I am Paris blue. God I will miss you

2011-05-30 @ 13:14:55
Hej,

Hoppas n har haft en bra helg mina små turtorduvor. Jag har faktiskt haft en väldigt bra helg. Jag har fått en sådan rutin och vardag här i Paris att jag nästan glömmer bort att jag är här. Men vi var inne i stan och gick över seine på dom fina broarna och såg eiffeltornet som är så vackert, speciellt på natten. Och när alla båtar åkte på floden så det lyste från lamporna upp över hela vattnet. Det är så fint. Jag kom på då var ja var och kände som jag gjorde allra först när jag kom hit.

Jag åker hem nästan exakt om en månad. Det känns underbart samtidigt som det är förfärligt. Jag älskar Paris. Jag kommer lämna mitt hem, men för att åka hem till ett annat. Jag känner mig inte klar här, men det blir man nog aldrig, även om man bor här hela sitt liv.

Jag ska försöka utnyttja den sista tiden här och ha det bra.
Before I go home and leave my heart here.



Update

2011-05-26 @ 17:32:18
Hej!
Jag vet att jag varit dålig på att uppdatera. Men nu är Milano-resan avklarad och sen lovar jag att lägga upp bilder och så på vad jag köpte där, många som frågat om det... här kommer man inte undan inte hahha

Utöver det så har det inte hänt så mycket här i Paris. I helgen var jag bara hemma och sov. I stort sätt hela helgen. Otroligt skönt. Men det har inte hänt något märkvärdigt här annars. Vi hade utförsäljning här på kontoret förra veckan med J Dauphin's saker. Så mycket snyggt! Jag har inte köpt något än, men överväger flera saker...

Lägger upp lite bilder från förra veckan fram tills nu.


mmmm.. föräter mig på detta. Många luncher har sett ut såhär på senaste.

duva som satt utanför fönstret på kontoret och kikade in.

dagen innan utförsäljning! förbereder...


från utförsäljningen. Vill ha allt :)

Några standard outfits-bilder från hissen som ni gillar och se hehe.

alla väskor åker av haha.

Sen har ni lite av mitt senaste matintag. Det vet jag ju att ni också gillar att se. Dock har jag varit relativt fattig och inte så värst påhittig så är inte världens roligaste rätter.


Gazpacho! My love. Med tomat & mozzarella. Hittade också några små mini-pizza kex som jag hade till. Dom var faktiskt riktigt goda.

dom ser inte ett dugg roliga ut men jag älskar dom verkligen haha

lite dessert...

igen... hahah, fast dena gång med couscous.

Dom här hittade jag i mataffären förra veckan! Jag ääälskade dom när jag var liten. Men så slutade dom att sälja dom i Sverige helt plötsligt. Fanns bara med vanlig choklad. Så blev såå glad när jag såg fingrarna i vit choklad! haha love them.

spagetti med någon tomat-pastasås och massa färska champinjoner.

Häromdagen när det var jättevarmt åt Lisa & jag lunch från Greken, och satt i solen vid kanalen.

middag + lunch bestående av raviolli m. grönmögelost och färska champinjoner (ja, jag är besatt av champinjoner....)

igår blev det sushi! yummi.

Sådärja! Nu har jag uppdaterat ikapp haha. Ska bara lägga upp mina milano-köp... men sen så!

//F


Milano- dag 3 söndag

2011-05-25 @ 15:20:55
På söndagkväll åkte jag hem till Paris. Då bussen från Milanos central gick vid kl 17.30 ungefär hann vi med en del på söndagen också.


på väg ut!

hihi <3 vi på spåvagnen


Vi gick till ett trevligt ställe för att äta brunch som hette Bianco Latte där all inredning var helt i vitt. Väldigt fint. Jag smälte bra in där också med mitt nästan vitblonda hår, vit sjorta och inte allt för solbrända hy hahha...


sötaste!

min fina fina laura <3

Vi åt några goda slags wraps med lättstekta tunnbröd så dom var lite krispiga. Jag valde den vegetariska varianten så i min var det mozzarella, sallad, tomat m.m Till det fick man Bianco Latte's egengjorda potatischips. Mycket gott!



Laura sa att det BÄSTA glassen i Milano hade dom även på detta ställe. Så självklart var vi tvungna att köpa glass även här hehe...


med ett kex och grädde på också.. mmmmmmmmmm.....

Efter glassen rullade vi proppmätta vidare mot stan där vi bla skulle kolla in den kända gallerian La Rinascente med massa lyxmärken....


hänger med pinocchio på en bänk. inga konstigheter.


provar lite brills. inga konstigheter. Roliga är bara att Laura passade i sina medan jag ser ut som.. aa ni ser ju själva. Kom-och-hjälp-mig... typ haha


fina lampor som såg ut som klänningar.

på La rinascente


Här är från taket på La rinascente. Det fanns ett sushi-ställe som hade ett löpande band

restaurangen/caféet som låg uppe på taket på La Rinascente. Detta var inomhusdelen med oranget tak.

del av restaurangen som var ute på terassen på taket. Väldigt nära Duomo. typ 10 meter från räcket.


Sedan blev det väldigt bråttom att hinna med min buss från centralen till flygplatsen. Hann med på minuten som tur var. Denna gång hade jag världens argaste busschaufför. Han skrek på ALLT och alla. Till och med stannade och öppnade dörren för att tjafsa med några kollegor hahah. Mycket underhållande. Jag undrade verkligen var det var han skrek. Men jag förstod tyvärr inget.


Arriverderci Milano!

När jag sen landat hemma i Paris skulle jag ta ut pengar för att köpa en bussbiljett in till Paris centrum. Den flygplatsen jag landade på är väldigt långt ut så man kan inte ta sig in till Paris stad på annat sätt än dessa bussar. Självklart krånglade mitt kort så jag kunde inte ta ut några pengar på någon av flygplatsens bankomater. Och man kunde självklart inte betala bussbiljetten med kort..... Jag sprang runt och frågade alla människor vad jag kunde göra men alla ryckte på axlarna och sa typ "synd för dig". Typiskt franskt....
Till slut blev jag så frustrerad av att inte kunde göra något och att ingen kunde hjälpa mig att jag började storböla. 2 italienare som precis hade börjat ragga på mig flydde fort som fan hahahah. Stackars biljettkillen fick panik när jag stod där och storgrät så han ringde helt hysteriskt runt till en massa människor och sa till slut att jag fick åka med bussen gratis. jag satte mig bölandes på bussen och alla tyckte jag var störd i huvudet.

Men jag kom iallafall hem till slut... och gratis hehe. Men utan någon stolthet eller värdighet haha.

//F


Milano- dag 2 lördag

2011-05-22 @ 18:41:51
Vi fortsätter med Milano-helgen, nu med lördagen!


ut och göra stan! (så fruktansvärt löjligt uttryck...)

stannade till vid ett ställe och köpte en liten gobit....

mmmmm...

milanos fina central.

Vi åkte till ett område som jag inte kommer ihåg vad det heter.. Vi skulle egentligen åkt till china-town men vi hittade det inte hehe. Vi traskade till området där det kända corso como ligger. Som har alla lyxvarumärken som finns typ.... Inte alls jobbigt att vara där inne. nej nej. iiintee aaaaallss....

in till corso como genom en fin grön liten gård.

fin café-avdelning på corso como med önskebrunn bland annat =)

skor från louboutin, manolo blahnik..... skjut mig.

corso como




Åt lunch på ett ställe. Jag i Lauras solbrillor haha...

hungriga och orädda små fåglar. Supersöta. Dom vågade komma jättenära. Till och med äta ur handen, men jag vågade inte det, men dom var på väg o landa i min hand flera gånger innan jag ångrade mig haha. Men satt o matade dom hela tiden, till alla andra gästers stora "glädje". hehe.


marc by marc jacobs...... J'adore.

kunde inte låta bli... 2 små inköp blev det hehe. (visar allt jag köpte i Milano sen)

lite glass igen :)


Vi såg en massa männsikor med Milanos fotbollslag Milan's flaggor och tröjor. Jag och Laura antog att det hade precis varit en match med Milan. Men sen hörde vi av några svenskar att Milan (laget) skule komma och åka förbi vid torget vid Duomo. För att hälsa på alla fans typ då dom vunnit den italienska cupen några dagar tidigare. Detta hade vi ingen aning om men vi skyndade oss dit för att också få se laget och vår egna Zlatan Ibraaa!!! (som spelar i Milan)


mot torget!

När vi väl kom fram (och trängt oss lägst fram typ hehe) var det smockat med folk och heeelt galen stämning. Folk skrek och sjöng och tutade med sånna där jobbiga tutor, tände bengaler och hade sig haha. Men det var kul!

 
först åkte buss med tv och radio förbi....


Sen kommer Milan!! Jag såg Ibra (Zlatan) hehehhehe....




Det var väldigt roligt att se! Det hade vi ingen aning om heller :) kul att pricka att komma till Milano just den helgen.

Då vi hamnade mitt bland alla galna Milan-fans kom vi hem senare än planerat så vi fick skynda oss och göra oss iordning. Vi skulle äta apperetivo och sedan gå till Lauras jobb på svenska exportrådet och kolla på eurovision på storbildsskärm där!



det blev pizza för mig! (igen) hehe

Efter vi ätit upp och så gick vi till Lauras jobb, vi kom dit ganska sent så vi hade missat en stor del av eurovision redan! :(


kungen och drottningen prydde väggen!

setting up i konferensrummet!

........


laura diggar låtarna

så här fint såg det ut ett tag.....

Efter eurovision och vår flaska prosecco tänkte vi dra vidare. Men det hade redan hunnit bli sent och vi var väldigt trötta efter den kaotiska Milan-firningen vi hamnade i tidigare på dagen hehe. Så i gick runt lite och sen tog vi en taxi hem.


fint glittrande hus

//F

Milano- dag 1 fredag

2011-05-21 @ 20:40:19

Jag kom till Milano på fredagen och var inne vid Milano central vid kl 11 ungefär. Där mötte min älskade lilla Laura upp mig! :)


på flygplatsen en alldeles för tidig fredagsmorgon i Paris.... Mot Milano!


Framme i Milano!


den här lilla bilen körde alldeles för långsamt enligt busschauffören på bussen jag åkte med ifrån flygplatsen med. Han satt och skrek på italienska för sig själv och slängde sig på tutan konstant och körde ca 2 millimeter från bilden haha. Och jag tyckte att fransmännen körde som idioter... tror italienarna är snäppet värre alltså ;) Dom körde överlag som galningar! Zickzackade mellan alla bilar utan blinkers och respekt haha. Jag räknade under min 1 timmes bussfärd hur många som ANVÄNDE blinkers. Jag såg 3 st bilar.....


finaste Laura!

Laurisen och jag :)

Laura bodde jättenära centralen så vi gick hem till henne så jag kunde slänga av mig min väska. Sedan gick vi ut igen så jag skulle spana in Milano lite.


ferrari!


Duomo!


La rinascente. Känd lyxvarugalleri. Vi gick inte in där, men på söndagen. Bilder innefrån kommer sen. 

 
Sedan gick vi till ett café-ställe som serverade lite mat även. Bagaren stod längst ner i lokalen och bakade vid en stor grottliknande ugn.


jag åt en liten pizza. Dom satte fram massa olika smakprover på disken hela tiden, olika sorters pizzor, bröd osv så där sprang vi och tog hela tiden så vi blev proppmätta haha.

Sedan var det dags för glass!!


fanns såååå många olika roliga och goda smaker! Jag gillar inte glass egentligen något speciellt, men glassen här var såå god! jag har aldrig ätit så mycket glass som jag under under den helgen haha.


lilla laura och den stora glassen haha

nöjd.....

Sedan promenerade vi vidare med våra stora glassar.


Laura bakom den egyptiska-människo-statyn haha

jag var jättelöjlig och livrädd för den haha.

äter fortfarande på den enorma glassen....


Sen promenerade vi till en jättevacker park

små sköldpaddor i dammen!!

superfina vita blombuskar
 

Sen åkte vi hemåt. Jag hade fruktansvärd huvudvärk. Migrän troligtvis och jag mådde illa ett tag. Jag hade sovit 1,5 timme på natten och det var spänning i luften så det var ett tryckande väder i Milano när jag kom. Det gjorde att jag inte alls mådde bra. Så vi gick hem till Laura och skulle sova en liten stund. Laura la sig också i sängen för att vila. Båda somnade som stockar och vaknade kl 21 på kvällen haha. Jag mådde bra efter den sovstunden så det var skönt. Men vi båda var trötta så det blev hämtpizza och skräckfilm hemma hos Laura medan det åskade och blixtrade för fullt ute. (inte konstigt jag hade huvudvärk tidigare på dagen....)


Pizza!

...och glass såklart hehe.

mys hos Laura.

Det var en jättetrevlig och mysig fredag! (Bortsett från min migrän där ett tag)

Skriver om lördagen i Milano sen!

PUSS//F

FREDAG!

2011-05-20 @ 17:33:15
Hej på er!
Jätteledsen för dålig uppdatering, men det har varit ganska mycket nu i veckan och jag har inte haft min dator då jag kommit hem från jobbet ganska sent och inte orkat ta med mig den hem.

Lovar att uppdatera ikväll! Band annat från förra helgen då jag var i Milano.

I helgen blir det nog lugnt. Bella ha sitt stora slutprov imorgon så det blir plugg för hennes del. Och jag har typ 100 kr kvar på kontot så det är nog lika bra haha...

Nu är det nästan en månad kvar tills jag åker hem igen till Sverige utan en biljett tillbaka till Paris. Det känns både skönt men samtidigt mycket sorgligt. Det här har ju blivit ett hem för mig.

Jag gillar inte när saker är oplanerade och osäkra, nu efter oktober i år då jag tar min examen har jag ingen mer skola planerad. Vad ska jag göra? Jag vet jag vill plugga iallafall. Men vart..... det gör mig orolig att inte veta allt säkert. Jag vet inte om jag ska plugga i Sverige eller annat land? Jag vil inte lämna mina nära och kära men jag vet inte vad som är bäst för mig. Jag vet inte just nu någonting och det gör mig galen.

Well well... ska inte gå in på det allt för mycket nu.
Skriver mer ikväll som sagt!!

PUSS// F

Utförsäljning

2011-05-17 @ 15:19:43
Imorgon är det utförsäljning här på kontoret på J Dauphin's grejer. Det finns såååå mycket snyggt och jag vill ha ALLT! Dock går det inte så bra ihop med att man är student... och är väldigt fattig för tillfället. Ingen bra kombo.
Det säljs ju till så himla bra priser så jag kommer nog åtmistone köpa en sak iallafall.


fixa fixa fixa...

Om det är någon som är i Paris som läser så är ni varmt välkomna till utförsäljningen imorgon! maila mig på [email protected] bara för adress osv.

PUSS// F

Bringing color

2011-05-16 @ 12:41:17
Hej på er! Nu är jag hemma i Paris igen efter en uuuuunderbar helg i fantastiska Milano hos min fantastiska vän Laura! Det har varit jättetrevligt verkligen. Jag lägger upp massa bilder från helgen senare ikväll och skriver om vad som har hänt osv!

Idag är det ganska grått och tråkigt väder i Paris. Så därför livar jag upp tillvaron lite med mina super rosakorall färgade byxor! haha


Dom är inte orange-röda som på bilden utan korall-rosa....

Hade även mina nya svarta ballerinas som jag köpte i Milano. Sååååå sköna!

Love//Felicia

Kom ganska nyligen på....

2011-05-12 @ 20:00:54
.... att imorgon är det fredagen den 13de...
och vem ska flyga JUST imorgon...

Jo- jag.

Det finns absolut ingenting....

2011-05-12 @ 12:50:33
...jag AVSKYR mer än djurplågeri.



absolut ingenting.

Uppdatering! - från förra veckan+ helg

2011-05-11 @ 22:02:47
Hej på er! Hoppas allt är bra med er, ni har fått fint väder i Stockholm har jag hört. Det är så kul att bo här, där det varit ganska varmt ett tag nu, och höra vad alla hemma i sverige säger om vädret.
"OJJ OJ OOOOJ vilken tropisk hetta det har varit!!" - Då hade det varit 20 grader
"Jag svettas ihjäl!! du ska bara veeeta hur varmt det är här" -Det var 15 grader, solen tittade fram just då, och personen i fråga satt på en gård i lä.

hahaha så det är lite kul, men jag ska inte retas, jag är precis likadan när jag är hemma i kalla sverige. Man glädjs åt alla någorlunda varma stunder.... men nu går det åt rätt håll iallafall! Hoppas det är tillräckligt varmt när jag kommer hem i slutet av juni.

Iallafall, nu är hemma själv då Bella är på afterschool med hennes klasskompisar och har precis ätit middag, satt på en tvättmaskin, diskat (som vanligt) en monsterstor-disk och strax ska jag börja skriva på en analys som ska vara inlämnat på måndag till skolan. Jag är så duktig så. Handlar om mitt praktikföretag jag är på nu. Jag ska ju till Milano i helgen så måste ha allt klart innan jag åker dit. Tänker ju inte sitta i Milano och skriva på skolarbete direkt hehe... Då blir det allt annat UTOM skolarbete ;)

Det är ju eurovisionfinalen nu på lördag också, när jag är i Italien. Självklart kommer jag heja på Sverige! Ska ha min fina sverige tshirt på mig som jag fick av min kära bror och hans underbara sambo Åsa <3

Innan jag sätter fart med arbetet här tänte jag slänga upp ett inlägg om vad som hänt de senaste dagarna här i Paris.

Förra onsdagen (tror jag det var) gjorde jag och Bella våran grönsaks-och linssoppa. Vi gör alltid storkok så det räcker i flera dagar så vi käkar det tills det sprutar ur öronen. Vi båda har ont om pengar nu så vi tyckt det var en bra idé haha...


men den är god!

Jag åt det i några dagar i sträck, både till lunch och middag... haha.

På fredagen var det riktigt fint väder och jag och Lisa på kontoret åt lunch i en trevlig park som ligger vid ett sjukhus från 1600-talet som ligger i närheten av kontoret. Jag skulle ätit nudelsoppa... (hahahah....) men Lisa som är så snäll tyckte synd om fattiga mig så hon bjöd mig på lunch från Greken. Jättegulligt!




fina Lisa

Mycket trevligt :) På fredagskvällen var det lugnt, vi stannade hemma och käkade (GISSA!?) jo SOPPA!

På lördagen var jag hemma och slappade nästan hela dagen, lite senare mötte jag upp Bella på en restaurang precis vid oss och käkade lunch/middag och drack lite rosé i solen. Väldigt fint väder på lördagen.


Jag åt thai-salladen med gambas (scampi), sesam och massa annat gott.

bellas rayban pilotbrillor som är en modell som verkligen inte passar mig haha...

Senare på lördagskvällen åkte vi in till Marais och satt på uteserveringen till en bar. Blev inte myckt roligare än 2 kannor vatten, en cola zero till Bella och en öl till mig haha. Men det var mycket trevligt. Sen åkte vi hem.



otroligt skräpig trappa vid Bastille...

Kan inte lämna resan hem onämnd. Vi missade självklart sista tunnelbanan då vi letade efter ett nattöppet matställe som serverade falafels haha... vi hittade tyvärr inget. Vilket gjorde vi missade tunnelbanan och fick ta någon konstig nattbuss. Bussarna på nätterna här i Paris är fruktansvärda. Metron är mycket bättre, faktiskt. Dom konstigaste människorna befinner sig på dessa bussar.... En kille bar runt på ett ben från en skyltdocka och satt och höll i det som om det vore helt normalt. TVÅ killar (som inte kände varandra) satt och rullade varsin joint.... mycket trevligt. En av dom var dessutom redan så påtänd och satt och stirrade hela bussresan och flinade med sina 3 tänder och var superobehaglig. En annan snubbe hade världens eksem på sina händer och kliade frenetiskt och äckliga hudflagor föll från händerna hela tiden. Jag var nära att börja gråta och spy hela tiden. En hemsk resa med andra ord.

På söndagen slappade jag länge och sedan åkte vi som vanligt in till indiatown. Vi gick till vårt stammis-indiska ställe denna gången. Vår lilla indier var så glad att se oss då vi inte har varit där på 3 veckor (det var han som sa det, han har koll på det haha).


jag åt en slags crepes med massa grönsaksgrejer till. Det var helt ok. Kommer nog inte ta det igen, men kul att prova.

Vår lilla indier var så glad att se oss att vi fick varsin mango-lassie av han. så söt <3

//Felicia










Enkät

2011-05-09 @ 14:24:12
Hej!

Kan mina kvinnliga läsare vara så snälla och göra denna enkät! Ni är helt anonyma, och era svar kommer inte användas till något förutom information för mig som jag använder i en analys.

https://spreadsheets.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dEFqUWRfRHlvazMxMnByTHJ6Skl1Vmc6MQ


Tryck på länken över för att komma till frågeformuläret.

TACK!!

//F

hej...

2011-05-08 @ 19:57:03
har inte haft internet här i lägenheten på hela gårdagen och större delen utav idag, men nu är det tillbaka. Vi ska strax åka till indiatown så uppdaterar när jag kommer hem sen..

Inte för att ni förtjänar det!! Då ni är så dålga på att kommentera....
(kajsa och mamma är undantag)

Ny färg??

2011-05-06 @ 11:09:54
Jag har väldigt länge, i flera år faktiskt övervägt om jag ska färga mitt hår. Jag har varit platinablond i stort sätt hela mitt liv, förutom i 7de-8de klass då jag hade alla tänkbara hårfärger. Men enda sen 9an har jag varit väldigt ljusblond. jag trivs i att vara blond, det är min natuliga hårfärg, även om jag har en mörkare blond färg egentligen. Men jag känner för att göra något nytt, men känns jobbigt att lämna det blonda också.

Jag överväger detta kanske...


(Som Blake Lively då, inte Karl Lagerfeld hahaha.....)

Dock är ju röda toner ett helvete att få bort sen om man vill gå tillbaka till sitt blonda hår.

Vad tycker ni?


UPDATE: Nu tycker jag att ni får kommentera! Det är trist när ni inte gör det, men det är okej annars. Men nu får ni allt göra det! jag ser allt att ni är här inne och springer ;)

HOT IN PARIS!

2011-05-06 @ 09:59:43
YEES! Äntligen är sommarvärmen tillbaka i Paris! Upp mot 30 grader ska det bli idag, och redan är det varmt! Jag svettades typ i en tunn liten kofta bara nu tidigt imorse. Ett gott tecken på att det lär bli riktigt varmt.


summer love// F

I'm telling lies and if it shows I see that he don't care

2011-05-05 @ 14:44:34
I got someone, waiting at home, he says he in love but lately I just don't know.
Banging in the club with all my ladies and he don't know that he about to lose me.



And I can't have you like you have me.
And I need you in my life.



We gotta slow down.
We are still young, but we are getting older.
Our hearts are still warm, but they are gettig colder.
And this life, is getting the best of me.
And it got me down on my knees.
Come bother me I promise I won't tell a soul
And we can turn this corner no it's not that easy
But were fools not to give it a try



You are a fool not to give us a try.

Djurnörden Felicia

2011-05-05 @ 11:29:10
Som jag tror alla har förstått är jag en extrem djurvän och har alltid varit. Eller en djurnörd/djurtönt om man vill säga det haha, det är helt okej.

Min kära sambo Bella har också insett detta djurintresse jag har.....

Igår pratade jag, bella och hennes kompis F om typiskt svenska saker. Som tex foppatofflor. Bella blev förvånad över att jag ägde ett par. Men det gör jag faktiskt, jag har dom ibland på jobbet hehe.

F sa att hans lillasyster har sådana där figurer man kan sätta i hålen på foppatofflorna.

Jag sa att jag också hade en sådan figur. Bella vart ännu mer chockerad.

Jag: "Jag har en katt i mina!"

Bella: "Ja men självklart har du det! Vad skulle du annars ha än en KATT!"

HAHAHA....

Från veckan..

2011-05-05 @ 11:15:19
I måndags var ju som jag tidigare nämnt ingen vidare bra dag. Det har varit mycket konstigt runt omkring mig på senaste, jag drömmer jättekonstigt och ofta extrema mardrömmar. Tappade hela min paris-nyckelknippa i måndags. Och TVÅ gånger denna vecka har jag tappat min sjal på tunnelbanan, men som tur är har någon sett det och sagt till. Jag är en person som ALDRIG tappar saker. jag har jämt stenkoll på mina saker, senast jag tappat något av värde var min plånbok för 6 år sedan, annars har jag inte ens tappat en femtioöring typ. När jag var i Stockholm över min födelsedag lyckades jag tappa 500 kr också, trots jag hade koll på vart den var. Mycket konstigt. Mycket som känns allmännt ur balans nu iallafall....

Förutom min nyckel-incident i måndags var jag då hos en leverantör och hämtade saker. Dom hade den här lilla kissen som jag gosade med :)


mjauade när jag inte klappade den hahaa söt

gosigos


Hela den här veckan har jag ätit Gazpacho och mozzarella, tomat till. Jag har fått världens dille på det så har käkat det nu mån, tis, ons haha. Man ska egentligen avocado till också men dom jag köpte var ju som sagt stenhårda och oätliga......


mån,tis..

igår fick jag dock tag på normala avocados och kunde göra lunchen komplett haha....

Måndag och tisdagsmiddagen har bestått av ravioli fyllda med ost och svamp, St Agur ost och färska champinjoner. (Jag har dille på färska champinjoner och ost i alla former också haha)


I tisdags invigde jag min nya favorittröja. En rosa tröja med ett rådjur på haha. jag älskar den. Tyvärr är den lite kort så det blir nästan magtröja men jag älskar den ändå.


haha det var den sista bilden på rådjurströjan ;) men visst är den söt <3

En annan sak jag gjort i veckan var att besöka en leverantör som har sin butik inne på en innegård som superfin. Det är en sak jag älskar med Paris. Att det finns många hus som har en fin innegård innanför själva ytterporten så att säga, så går man igenom innegården för att komma til porten som går till själva huset. Är väldigt vackert och mysigt. Jag önskar vi hade en sådan i vårt hus.



Love//
F

utanför vårat hus....

2011-05-04 @ 14:07:49
.... stod den här coola motorcykeln parkerad.



"I love rien, I'm parisian"

Vilket betyder: "Jag älskar ingenting- Jag är parisare"

hahahah. love it. Bella och jag ska göra sådana t-shirts ;)

indisk söndag

2011-05-04 @ 10:44:42

I söndags slappade jag hela dagen. Såg bl a den nya filmen Red ridinghood och även rachel is getting married. Båda var helt okej.

Senare på kvällen åkte jag och Bella in till India town. Dock provade vi en ny indisk restaurang (stackars vår lilla indiska gubbe på vårat stammishak..)
På det nya stället hade dom gudooomligt gott nan-bröd med ost i. Snäppet vassare än vårt gamla indiska ställe måste jag nog erkänna. Sen tog jag även tikki masala med bläckfisk. Det var rätt gott.. dock känner jag att bläckfisk är för mycket av ett djur så kändes inte så bra att äta det... kommer nog inte äta det förutom kanske bläckfiskringar någongång.... men inte annars


efter maten köpte vi med oss mango-lassies i take away- muggar och strosade runt lite i ghettot innan vi åkte hem. Deras lassies var verkligen supergoda!

Inte en bra måndag..

2011-05-02 @ 16:39:30

Den här måndagen har hittills varit skit. Absolut en sjukt dålig start på veckan....

Jag skulle till en leverantör nu i förmiddags och fick en väska att ha alla grejer jag skulle hämta att ha i den. Dock var det ett stort hål i väskan som jag inte visste om och sjääälvklart har jag tappat mina nycklar genom det jävla hålet. Både till lägenheten och till kontoret. Bra.

Jag fick ett sms om min mobilfaktura på alldeles för mycket pengar.... trevligt.

Jag köpte lunch och skulle ha avocado till. Köpte 2 stycken och BÅDA var stenhårda och oätliga.

It is not a happy day today.



Valborgshelg i Paris

2011-05-01 @ 17:35:23
Hej! Hoppas ni har haft en fin helg och en bra valborg.

Tydligen firar fransmännen valborg också, dock förstod jag inte (och förstår fortfarande inte) på vilket sätt. Förutom att supa sig fulla då, såklart.

I fredags åt jag och bella på en restaurang nära oss. Vi har aldrig provat den förut så det va kul och prova nått nytt. Vi åt grillad tonfisk med ratatoullie. Det var gott. Dock blev det en ganska otrevlig middag så jag kände knappt hur maten smakade då jag var irriterad... Jag orkar inte och vill heller inte säga mer än så. Så överlag var fredagen inte speciellt lyckad. Jag kände mig lite nere redan innan och ganska ensam och efter fredagskvällen kände jag mig det ännu mer. menmen, nu är det iallafall bättre! =)



På lördagen åkte jag och Bella och kollade lite i affärer. Jag var ute efter ett par skor som inte var superhöga men inte helt låga heller. Just nu har jag bara ett par 15-cm klackar och resten lågklackat, så jag ville ha något man kan ha när man är lite mer uppklädd men inte ha mina monsterklackar. Jag har ju en tendens att bara köpa skor med sådana klackar hehe....

Vi tog en kaffe på Starbucks också. Jag provade deras frappucino med grädde och caramelsås. Tyvärr blev jag lite besviken. Den såg helt klart godare ut än vad den var.





Efter lite shopping satte vi oss på ett ställe som fungerar både som servering för en restaurang bredvid och bar. Det ligger utomhus på en innegård. Det är parasoll och växter överallt så det känns som man är i en liten ombonad trädgård, vilket man förvisso är. Jag och Bella satt där ett tag och tog varsitt glas rosé. Väldigt mysigt och trevligt.



Efter mycket om och men så beslöt vi oss för att äta på det kambodjanska stället, nära där jag jobbar. Och inte åka hem emellan. Restaurangen ligger nära en kanal som går där. Vid kanalen är det jämt fullproppat med människor som har pickning, dricker vin (och mycket annat), spelar gitarr, dansar, lyssnar på musik osv. Det är som en stor utefest vid hela kanalen hehe. Så vi tog takeaway från kambodjanska och satte oss vid kanalen. Jag hade en flaska vin med mig (tillsammans med alla mina shoppingpåsar) som vi hade tänkt dricka hemma. Men då vi inte åkte hem emellan tyckte vi att vi kunde dricka upp den där vid kanalen lika gärna. 


haha lite blixt.. spöke 

Efter vi hade ätit och druckit upp vårt vin gick vi till en bar som också låg precis vid kanalen. Det var ett väldigt speciellt ställe. Man gick in bakom ett stort trä-stängsel, så hade man inte vetat att det hade legat en bar där inne hade man aldrig kunnat gissa det. Sedan fick man gå en liten bit in till man kom till själva entren in till stället. Det var som en stor lokal. Uppdelad i några rum, eller stora salar rättare sagt. Och vissa människor låg på golvet i vissa rum och tog det lugnt och drack lite vin haha. Det var stora skinnsoffor lite överallt, gamla affischer och helt plötsligt ett litet avgränsat område där det var gamla samlarobjekt med krukor och andra keramik prylar.


sååå starka mojito.. nästan inte drickbara. (Notera nästan, det gick ju givetvis hehe)

en av salarna på stället. Detta stora bar-salen.

sippar på min mojito hahaha. denna är så ful, men jag bjuder på den ;)

samlarobjekts-hörnan mitt i alltihop haha...

Sen skulle vi vidare till ett annat ställe, men tunnelbanan slutade gå och det var omöjligt att få tag i en taxi så vi tog en buss hemåt istället. En trevlig och rolig kväll var det!

Det är vad jag handlade igår (som jag gick runt med i påsar ute på krogen haha...)


Ett par mellanhöga skor i form av rätt vanliga, enkla svarta pumps. Alltid bra att ha.


en söt feminin blommig blus med knappar och spetskanter.


sen var jag inne på Thomas Sabo och köpte en liten berlock till mitt fina thomas sabo armband jag fick i födelsedagspresent av min fina vän Caroline!


ett litet eiffeltorn i silver. Alla berlocker betyder något fint som jag har på mitt armband. Antingen om en person eller en händelse. Jag ville köpa eiffeltornet själv och inte få det av någon, dessutom ville jag köpa det i Paris så det kommer härifrån. Även om jag kanske aldrig kommer tillbaka till Paris för att bo här så kommer jag alltid att älska staden och tiden jag varit här är självklart minne för livet. Så det ska jag tänka på varje gång jag ser min lilla eiffeltorns-berlock :)


mitt fina armband :)


eiffeltornet, ängelvingar och ett hjärta.

Ha en fortsatt bra söndag!
LOVE// Felicia