer bli om det är lik på sen.... eller ännu värrw- är SNYGGARE. vilka problem man har! haha nagellacks-kaos.

Jag återkommer sen med mer information!

//Felicia

Black Pearl

2011-02-23 @ 22:59:35
Efter jobbet idag kom jag hem rätt sent, käkade sen gick jag o bella o handlade massa mat hem hit. Man får massa tunna skit-påsar här när man handlar så bär man rätt tungt i dom går dom sönder lätt. Vilket en gjorde direkt utanför matbutiken självfallet. Jg går in igen för att hämta en till, o irrar runt efter en bland kassorna. När jag kommer ut så står butikens väktare och tagit ut typ 15 påsar för han förstod jag letade efter det och hjälpte oss att sätta de trasiga matkassarna i nya. Och sen la han de resternade tomma påsarna i en kasse ifall nån mer skulle gå sönder. asså huuuuur söt??? jag ville typ krama han. jag dör så söt han var. lille plutten.

På vägen hem kunde jag inte sluta tjata om hur GULLIG han var så bella sa till slut:

"jaaaa..... du vet ju var han jobbar nu så..."

hahahaha men jag tycker bara de e så gulligt när folk gör sånt, fast dom egentligen inte behöver. Och kan ju inte påstå det är vanligt med sånt här i paris.... o inte i stockholm heller för den delen så.

Sen hade Bella vart på ett varuhus (typ motsvarande NK) och till sluuuuut hittat Chanels nagellack "Black Pearl" som hon norpade 2 stycken utav. Så nu har jag också ett!  Det är hype eftr dom här i Paris med, inte bara i Stockholm som jag hört. Första dagen på jobbet till o med hörde jag en tjej snacka om nått nagellack från Chanel som var såååååå snyggt. o då sa jag: "låt mg gissa, black pearl?" hahah och det var det såklaaart. Nu ska jag prova det och se om den är värd all uppmärksamhet som den får ;)



Hörs imorrn!
natti natti

from Paris with love//
Felicia

Onsdag & Habitat

2011-02-23 @ 18:51:38
Hej!

Idag pallrade jag mig till kontoret, mår mycket bättre nu så det är skönt. Täppt bara fortfarande men annars ere bra.

Det är kallt här i Paris! (jag vet att ni nu tänker "du ska fan inte klaga, här i sthlm är det 20 minus", så hehe jag vet det är bättre här. men det är fortfarande kallt!!)

Jag fick ha på mig in gosedjurs-päls idag. OCH mössa. OCH vantar. brrrrr... sen regnade det också =( (tyck synd o mig...)


påpälsad. Bokstavligen......

Sen var jag på en jättebra inredningsbutik som heter Habitat. Det är tydligen samma ägare som till Ikea. Dock ska den inte finnas i Sverige, vilken är synd för jag hittade en massa roliga grejer där. Kanske bir till o köp med mig hem till sverige hehe... lär bli en jäkla bagage-kostnad då bara.

Jag gick dit egentligen för att kolla efter bord o ljusstakar som ska vara i showroomet på mässan som är nästa vecka. Men hittade fina grejer som jag vill ha själv också! :)


sååå härlig soffa. I love...


superfin ljusslinga med blommor o grejer på till väggen... vill haaaaaaaa.


fin taklampa...


superfina lampor! Jag tänkte faktiskt köpa en liten nattdukslampa till mitt nattduksbord i lägenheten. Men får bli en billig........ o ful säkert,......


roliga små bord


och dom här va så jäääkla coola i olika metallic-färger...


blev helt kär i det här porslinet. Kolla bara te-kannan!! I DIE. Det var guldkanter o hästar på. vill haaaaa... .


ponnyyy- porslin.......


den här affischen måste jag ha. har ju en tavla av samma kostnär/illustratör hemma. neeed to haave!


fina svarta glasunderlägg


fanns coola tavlor där också, Denna tänkte jag till dig pappa. med massa 50-tals bilar på. Jättefin var den! ca 800 kr kostar den. Hojta till om du vill ha ;) och har nått förslag på hur jag ska frakta hem den till sverige också gärna då.. den var rätt stor.

Nu ska jag röra mig hemåt. Vi hörs ikväll eller imorrn!

From Paris with love//
Felicia

Lägenheten!

2011-02-22 @ 14:22:28

Igår var jag som sagt hemma, jag städade och rensade lite o tvättade. Sen lagade jag en grönsakssoppa, följde typ ett recept (som fridis har berättat) men blev en egen variant av det hehe. Men det vart gott ändå!

Idag var jag också hemma, känner mig fortfarande helt 100. Ska försöka gå imorrn!

Sen har jag ju då tagit lite bilder på vår nya lägenhet som jag försökt lägga upp på bloggen i evigheter men har inte funkat. Men nu så!
So here it is:



ytterdörren


hängare o så mittemot dörren..


en garderob direkt till vänster som är min


intryckta kläder hehe. Det blev en miljon gånger bättre med hänghyllan ni ser på bilden som jag köpte på ikea. annars hade det aldrig funkat....


hallen sett från ytterdörren. Vi har möblerat om lite och satt ett bord som var i vardagsrummet (som nu är bellas rum) i hallen där vi sitter och äter. Och använder som kombinerat data-ställe som ni ser hehe. detta är det enda stället i lägenheten jag får in hotellets internet heheheheh....


dörren med fönstrena är in till badrummet..


badrummet


hallen från badrummets håll


Dörren bredvid badrummets är in till mitt rum!




fina takdetaljer i hela lägenheten, dessa i mitt rum.


hörnan med my stuff, se så finurligt jag även använder tavelramerna hehe..


hehe..


min stuff-hörna


öppen spis (dock igensatt, vågar nog inte använda den hehe)


men bra o ha grejer på. har alla mina smycken o hårgrejer där på.



FLÖR står på fönsterkarmen självfallet! Hon har första parkett, min lilla älskling. (troligvis projicerar jag mina känslor att inte ha närhet till alla mina djur till stackars FLÖR.)
FLÖR har första parkett <3 (och mina nyinköpta askar bredvid.



och vääärldens finaste bild som jag fick av mamsi, på mig, mamsi o alla djuren hahha! <3 älskar den. Den får också stå på fönsterkarmen så jag ser den bra. (Dock inte för nära FLÖR för hon har tendens att bli svartsjuk...)


utsikt från mitt fönster och min lilla "balkong". Dock inget trevligt väder.... väldigt regnigt igår.


mitt nattduksbord laddat med soduko, korsord haha. Och sen den fina boken med massa bilder och texter gjord av finaste fridis <3 och som de flesta av mina älsklingar skrivit i <3 Lite franska böcker, franska exikon och sen sjäääälvklart den fina ramen på mamma o mig jag fick av mamsi hihi :)



hihihi<3 så mamma, nu ser du att alla bilder jag fått är med mig även i denna lägenhet självfallet :)


fin tavla i mitt rum som jag gillar


från hallen går kan man gå in i en annan hall (?) som leder till resten av lägenheten


första rummet (från hall nr 2) är bellas rum



bella har den FETASTE tv'n. Bokstavligen hahahah. den må se smäcker ut på bild, men ack, skenet bedrar hahah.


 
bella har också en öppen spis i sitt rum, o med sina smycken o grejer på =)


fortsätter i hall 2, rakt fram är köket. och dörren till höger är....


...en vioLETT toaLETT. hahaha fattar ni? rimmar liksom... aa kanske inte borde vara hemma fler dagar nu. börjar bli lite uttråkad.


köket



Vi har dessvärre ingen diskmaskin, så vi får stå ut med att handdiska. Däremot har vi tvättmaskin och det har man mycket hellre då det finns inga "tvättstugor" i hsen här. Utan man får gå till ett tvätteri och sitta där o vänta på att tvätten ska bli klar o sen släpa hem allt igen. Så vi står ut med att handdiska =)


målning på väggen över diskbänken

Så nu har ni sett det hur det ser ut hemma hos oss! Vi hörs sen!

PUSSS//
Felicia

söndag

2011-02-21 @ 14:30:33
Hej!

Idag är jag hemma då jag inte mår så jättebra. Är förskyld så ville inte förvärra det genom att åka in till kontoret så är hemma o vilar. Började känna igår redan att jag inte mådde helt 100, men det är okej. vill bara inte det ska bli värre. Tog ett varmt skönt bad igår kväll också, men det var bara det att varmvattnet helt plötsligt tog slut, så fick duscha av mig schampoo o allt i iskallt vatten. Mindre trevligt, och det lär ju inte ha gjort saken bättre med förskylningen....

Men igår iallafall var jag och Bella på en ganska stor marknad som hade allt möjligt. Från kläder till bildelar, tavlor, möbler, väskor och massa skrot- of course. Nästa helg ska vi prova några andra marknader, jag vill gärna besöka någon som säljer frukter och grönsaker och sånt också, vilket denna igår inte hade.

Bella köpte 2 fina runda glasfat/skålar med silverring runt som hon har sina ringar o smycken i.

Vi köpte även också 2 billiga äggkoppar då vi inte har några här hemma hehe.

Jag köpte :


2 askar och 5 nagellack (oanvända såklart hahaha..) och våra små äggkoppar ser ni där bakom :)


mina små askar..

Sedan ville jag ha en vanlig svart väska med axelband, som jag hittade på marknaden. Den var vanlig men ändå fin med lite gulddetaljer.


Men sen hade dom en i blå/grön också som var jättefin, i samma modell så jag hade världens beslutsångest. Så det blev att jag tog båda :)


den är mycket mer grön i verkligenheten än på bilden. jättefin är den iallafall, Fick båda för 16€, vilket typ är 150 kr. och båda askarna för 10€ (ca 90 kr) och nagellacken 5€ (45 kr). Äggkopparna fick vi båda för 1€ (9 kr) haha, så det måste ändå utnämnas till dagens fynd! haha

Efter marknaden var vi utsvultna! Vi åkte då förbi vår favorit indiska restaurang! Vår lilla servitör sken upp när ha såg oss (troligvis då vi dricksade rätt ordentligt förra gången hehe)

Jag beställde fisk o curry. Det var gott, men det jag beställde förra gången- ris med 7 sorters grönsaksröror (som jag fick på värsta fängelsematbrickan) var ändå godare!

 

Som vanligt fyllde vår servitör på våra tallrikar med mer o mer mat medan vi åt haha. Till slut var vårat bord helt proppat med olika tallrikar o såser.



hahah överfullt. Och jag hade redan käkat upp mitt stora nan-bröd här förövrigt så det var en tallrik mer egentligen. Deras nanbröd kan man få med någon slags ost innuti och är himmelskt gott!

Efteråt var jag proppmätt men var ändå tvungen o prova en efterätt som har där som lät så hima spännande. Den var slut förra gången vi var där så nu var jag tvungen o prova. Den hette gulfi och var någon slags indisk glass som var segare och mer likt kakdeg i konsistensen, men ändå kall o krämig. Sen var det kardemumma och pistage i. Den var så sjuuuuuuukt god!! den ska jag äta jämt.


Nu ska jag tvätta lite och rensa här hemma. Lägger upp bilder på lägenheten sen om jag hinner o orkar!

PUSSS//Felicia

lördag a la sweden!

2011-02-20 @ 01:07:12
Hej! Vi sitter nu i vår lägenhet och i hallen så kan vi använda hortellets WiFi som vi var på tidigare idag haha. Såååå bra! Det är jättedålig uppkoppling och det går segt men det fungerar ändå! Så n kan jag skriva ett inlägg till er :)

Idag var jag och Bella då på Ikea en bit utanför Paris. Resan dit skulle innebära en del byten. Hela resan skulle ta underfär 1,5 timmar. Meeeeeeeeeeeeeeen eftersom det undeeeeeerbara RER-tåget (typ som pendeltåg) var så segt och stannade mellan alla stationer pga av olika fel så tog resan över 3 timmar.... så seeegt.

Förbannade, kissnödiga o hungriga kom vi till slut till Ikea.


snygg liten vagn haha....

Vi gick direkt till restaurangen då vi var hungriga efter resan och klockan hade blivit 6 redan.



Bella käkade svenska meatballs med potatis, sås o lingonsylt. Det hade jag också velat ha... minus köttbullarna dåra. menmen. Jag tog någon lax med potatis, sås och några slags potatis/broccoli kakor. Sedan köpte jag någon liten smörgås med någon vegetarisk röra i som jag var tvungen o prova. Och sen någon dessert som kallades för "norsk omelett" haha vettefan varför o vad det var i egentligen, men den va sådär. Proppmätt blev jag iallafall.


kaffe o "norsk omelett" hehe


hihihih felicia-filt

Efter vi handlat allt vi skulle gick vi in i "sverige-affären" på Ikea där det fanns massa svenska matgrejer.



haha vissa saker kanske var liiiite överdrivet svenskt. hur många svenskar har ätit pasta-älgar liksom? hahaha har aldrig sett i Sverige ens.


abba hade dom...


och norrlands guld haha


bella köpte lite godis, lingonsylt och sen ost till mig :)

På väg till bussen hem


våra inköp:

Jag är absolut mest nöjd med min blomma som står på bordet. Jag köpte den och krukan för sammanlagt 19 kr ungefär haha. och jag älskar den. Jag ska verkligen vårda den och försöka få den att överleva tills jag åker hem, och då ska jag ta med den. Vi har döpt den till Fleur (blommor på franska) Men man ska uttala det svenskt: "flöööör". FLÖR. jag är asnöjd med den. hehe.

På vägen hem köpte jag o Bella med oss lite olika saker från ett asiatiskt ställe. det blev stekta nudlar, scampi och mini-räkvårrullar. Och en påse räkschips men dom orkade vi inte. Mycket smarrigt var det iallafall, och proppmätta vart vi igen.



Nu ska jag lägga in mina kläder i garderoben och hänga upp min nyinköpta häng-hylla!

PUSSSS//Felicia

Fredag fortättning

2011-02-19 @ 14:40:14
Hej!

Just nu sitter jag i loungen på ett hotell mittemot vårat hus, vi fick låna deras WiFi då vi köpte en kaffe här, så det var snällt. Nu kommer dom inte bli av med mig och bella härifrån hahah, vi kommer sitta här varje dag nu.

Jag och Bella ska kanske åka till Ikea idag utanför Paris om vi orkar, vi ska prova ett annat stort hem-varuhus som ligger närmare först bara.

Vi åkte dit igår efter mitt jobb men då hade det precis stängt!! Så jäkla surt. Och vi var i världens skummaste område. Ingen hade typ sett en blondin förut så alla var djupt faschinerade... lite småjobbigt. Och så var det lite gängbråk i varje hörn haha. helt sjukt, var som o kliva in i en annan värld. Inte alls som de områden jag o bella har bott och bor i nu.


in the gheeeeeeettooo.... hehe

Vi gick iaf till nästa station "chapelle" där det var lite lugnare och finns ett "indiskt kvarter". Bella kollade på en lägenhet där till oss innan jag hade kommit till Paris och hon sa då att det bara var indier där haha, och det stämde ju typ. Vi gick och kollade på roliga indiska mataffärer och så. Det var som att gå in i ytterligre en annan värld. Eller annat land iallafall.



Vi köpte curry, röda linser och roliga bananer som satt kvar på värsta stammen haha.

Vi gick in på n liten indisk restaurang och huuuur mycket mat som helst. Det roliga var att vår servitör kom hela tiden konstant och fyllde på våra tallrikar med mer mat så man åt aldrig färdigt hahha. Utan att säga något också, han bara slevade upp något helt nytt som man inte hade en aning om var det var hahhaha. Han visste dock jag inte åt kött så jag fick bara olika grönsaksröror :)

Sen var jag o blla så himla kaxiga o sa att vi klarar typ huuuuur stark mat som helst o sa att det inte va direkt starkt, så dom kom in med starkare o starkare saker. Till slut brann det inom mig haha. Ska inte va så kaxig nästa gång. Men gott var det!! Och mycket mat och jättebilligt!


Jag fick all min mat på en jätterolig bricka haha.

Efter all mat var vi tvungna att köpa in något svalkande. Bella tog en supergod lassie med mangosmak. Och jag en jordgubbsglass som var mer som sorbé. Det var mycket smarrigt.



min "lilla" glass haha.

Nu ska jag o bela börja röra oss. Det blev att åka till Ikea ändå, ska bli intressant och besöka ett franskt Ikea hehe.

Vi hörs sen!! Ha en bra lördag.

PUSS//Felicia

Thank God It's Friday!

2011-02-18 @ 16:33:24
FREDAG! så häääärligt! gud vad jag ska sova. I can't wait!! haha

Just nu är jag på kontoret. Började lite senare idag men lyckades komma ganska rejält försent imorse då det var lite strul... men det var okej. Sedan har jag gjort lite listor på smycken osv. Sedan åkte jag till en tillverkare och lämnade och hämtade lite smycken. Han kunde inte ett ord engelska och han visste jag inte kunde franska men ändå skulle han diskutera en massa på franska haha. Han fick till slut ringa L på kontoret som fick förklara för honom vad han nu skulle göra. Mina charader att svetsa fast en pigg på en nit var inte tillräckliga tydligen haha. Hade ett meddelande som var skrivet på franska också som L skrivit men han fatta inte ändå. Eller vad vet jag.... 

På väg hem gick jag in o satte mig på någon pizzeria och köpte en vegetarisk pizza. 



Den var helt okej, men ganska mäktig o rätt tjock botten vilket jag inte gillar.

Dom på pizzerian tyckte jag nog va knäpp haha. Först fattade jag inte att man skulle sätta sig och beställa när dom kom fram. så jag irrade runt och såg helt lost ut. Och att snacka med dom gick inte direkt bättre.... hahaha

Pizzakille: blablablaablaaa ? (på franska)
Jag: eeeeeehh... Oúi..... 
Pizzakille: BLLLAblalLlA??? (på franska)
Jag: ..........Oúi.... ?
Pizzakille: .......blabla? (på franska)
Jag: no?........ oúi? ......... 
Pizzakille:..........................


HAHAH jag fatta noll. men fick en pizza iallafall och en cola. det gick bra.... tror jag iallafall.

Slutar kl 18 idag och då ska Bella komma hit så ska vi åka tillsammans till någon billig hem-butik och köpa lite till lägenheten.

Vet inte när jag uppdaterar nästa gång då vi ännu inte har internet i lägenheten, men ska försöka skriva nått under helgen. 

Ha det bra bra så länge och ha en trevlig helg!!

PUSSS/ Felicia
 
 

Torsdag

2011-02-18 @ 13:43:03

Hello,

Hoppas det är bra med alla er där hemma.

Igår var jag på kontoret och gjorde lite olika saker och fixade och trixade. Det var ganska lugnt och jag och L städade och röjde en del på kontoret. Jag fick många sorteringsuppgifter som jag blir helt inne i. (läs: besatt). Jag kan sortera och ordna i timmar haha.


jag i hissen :)

Sedan åkte jag till vår första lägenhet i 7de och mötte Bella, tog vårt sista bagage som var en hel del och släpande runt som riktiga bag-ladies med dom på alla bussar. Så när ni säger att jag lever livet här är det FEEEEEL, hahaa jag har aldrig bliit så härdad som jag är nu..... Packåsna eller THE baglady kan ni kalla mig hädanefter för.

Efter vi ääääntligen kommit fram till lägenheten och lämnat av alla våra miljoner påsar så gick vi till en närliggande spansk restaurant som verkade vara jättebra.



Både jag och Bella beställde in tonfiskfilé som man fick något gott ris till. och rött vin till självfallet hehehe....



Jag var tvungen att prova en dessert också som lät spännande. Det var någon slags creme som var flamberad. Inte lika god som creme brulee, men ändå helt okej.



Sen traskade vi hem och sov!! :) 

//Felicia



Onsdag

2011-02-17 @ 17:37:15
Hej!

Igår, onsdag var jag på kontoret till kl 6 ungefär. Det var lugnt och skönt och det var ett riktigt vårväder i Paris. Det lyste in massa sol i kontoret så man fick vårkänslor.

 

Sen käkade jag lunch och köpte lite grejer i matbutiken.
Det blev en tonfisksmörgås (på specialprice haha alltid...)  och sen kokosyougurt och mandarin. Jag och Bella har blivit helt hooked på kokosyoghurt och testar olika sorter hela tiden hehe.



Efter jag slutat åkte hem (till hemmet i 7de alltså..) Packade ihop mina 2 stora feta resväskor och väntade på att bella skulle komma tillbaka från vår nya lägenhet då hon hade varit o lämnat sin feta väska först. Sedan tog vi (nästan) alla mina 100 väskor o påsar o mat o allt vad vi nu hade, Så fick vi åka 2 bussar dit vi skulle. Det var den "smidiga" vägen då fransmännen inte hört talas om hiss i stort sätt är metron omöjlig med alla trappor som är överallt.


"smidigt" på bussen. och jag skitsur i hörnet hahaha.

Vi åkte förbi eiffeltornet också som var jättefint upplyst och såg helt guldigt ut.



Sedan började det glittra!!! För klockan slog prick 21 när vi väntade på den andra bussen. Jag skrek rakt ut. "OOOH MYYYYY GOOOOOOOOOD, IIII LOVEE ITTTTT!!!!"
Bella skämdes. hehehe.



jättefint!

Sedan kom vi till den nya lägenheten och tog varsitt rum. Det är en stor lägenhet och det känns bra att ha den nu :) Jag sov jättegott inatt också så det kommer nog bli bra. Visar bilder på den så fort jag kan!

//Felicia



tisdag

2011-02-15 @ 21:00:08
idag har jag vart över hela frankrike känns det som. Kanske något överdrivet men har iallafall åkt runt som en galning. På kontoret idag skulle jag uträtta några ärenden och köpa lite saker som behövdes. Jag frågade en tjej efter vägen till en viss affär som jag skulle till, och då hörde en MYCKET efterhängsam fransman att jag frågde efter vägen till nått (och passade på)...och den människan följde med mig i flera affärer och enda tillbaka till kontoret!! vilket ändå var en bit.... herregud.. Sen tyckte han det var passande att börja kyssas i porten. asså PLEASE. hahaha vad tror dessa fransmän egentligen? Dock va han bra och ha med sig ETT TAG då han frågade var allt låg på franska till personalen åt mig, så handlandet gick rätt snabbt hehe. men ändå.... herregud säger jag bara.

Sedan gick jag till en leverantör och hämtade ut ett armband som hade vart på lagning. därefter tog jag en snabb lunch- sallad och couscous. Sen åkte jag och L som är ansvarig för kontoret i paris till den stora fabriken som ligger i en förort en ganska bra bit utanför paris. Det tog en himla dit att åka dit och jag blev så himla trött och seg. Till slut kom vi fram till fabriken, där flera jättekända märken tillverkar sina kläder, exempelvis Dior m.fl.

Just för så många kända märkens saker tillverkas där fick man ABSOLUT inte fotografera något. Speciellt inte när man var i ateljén då det var kläder som för nästa säsong som hängde där, det var mycket hemlighetsstämplat. Dom som jobbar där har tydligen tystnadsplikt och allt är väldigt strikt. Man fick i stort sätt inte nästan kolla på något av det som var nytt och till nästa säsong, då detta ännu inte släppts ännu eller så.

Vi gick igenom det som producerats till det märke jag har praktik för; J Dauphin. Det var verkligen så sjuuuuukt snygga saker och jag tror jag ville verkligen ha ALLT!! alla väskor var helt underbara, och alla smycken!! Jag dog lite varje gång jag packade ner något som skulle skickades till olika agenter.

Det var hur som helst underbara saker. Efter det så åkte jag och L tillbaka till kontoret. Jag packade ihop mina saker som jag hade där, då klockan redan blivit 6 och gick till ett konditori som ligger på gatan bakom kontoret. Där köpte jag lite gott som jag och Bella har ätit ikväll till våran "spanish evening" haha

 

Vi åt Gazpacho med körsbärstomater i, chevre-ost mini pizza (som jag köpte på bageriet/konditoriet vid kontoret), små minifiskar av nått slag inlagda i vinäger som bella älskar (helt ok tyckte jag), och RÖTTTT VIIIIIIN!!! det behövde jag verkligen ikväll. Vi delade på en flarra som vi köpt i mataffären för typ 20 spänn. riktigt gott faktiskt.

Sedan åt vi efterrätt som jag också köpte på bageriet/konditoriet vid kontoret. Kunde inte låta bli när jag såg dom! hihih...


Det var macaroons-bakelser med färska hallon emellan och någon slags pistagekräm. Var otroligt gott! Mycket lik den vi köpte på Laudree till bellas syster när hon fyllde år.

Mycket bra kväll med mycket goda saker! Nu ska jag dricka upp mitt vin och äta mörk mint-choklad (just for you friday hihi)

PUSSS//
Felicia

måndag och alla hjärtans-dag!

2011-02-15 @ 01:03:29
Hej!!

Har ni varit extra loving idag på alla hjärtans dag?

Jag ska hoppa i säng snart så updaterar er om min dag idag i kortare drag. (ni anar inte hur mycket jag har slitit med dessa helg-inlägg med 121222st bilder som tar flera timmar o ladda upp.. only for you!! så nu känner jag mig blogg-utpumpad)

Vi har sagt ja till den lägenheten vi var och kollade på i lördags. Vår nuvarande lägenhetsägare kom förbi på morgonen idag med några försäkringskillar som skulle undersöka någon gammal fuktskada typ. Där satt jag i typ genomskinlig "morgonrock", osminkad och med handduksturban i håret och satt o käkade gröt....
Något pinsamt. En av killarna bad om ursäkt hur länge som helt (tror jag iallafall, han snackade på franska) för att dom var där när jag var så.... oförberedd. Jag stod bara i ett hörn generad och sa "oúi oúi" till allt typ. Vår nuvarande lägenhetsägare blev iallafall inte nöjd när vi sa vi hittat en annan lägenhet och frågade om vi kunde få tillbaka våra pengar. Får se hur det blir med den saken. Just nu har vi iallafall 2 lägenheter... 

Sen var det första dagen på praktiken idag. Det var kul att börja och träffa tjejerna som jobbar där. Jag vill inte gå in allt för mycket på företaget och mn praktik för jag vet inte hur mycket dom skulle uppskatta jag nämnde, och vad för saker så jag kommer inte berätta så jättemycket. Men fråga om det är nått speciellt ni undrar!

Jag var där från kl 12-18.30 ungefär. Jag åkte hem, mötte bella och åkte till vår nya lägenhet!
Vi hämtade nycklarna till den idag :) den känns faktiskt riktigt bra. I början var jag lite skeptisk men nu känns det bra. Vi gick in i en matbutik som låg i närheten av den nya lägenheten som var helt fantastisk! I love it. Bara den gör det värt att flytta dit haha!

Efter det åkte vi hem (där vi bor just nu alltså..) var vråååålhungriga och åt massa tortellini och sallad som vi slängde i oss.



Parmesan-tortellini med pesto och färska champinjoner. Med en bland-sallad och körsbärstomater med olja, balsamvinäger, salt & peppar på. Mycket gott.

Efteråt skulle vi dricka rött vin (som vi köpt en flaska för typ 21 kr hahha) och annat gott som mörk choklad men vi var för proppmätta. får bli imorrn istället. 

Nu ska jag nanna!
PUSSPUSS//Felicia


lördag fortsättning och söndag

2011-02-15 @ 00:46:07
Vi gick som sagt förbi notre dame på vägen hem i lördags kväll som var så himla fint.




Sedan gick vi och kollade i skyltfönster och annat kul



Gick även förbi gatan som Karl Lagerfeldt bor någonstans på... försökte luska ut i vilket hus det kunde vara. Han går tydligen aldrig ur porten utan åker alltid bil ut ur husets carport.



Sedan satte vi oss på ett ställe och tog oss en kir royal
Kir Royal (=Champagne och svartvinbärslikör)

Efter det gick vi hem



Söndag:

Bellas syster fyllde år. Vi åt brunch på ett ställe och sen gick in mot "stan" 

....och jag var väl förberedd denna dag på de långa sträckor vi promenerar varje dag på våra sight-seeings.



(assemblée nationale - vi bor precis bakom den byggnaden i stort sätt)



Sedan gick vi och kollade i skyltfönster som synd (tur) nog var stängt



mummsss...


vad sägs om eiffeltornet eller en sko i choklad?

Sen gick vi till en marknad i närheten. Dock var priserna skyhöga, troligtvis för vi bor just nu i ett finare område, men det var otroligt överdrivet... Ett armband jag var halvt intrsserad av hade dom satt 40€ på haha, och det var ett gammalt, absolut inget speciellt armband. Det var ett skämt. Han halverade snabbt priset och sedan gick ner till 10€. Jag visste inte ens om det var värt 5€, så ni kan ju förstå vad vissa försökte dra till med...

Hittade ändå några fina parfymflaskor i glas som jag köpte (samlar på det typ..)


Jag köpte 3 st, fick alla för 12€

Sedan var jag bara tvungen o handla 3 diskhanddukar för 5€ med eiffeltornet och notre dame broderat på hahah!



del av marknaden

Efter marknaden åkte vi in till Champs Élysées och gick till Sephora



Och jag var självklart tvungen och handla lite jag med... (jag skulle inte.. men man kan inte klandra mig för det. I am only human after all...)



Köpte en kroppspeeling, ansiktstvätt-servetter, bodylotion och en mascara som hade marknadens största börsta tydligen hehe.

Innan vi skulle åka hemåt gick vi och handlade lite gott som vi skulle ha till födelsedagsfikat för Bellas syster innan dom skulle åka till flygplatsen.


mmmmmm.......

dock var det sjukt mycket folk....


fanns även ett fint bar-område inne på Ladurée


sen hann jag inte ta så mycket mer för man fick tydligen inte fotogrfera inne på Laudrée... jäkla sprätt-fransmän



På väg hem med kanske världens godaste födelsedagsfika!


på väg hem.. utsikt till eiffeltornet från en av broarna


Vi fick stooora och guudomligt goda macarones i olika smaker, så himmmmmelskt goda! Utan att överdriva.


Och födelsedagsbarnet fick än ännu mer gudomlig skapelse. Heelt underbar, macaroones med färska hallon emellan och massa annat gott. OCH ett rosenblad PÅ! dör av att bara titta på denna kreaktion..

Efter fikat hemma hos bella och mig åkte dom till flygplatsen. Det var riktigt trevligt att ha dom här, även om det var trångt i vår lilla studio så var det mysigt. Otroligt gullig familj.

Det var söndagen det!

// Felicia












helgen

2011-02-14 @ 02:12:44
Hej! Sorry för dålig uppdatering men det har varit fullt upp när Bellas familj har varit här. Vi har gjort hur mycket saker som helst och det känns som vi vandrat genom hela paris 5 gånger om. Ikväll åkte bellas familj till flygplatsen och hon följde med o släppte av dom. Jag strosade till matbutiken, andra gången gillt- i tid denna gång... trodde jag ja, den var ju självklart redan stängd. Bara för det är söndag.... jävla fransmän och deras ledigheter. Sen gick jag i evigheter tills jag hittade en bankomat, och hittade till slut ett cafe/restaurant som var öppen, som jag köpte med mig en club sandwich med lax (men fick en lång jävla baguette med lax i...) och tog med hem. Jävla fransmän och deras baguetter. 

Iallafall, nu är jag hemma och nu ska ni iallafall få en rejäl update!

Fredag kväll:


Jag möter upp Bella o hennes familj på restauranten brasserie lipp. Jag beställer någon fisk i potatismos som vart i ugnen och sallad vid sidan av... lite konstigt men rätt gott faktiskt.


Brassrie Lipp (klicka på dom små bilderna för att göra dom större)


Gick förbi olika roliga butiker på vägen hem från restauranten
(this especially dedicated to frida ;) <3)

Lördag:


På lördag "morgon" gick vi till Le pan quotidien som tydligen är väldigt känt och finns i flera städer världen över. (Inte i sthlm sjävfallet....) Det var hur goda saker som helst och vi alla rullade ut därifrån.







massa smarrigt..

Sen efter fruktosten åkte (=rullade) jag o bella o kollade på en lägenhet

låg i detta fina hus. Troligtvis kommer vi att ta denna och flytta in i under veckan nu, får hoppas vi får tillbaka pengarna vi lagt ut för vår nuvarande lägenet bara som vi betalat fram till dem 1a mars..

Efter lägenhetsvisningen åkte jag och bella in till Oberkampf för att möta upp hennes familj, dock virrade vi runt i ca 30 minuter innan vi hittade.. Gick i olika butiker, kollade på saker och gick till Marais med mera.






Gick sedan förbi Hotel Deville som är helt otroligt fint.





åt middag på en helt underbar marockansk restaurant

Sedan gick vi tillbaka förbi Hotel deville som nu var upplyst och ännu finare, samt hade en isbana framför sig där folk åkte skridskor




Sedan gick vi över floden...


...för att gå förbi Notre Dame på vägen hem


sådärja. det var lördagen det. jag fortsätter med söndagen imorrn.
Puss/Felicia



nuuu...

2011-02-11 @ 23:23:17
...smsade bella o sa att dom var försenade. så dom kommer hit en timme senare än tänkt. menmen, jag fortsätter att fixa mig och lägger upp lite bilder på mig. Jag vet att ni saknar mitt vackra ansikte....


BISOUS/
Felicia

fredag

2011-02-11 @ 23:06:05
Jag tog en skön sovmorgon idag. Gick upp och duschade och tvättade håret länge och lyckades skapa en liten översvämning i badrummet.. ooops. men det löste sig....

Sedan gjorde jag gröt på franska havregryn haha, dom är pytteyttesmå och konsistensen är som en blandning mellan havregryn och mannagryn, men jag gillar det faktiskt. Sen hade vi massa goda jordgubbar hemma också som jag hade i.


smaskigt.

Efter det så var tanken att jag skulle bädda lite snabbt i bäddsoffan till Bellas familj som kommer nu ikväll och sedan ta en runda på stan eller nått, meeeeen som jag skrev i förra inlägget blev det total ihopmontering av hela skiten. Dock fick jag ihop soffjäkln efter drygt 3 timmar..... Jag känner mig stolt.


Dock fick jag inte in extra bädden in under soffan sen, men nu ska den va utdragen iallafall till på söndag så det blir ett senare problem......

Bella är nu på flygplatsen och möter upp sin syster, mamma, bror och sin andra systers lilla dotter på 2 år. haha det kommer bli fullt hus här, men det funkar, och jag får ha min säng ifred.

Efter jag var klar med soffan skulle jag äta något och tänkte ge mig ut på egen hand och gå till matbutiken som ligger en bit ifrån. Med hjälp av min lilla kartbok kom jag fram. Men då hade dom stängt för fem minuter sen :(

På vägen tillbaka hem igen traskade jag förbi fina byggnader, stora kyrkor och roliga butiker.




en liten affär jag kollade in enom skyltfönstret. lite roliga inredningsgrejer och smycken, främst halsband. gillar det pärlhalsbandet som är öppet längst fram o stelt, hänger som en växt eller vad man ska säga, och sen halsbandet med massa enorma vita blommor på. får gå in där någon dag... då det är öppet.




Lite hus vid vårt kvarter.

Jag såg strålkastarljus också på himlen, jag antar det var från eiffeltornet som ligger rätt nära men jag orkade inte gå dit. Går dit en annan kväll och tar bilder som jag visar er sen!

Då matbutiken var stängd slängde jag ihop lite av det lilla vi har här hemma.

bland-sallad, körsbärstomater och färska champinjoner som jag stekte lite, och balsamvinäger, salt o peppar på. Och en ostmacka (på det enda brödet dom verkar sälja här som INTE är baguette hehe...)
Det blev faktiskt gott och det räcker tills bellas familj kommer hit och vi ska ut o käka. blir en riktigt sen natt-middag, men det blir trevligt.

BISOUS/
Felicia




det var ju tänkt....

2011-02-11 @ 16:54:00
....att jag skulle bara bädda iordning bäddsoffan vi har här. Men till min överraskning så består soffan i 123728 st delar



kommer ändå sätta ihop skiten. En ordentlig kvinna reder sig själv, eller vad man nu säger? Men en smart använder sin karl. hehehehhe.

ne nu jävlar....

Lägenheten

2011-02-11 @ 16:31:21
Har lovat att visa lägenheten som jag och Bella bor i, åtminstone fram till den 1a mars, sen får se. Troligtvis flyttar vi till en extreeemt fin lägenhet mittemot Moulin Rouge, men vi trivs bra i denna med så det beror på ägaren till lägenheterna och så. Här är iallafall bilder från den vi bor i nu!


kommer in i lägenheten från ytterdörren...


ytterkläderna direkt till höger om ytterdörren


I hallen är en rätt stor golvhylla med flera fack som jag fick använda till min kläder hehe...


Till vänster är "köket"

vårt matbord


del av köket och trappan upp till bellas loft/rum


del av bellas rum


Från hallen upp till Bellas loft




badrummet


från hallen in i mitt rum



Mitt rum- med bäddsoffa till gäster


tv..


stege upp till mitt loft med sovplats



min sovplats uppe på loftet- stor o mysig!


den fina ramen som jag fick av mamma står bredvid <3


... och det gör även den fina boken som jag fickav bästis fridis och som de flesta av mina älsklingar skrivit i <3


del av rummet sett från stegen


I hallen över "min" hylla


Över matbordet

Sååådärja. Nu har ni lite koll på hur det ser ut här iallafall! Hoppas jag åtminstone då detta tog evigheter att ladda upp haha. Nu ska jag försöka veckla ut bäddsoffan och bädda den då förhopningsvis Bellas familj kommer ikväll, om dom inte blir hindrade av snökaoset i Sverige. Hoppas ni har det bra alla där hemma!

Hörs sen!
BISOUS/
Felicia



kvälls-update

2011-02-11 @ 01:00:27

Ikväll satt jag och Bella fastklistrade vid våra datorer som sagt, överlyckliga över att internet äntigen fungerar. Klockan blev plötsligt strax efter 22 och vi hade inte ätit någon middag kom vi på, vi hade inte hunnit handla nått idag heller och eftersom det typ är 8 grader i vår lägenhet bestämde vi oss för att gå ut för att äta och värma oss...

Vi provade en enklare restaurang som låg precis bredvid vårt hus i stort sätt. Där var det ett live-"band" som spelade fransk musik och några franska gäster dansade omkring. Det var typ som hämtat ur en typisk fransk film så det var kul och se.

Jag och bella ville ha något varmt så vi bestämde oss att prova fransk löksoppa. Det var bröd i också tydligen och en massa god ost på.... Det var förvånandsvärt gott! till det drack vi rött vin. mycket gott, och billigt. lika "billigt" som vattnet är här. då väljer man självklart hellre vin hehe.


Mycket godare och trevligare än vad det kanske ser ut på bilden...

Nu ska jag lägga mig! Ska försöka ta bilder på lägenheten imorrn och lägga upp.
Sov så gott!
BISOUS/ Felicia

dag 2

2011-02-10 @ 19:32:13
hej!

Herregud vad jag/vi flänger runt i denna stad. det är helt sinnessjukt. Det enda jag har gjort sedan jag kom hit är att vara i metron (tunnelbanan) i stort sätt hela tiden haha.

Den goda nyheten är att vårt internet i lägenheten nu fungerar så jag är mycket mer kontaktbar nu på skype, whatsapp, viber osv.

Dagens (utlovade) uppdatering:

Jag och Bella åkte till Goncourt och mötte några från lägenhetsagenturen som jag har haft kontakt med, dom visade en jättefin och nyrenoverad fräsh lägenhet. Den var dock rätt dyr, främst då det ändå bara var ett sovrum och låg på FEM långa trappor UTAN hiss. Jag fick typ ett astma-anfall när vi väl hade kommit upp till våningen. Jag övervägde att slänga mig ut genom fönstret. Typ. Dom andra verkade dock oberörda medan jag flåsade som någon astmatiker.

Sedan gick jag och bella vidare och kollade in gatan som kontoret jag kommer ha min praktik ligger på, så nu vet jag mer exakt hur jag tar mig dit. Sedan skulle Bella till sin skola- Sorbonne och få schema osv så jag fick åka hem själv.... Det var lite nervöst för tunnelbanan här består utan typ 51526 st olika linjer och kräver ofta man måste byta linje ca 4 ggr. Det är inte själva färdsträckan som tar tid utan allt detta gående mellan alla linjer. Motion och beach 2011 here I come kan man mildt säga.... Bella går lika fort som en gasell också så det är världens workout-pass för mig.

Jag hittade iaf hem och det gick bra. Dock glömde jag bort att skriva ner koden till porten så jag kom inte in i vårt hus. Mirakulöst nog knappade jag in rätt kod för jag hade någon viss aning om vilka siffror (och bokstäver.....) som ingick.

Efter ett tag kom bella hem och vi åkte iväg direkt för att kolla på en annan lägenhet som vår nuvarande lägenhetsägare hade hand om. Den hade utsikt över sacré coeur och var ganska stor och fin. Men den var rätt dyr och vi skulle behöva dela med 2 andra tjejer vilket jag inte är så pigg på.... SÅ stor var inte lägenheten. Den låg i Montmartre så det var ett mysigt område och vi såg mycket av det som var med i filmen "Amelie från montmartre", bla en grönsak/fruktaffär där den riktiga ägaren som var med i filmen jobbar där.

Sedan åkte vi med lägenhetsägaren i hennes bil (thank god.....) förbi fasaden på ett hus där vi hoppas ska få hyra en annan lägenhet hon har från den 1a mars. Den ligger precis mittemot Moulin Rouge.

Sedan åkte vi hem och hon fixade vårt internet! Halleluuujaah- moment! Jag gjorde snabbt tortellini som jag och bella slängde i oss, och efter det har vi suttit fastklistrade vid våra datorer och gnager frenetiskt på en varsin morot, helt inne i datorerna.

lite bilder från igår:


i porten hemma hos vår lägenhetsägare, jag har min vackra ikea-påse jag fick av henne. representing sweden!


Vid ett "torg" i Trocadero där det var utsiktsplats met eiffeltornet.


från utsiktsplatsen..


bella framför eiffeltornet


Amerikanska kyrkan


vid floden (som jag inte kommer på namnet nu)


På restaurangen igårkväll där jag och Bella satt oh njöt av internet...


Vid vårt kvarter, vår tunnelbane-station rakt fram (vi bor på gatan precis runt hörnet från den)



Från gatan vid oss.

Vår port


I huset utanför vår dörr (bella tkr jag är skitjobbig som fotar jämt.. "har looovat att fota en massa till min blogg juuu" stackarn.)

Visar bilder sedan innefrån lägenheten! Just nu är det en himla röra med (mina) grejer överallt!

Bilder från idag:


Nere i metron, läser på kartan. Det känns lite oldschool att ständigt kolla på kartorna men har man inte tillgång till internet och GPS som är bortskämd med annars så får man stå ut.


Efter den första lägenhetsvisningen idag vid république.



karuseller och pariserhjul lite varstans. Jag vill åka på alla.



sightseeing och lokalisering till kontoret jag ska vara på

 

Lägenhetsvisning nr 2 för dagen. Lägenheten låg på denna gata i Motmartre.


..som hade utsikt över Sacré Coeur


Körde förbi Moulin Rouge som våran förhoppningsvis kommande lägenhet ligger mittemot.


Nej nu måste jag städa undan mina grejer här lite. Mycket kläder- lite plats gör ingen bra kombo. 3 Personer fån Bellas familj kommer iorgon och ska bo tills på söndag så kan ju vara trevligt om dom ens kan komma in i lägenheten utan att snubbla på mina saker.

Hörs sen!
BISOUS
Felicia

I paris!

2011-02-09 @ 22:46:04
Hej!

Nu har jag kommit till paris. Vi har för tillfället ingen internet i vår lägenhet så kan bara vara uppkopplad när vi använder något cafees Wi-fi.

Berättar snabbt om vad som hänt idag, jag har ju lovat att uppdatera er :)

Jag gick och la mig kl 2 inatt, gick upp kl 4. Mamma (och nikki) skjutsade mig till arlanda där vi sa hejdå :(
Kom med planet och lyckades undvika att bli utropad på flygplatsen : "ett personligt meddelande till Felicia Gustafson, var vääänlig och kom till Gate 7". Nej jag var duktig och gick direkt till gaten, inte ens en glimt i någon taxfree-butik hann jag med.

Somnade på planet och vaknade när vi skulle landa i stort sätt. Gick av och höll på att gå ut från ankomstterminalen och inte komma in igen, utan att ha hämtat ut mitt bagage.... men det löste sig då jag snabbt tvärvände och hann smita in igen.

Hittade min 2 chockrosa och knall-lila väskor ensamna på bandet preis när jag kom dit.
Mötte min fina roommate Isabella som hade varit så snäll och åkt ända till flygplatsen för att möta mig. Hon övertalade mig att åka tåg in till stan och inte ta taxi. Det skulle jag inte lyssnat på.

Fransmännen har nog inte hört talas om HISS. Jävla trappor. Isabella var dock förvånansvärt stark och sprang upp och ner med mina 23-kilos väskor som om de inte vägde någonting medan jag ville lägga mig ner och dö, eller svimma lite åtminstone. Efter en miljon byten i paris tunnelbanesystem kom vi till slut fram till vår station. Lägnheten ligger nära stationen och den är mysig och fin. Jag och Isabella har ett eget sovloft och jag har även en bäddsoffa i mitt rum (så komsi komsi mina små vänner och bo hos mig!! hihi) Dock är det svinkallt då elementen är störda och jag lyckades självklart stänga av den lilla värmen som fanns då jag skulle "fixa" det.

Sedan handlade vi lite mat. Käkade, och sedan åkte till vår lägenhets egentliga ägare ( i hennes extreeeeeeemt fina våning..) och hämtade lakan, örhngott, handdukar m.m. Jag fick bära allt som en riktig svensk i en gul och blå IKEA kassa. Representing sweden liksom. 

Sedan gick vi förbi Trocadero och såg från ett utsiktställe det underbara eiffeltornet. Det var lite disigt i luften så det såg ditmålat ut på himlen, så otroligt fint! ska visa massa bider sen!

Sedan åkte vi till amerikanska kyrkan och kollade på nyinkomna lägenhetsannonser och ringde runt lite. Jag blev även kontaktad av en lägenhetsagentur som drivs av svenskar och vi ska kolla på en jättefin lägenhet imorrn kl 12 och se om den passar oss. Jag skulle gärna vilja ha den om den känns bra då den ligger nära kontoret jag ska ha min praktik på.

Nu har jag och Isabella ätit middag (ingen höjdare dessvärre...) och satte oss sedan och drack kaffe och lånade restaurangens Wi-Fi. Nu vill Isabella röra sig hemåt tror jag så lets call it the night.

Skriver mer imorgon och ska lägga upp lite bilder snart!

Ha det så bra alla älsklingar/

BISOUS
Felicia